Липсваща лична карта спасила работник от смърт при взрива

В завода в Горни Лом работили 50 души
Обновена: 2 окт 2014 14:08 | 2 окт 2014 13:00,
42
Липсваща лична карта спасила работник от смърт при взрива
Снимка: БТА

Работник, който трябвало да е на смяна в сринатия от взрив цех на завода „Миджур“ в Горни Лом, е жив заради липсваща лична карта. Той е бил върнат от работа във фаталния ден, защото не е имал документ за самоличност. Това стана ясно от думите на кмета на община Чупрене Ваньо Костин, цитиран от БТА.

Още по темата
По-рано стана ясно, че и друг работник се е спасил от сигурна смърт, тъй като не се е явил на работа вчера.

Картата му е отчела, че той е в завода, но мъжът се оказал в Монтана.

Костин разказа, че в предприятието в Горни Лом са работили общо 50 души. Наетите са от Монтана, Чипровци и селата Горни Лом и Средогрив. В смяната, в която стана взривът в завода вчера, е имало четирима души от община Чупрене - по двама от селата Горни Лом и Средогрив.

Кметът разказа, че в завода за взривни вещества преди време са работили 120 души. След инцидент през 2010 година обаче броят им е намалял на 50.

Трима психолози от БЧК работят от снощи със семейства на работниците, които вчера са били на смяна, каза директорът на БЧК-Видин Цветелина Петрова.

На хората се оказва първа психологична помощ. БЧК има готовност и до края на деня в селото ще пристигнат и психолози от Монтана, каза Петрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: миджурвзривранени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нема какво да чакаме взимайте сопите и пред офиса на фирмата да подравним терена, неможе да се бъзика тоя пишман бизнесмен така с хората, 400 лв заплата, никакво обучение, никакви условия на труд, не линчуваме ли сега сосбтвеника и тези, които са дали лицензията на фирмата, случая ще се повтори и потрети
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бомбите на НАТО!!!Смешен си.
14
23
 
13
 
! Отговори
бомбите на НАТО!!! преди 9 години
НАТОВСКОТО ОРЪЖИЕ УБИВА! Дори когато е за брак. И ТОГАВА УБИВА СЪВСЕМ НЕВИННИ ХОРА. Защото това оръжие е създадено както и самият съюз НАТО е създаден от едни злобни хора и човекомразци. Тези гръцки мини явно са американско производство и трябваше да убиват нас източноевропейците. Но дойде 1989 г и янките не успяха да ги използват срещу нас тогава. Затова сега за наказание, че сме били в съюз с техния враг Русия вкарват своите бомби тук. С надеждата да избиват повече българи при обезвреждането
13
17
 
19
 
! Отговори
А ОСТАВКИ??? преди 9 години
А МИНИСТЪР БАКАЛОВ ЩЕ ПОДАДЕ ЛИ ОСТАВКА? При толкова много загинали в цивилизованите бели държави премиерът (БЛИЗНАШКИ) и МВР-министърът (ЙОРДАН БАКАЛОВ) незабавно биха си подали оставката.След тая трагедия политическото бъдеще на Йордан Бакаслов е опетнено напълно. С кръвта на загиналите невинни хорица. 15 души те бяха на брой...
12
1
 
15
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Демокрацията е право за което трябва да се борим всеки ден срещу тези които обсебиха парите на Народа и сега го доят и стрижат до кожа и кръв! Демокрацията е и задължение да не си завираме главите в пясъка и да мълчим и робуваме на злодейте! Пред Бог и пред Земята всички сме равни!
11
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
УСЕЩАМ ЕНЕРГИЯТА И ЗАМИСЪЛА ОТ 11,09,2001
10
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сринат цех - няма живи , ужас !Психолози са отишли да утешават хората . Не им трябва плихолог в такъв момент . Не може да ти върне детето и да ти отнеме болката !Всички управници са позинали само за пари , и са за затвора !Да дават 400 лв заплата при такава убийствена работа .Пръста няма да си мръднат и няма да дадат пари за обезопасяване на труда !Младите хора са обречени на загиване ! И все повече са прокудените от България да си търсят работа в чужбина .
9
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе стига с тия комунисти бе ***,да не би живков да е станал от гроба и да е запалил фитила/ аман от демократи и простаци
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Превенция и ефективен контрол. Много хора са това бе, народе!
7
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само пълен *** може да повери утилизацията на боеприпаси на хора с 400 лв. заплата, човек с такива доходи неможе да е адекватен и съсредоточен в работния процес, той мисли за това как да оцелее.Но най-виновни за тази трагедия сме си ние, щото пишем по форумите и чакаме някой прукорор или следовател да решат случая, НЕ пичове, ние трябва да го решим со сопи и со много кютек на собствениците, ако бяхме пребили собствениците на завода при петолъчката, сега това нямаше да се случи
6
0
 
51
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Ако е останал завод за обезвреждане на бомби, който не е изгърмял, да направим молебен за живот и здраве на работещите в него. Не сме във война, а се избиваме по бързо от сирийците.
5
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко откраднато от комунистите е в разруха!
4
3
 
33
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Да размажем кукловодите на прехода и техните жалки мариотнетки!Гласувайте срещу статуквото да си подават властта на къси пасове, а приходите от митниците да се разпределят между всички досега управлявали, сещате се за какви мръсни пари става дума, пфу!
3
1
 
26
 
! Отговори
макето преди 9 години
сите дали разрешение тая фабрика да работи ся требе да са у затворо сите политици от преходо у белене те защо ни требе да построим белене мако бодлива тел некой автомат за пазачите и мако бесни кучета невервам да не можем да си платим
2
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Световно неизвестни села в България стават известни само с аварии, наводнения и смърт.
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доколкото разбрах ,загинал е и синът на собственика.