Убитата Вероника не е била изнасилена

Студентката вероятно е нападната с цел грабеж
Обновена: 4 мар 2015 14:26 | 4 мар 2015 11:22, Красимир Ангелов
149
Убитата Вероника не е била изнасилена
Снимка: Impact Press Group

Не е упражнено сексуално насилие върху 23-годишната студентка Вероника Здравкова, която бе открита мъртва преди ден във водите на река Янтра, съобщи наблюдаващият прокурор Цани Попов пред „Фокус“.

По думите му към този момент основната версия, по която работят следователите, е убийство с цел грабеж.

Още по темата
Прокурор Попов съобщи, че липсва дамската чанта на момичето заедно с нейния портфейл и телефон.

"Панталонът на момичето е бил свален най-вероятно поради дългия престой във водата и от течението”, коментира наблюдаващият прокурор.

Той посочи, че все още се работи и по уточняването на точния час на смъртта на младото момиче, което изчезна на 28 февруари след 19 часа.

Прокурор Попов посочи, че резултатите от аутопсията са показали, че смъртта на момичето е настъпила насилствено. Открити са множество рани по главата й, причинени от удар с тъп предмет.

Както Dnes.bg съобщи, тялото на изчезналата студентка Вероника Здравкова беше намерено във водите на река Янтра, след като водолази се включиха в издирването в реката. Момичето е родом от Никопол, но в последните години е живеела, учила и работила във Велико Търново.

На този етап все още няма конкретно лице, което да е заподозряно за жестокото убийство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Накрая ще излезе, че е влязла да се къпе и се е удавила.Случаят е приключен.
60
2
 
50
 
! Отговори
ввв преди 9 години
Моля, журналистите да спрат да разпростаняват снимки с трупа на момичето! имайте малко уважение към мъртвите, не са ли ви учили вкъщи на това?
59
6
 
3
 
! Отговори
e da преди 9 години
nqmam kirilitsa tova e golqm problem toest bese ot utre nqma da mi trqbva
58
0
 
4
 
! Отговори
Victimized преди 9 години
До78 , пробвай пак , ама пробвай грамотно . Ще ме извиниш ама няма как да ти отговоря .
57
4
 
2
 
! Отговори
do Victmized преди 9 години
ako bese na drugo mqsto moje bi biha bili sigani no tocno na tova mqsto vie gospodine idete na psiholog ili se samoedinete na mqsto bez medii imate nujda
56
0
 
28
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Глупавите коментари в статията са от журналистите, затова няма да видим официален полицейски коментар.Полицията работи, дано открият убиеца, ама и да бъде осъден от продажните съдии.Но това няма да върне младото момиче...
55
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гаджето убиец,хаха,тези неща трябва да се докажат със преки доказателства,опасявам се ,че драмата със Белнейски е на път да се повтори.
54
2
 
24
 
! Отговори
Victmized преди 9 години
Въпреки ,че съм силно убеден , че са били малцинствени единици искам да заявя , че законите и прилагането им в България е под всякаква критика . В крайна сметка , ще се разбере какво е станало , и надявам се да не се налага да се случва още няколко пъти подобно нещо . Но политиците трябва да са наясно , че мъчейки се да запазят етническата толерантност , всъщност само я нагнетяват . Ще бъде грозно и няма да свърши бързо , особено за съпричастните към престъпленията
53
13
 
12
 
! Отговори
sporto преди 9 години
Гаджето и е убиеца, не са ***. *** там живеят, те в близост не правят такива неща
52
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Безотговорноста и безхаберието на правосъдието стимулира гнусните душици. Когато *** знае, че правосъдието ще го затрие защото той е убил човек и някак *** драстично намаляват. Защо никак не искат да изрекат на глас, че със строгост се постига по-добър ефект. Не може да си човечен към този който е изгубил човешкия си облик. Седнали да мислят за условията в затворите, а навън има хора които са далеч по зле. Последно трябва да се мисли за затворника, но само когато всичко отвън е ОК.
51
0
 
29
 
! Отговори
агата преди 9 години
Не че защитавам *** не разбирам българите защо мислите че само *** могат да го направят такова жестоко убийство.Престъпникът няма националност може да бъде един от нас всичките.От доста години наблюдавам убийствата в страната много от тях не са разкрити,щом тия престъпления не се разкриват тия хора който са на свобода има голяма вероятност отново да извършат това деяние.
50
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тя разбира се е трябвало пъров да бъде изнасилена.Отдаван съм на мнение че трябав да се върнат Крумовите закони.Няма да е лошо и да се въведат римсикте обичаи - престъпниците да се хвърлят на лъвовете.
49
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Що за криминалисти? - 69,Сегашните полицаи си гледат само часовника и ги интересуват:- три определени часа - 8 ч. за работа, 12 ч. за обяд, 17.30 часа за вкъщи и - един ден от месеца - за заплатата.
48
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе как дънки ги събува течението??я да се пробва някой и после да каже..странна работа,а в тая държава един процент са свестни хора,останалото е помия..жалко за тоя един процент,и за момичето..
47
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Кире - 73,Дори полицаите да не "прикриват нещо", достатъчно е негодният начин, по който работят, да не кажа, че са и явно неефективни в работата си, което води до изключителен непрофесионализъм в служебната им дейност. Той още Сталин, Й.В., го е казал, че кадрите решават всичко, но когато липсват кадърни кадри, няма как да има професионална ефективност.
46
0
 
30
 
! Отговори
Злобил преди 9 години
***, да затрие тази душица.. Искам го в ръцете си, ще се моли да умре!
45
0
 
19
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Закона е Върховното чувство за Справедливост, Но понякога е нужно само няколко патрона и пистолет, за да има Възвездие!
44
0
 
33
 
! Отговори
Що за криминалисти? преди 9 години
Медиите разпространиха много фотоснимки от мястото край реката, на което бе открито момичето. Та като гледах на снимките, колко народ се беше струпал, пък никъде не се виждаха онези криминолози да са облечени с белите защитни специално за такива престъпления облекла, като например при последното убийство в Пазарджик на гаджето на кмета, които също се виждаха на снимките, не знам защо, но ми се струва, че и този случай ще стане като при сестрите Белнейски - унищожаване на всички следи!
43
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До anonimZa da ne gi razpoznae sa ia ubili. Pri grabeja momicheto 100% se e saprotivilo. Ne as imali vreme v takav chas da ia iznasilvat.
42
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълен потрес.