Дъждовете продължават - жълт код в 10 области

Възможни са на места внезапни, локални наводнения
16 сеп 2014 16:55,
1
Дъждовете продължават - жълт код в 10 области
Снимка: архив, Булфото

През нощта на вторник срещу сряда отново ще има значителни валежи от дъжд  в областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Бургас, Пловдив, Смолян, Пазарджик, София-област, София град, според прогнозата на НИМХ. Очакваните количества ще достигнат до 20-30 л/кв.м, предупредиха от екоминистерството.

В сряда през деня валежите в страната ще отслабват, но дъждовният фронт ще достигне и до Бургаска област. През нощта на 17 срещу 18 септември 2014 г. в южната половина на областта ще има интензивни валежи от дъжд, с количества между 20 и 35 л/кв. м. На отделни места в Бургаска област е възможно да достигнат и над 35л/кв. м.

Заради метеорологичната обстановка в сряда ще продължи повишението на речните нива в по-голямата част от страната, по-значително в Западните и Централните райони. По прогноза ще се повишават водните нива в поречията на реките: Ерма, Нишава, Лом в горното и средното течение и всички съответстващи притоци, Огоста в горното и средното течение и всички съответстващи притоци, Искър по цялото течение, по-съществено във водосборите на р. Искър над яз. Панчарево, Владайска, Батулийска, Искрецка, Малък Искър, Златна Панега и Гостиля. Очаква се значително да се увеличи водното количество в участъка след гр. Роман.

Ще се увеличат водните нива и на Вит в горното течение и притоците ѝ Бели Вит, Костина, Васильовска река, Лесидренска, река Осъм в горното течение и притоците ѝ Черни Осъм, Бели Осъм, Команска, Сухата река, Марица в горното течение и съответстващите притоци – Ибър, Костенецка, Крива река, Яденица, Тополница, Луда Яна, Арда в горното течение и притоците ѝ Елховска и Черна река.

Съществува риск от локални и внезапни наводнения заради метеорологичната обставовка и повишеното ниво на реките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
OD преди 9 години
ХААРП