Вероника е убита с предмет с тъп и с остър връх

Още няма заподозрян за зверството, основната версия е грабеж
Обновена: 5 мар 2015 13:55 | 5 мар 2015 09:39,
122
Вероника е убита с предмет с тъп и с остър връх
Снимка: Impact press group, архив

23-годишната Вероника Здравкова, която бе открита мъртва на 3 март във водите на река Янтра, вероятно е убита с предмет, който има и тъп, и остър връх. Това заяви наблюдаващият прокурор по разследването на убийството Цаньо Попов.

Още по темата
Той заяви, че основната версия е грабеж с убийство, но не се изключват и останалите версии.

И към момента липсва дамската чанта на Вероника, с която е установено, че е излязла от работа.

Все още няма заподозрян за убийството, допълни прокурорът и заяви, че се работи с много хора – близки и познати на момичето. „Работата продължава, за ден-два няма как да се изчистят всички неща“, каза още Попов. Към момента не може да се проследи и IMEI кода на телефона на Вероника, тъй като той все още е изключен.

Участници във вчерашния протест във връзка с жестокото убийство определиха района като изключителен опасен поради липса на осветление. „Повечето хора, преминаващи през района, са студенти, които нямат възможност да пътуват с такси или автобуси и минават пеша“, разказа момиче, участвало в протеста.

Един от организаторите му заяви, че над 700 подписа днес ще бъдат заверени при нотариус и предстои да бъдат вкарани в общината. Искането на хората е едно: да се организира видеонаблюдение и осветление в района.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов обясни, че парцелите, за които е станало дума на протестите, са държавна и частна собственост.

„Преди 40 години там е създаден временен мост. След построяването на тунела в посока Русе е изграден и временен път. Реално тези съоръжения е трябвало да бъдат премахнати, но това е единственият пряк път, който минава през всички частни парцели“, обясни той.

Кметът заяви още, че са инициирани срещи с областния управител, фирми за охрана и видеонаблюдение и всички иституции, за да може да се уреди въпросът.

Днес във Велико Търново е обявен ден на траур. Днес ще се състои погребението на Вероника Здравкова. Черни знамена са поставени в Ректората на университета и в Стопанския факултет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
15
 
1
 
! Отговори
cigene преди 9 години
bilgarin e nie biem samo nasta si zenka da ve bate sa vidite
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местен-неизвестен като си толкова отворен защо тази зима на "Картала" построиха и измазаха три жилищни кооперации и в момента са на втори етаж на четвъртата.Сигорно и те не знаят как се строи и ремонтира?Само ти знаеш.
47
4
 
0
 
! Отговори
oo преди 9 години
to v tirnovo svodnisi pkasyori sefovete sa sofiqnsi
46
0
 
5
 
! Отговори
интересно преди 9 години
До от ТърновоПриближен ли е към някой сводник?
45
1
 
18
 
! Отговори
от Търново преди 9 години
Преди малко съобщиха ,че има задържан.Българин е наркоман,в града го знаят като Антон-Слона.
44
3
 
14
 
! Отговори
Моно преди 9 години
1. Убийство от ревност или лично вражда - проверява се алибито на бившия или други.2. Убийство с цел грабеж и сексуално насилие от ц****и - бързо и лесно установимо, оръжието на престъплението с голяма доза сигурност е още в тях.3. Убийство с цел грабеж от мигрант - внимателно подбрано място, без днк и свидетели (ударена е с брадва в гръб) - без шанс да бъде открит.4. Убийство симулиращо грабеж от социопат - като точка 3Ако до 7 дни няма резултат - точка 3 и 4 са вариантите
43
4
 
43
 
! Отговори
художника преди 9 години
Няма да "открият" убиеца, защото е от малцинствата и така е удобно на властта. Те знаят кой е, но ако го афишират, ще трябва и да го осъдят.А пред съда ще се струпа сума ти народ и най-вероятно е да го линчуват. Ако това се случи, а то непременно ще се случи, ще скочат и от малцинствата и може и да стане война помежду ни. Властта не иска безредици, затова убиеца ще бъде "покрит". А един млад човек ще бъде закопан и забравен. Такава е логиката на властта, за съжаление!!!
42
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кмета е гербераст, за какво да мисли, за града или за държавните поръчки от които ще открадне и дава нагоре. Идват избори и ще се купуват какви ли не. Кое е.по-важно?
41
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като казват,че колегите и са я предупредили да не минава от там понеже е опасно,а тя не ги, послушала и тръгнала при това с пари изтеглени от банка и заплата,въпреки опасностите и без да носи пари със себе си,даже и да е клошар човек тоз район е бил опасен за тях макар,че намирали трупове пребъркват ги за някоя друга стотинка и продължават нататък с търсенето,то най-близко до ума остава,че е била рекитирана,а поводи за рекет има най-различни-пр. заемане на длъжноста от друго лице,брой плати
40
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PARVO DA IZKAGEM SABOLWZNOVANIA NA BLIZKITE NA MLADOTO MOMICE. KRAINO VREME E KOGATO SE ZALAVET UBIICI I GRABITELI DA BADAT NAKAZVANI S KRUMOVITE ZAKONI. EDIN HVANAT ROM V ZATVORA SE RADVA NA SRECHTA SAS SVOI RODNINI I PRIATELI I SE NAUCAVA NA NOVI NECHTA V ERARHIATA. TOI IZLIZA OCHTE PO GOLEM PRESTAPNIK. I DA NE GI ZACHTITAVA TOIA / CVETELIN KANCEV/ I TOI E LEGAL V ZATVORA ZA OPIT ZA UBIISTVO I SPKACHVANE .
39
0
 
18
 
! Отговори
До 45 преди 9 години
Ти и вчера написа същия ехиден коментар.Само че, ако си забелязал, никой от коментиращите не изказва подозрение по адрес на турците.А другото малцинство много се старае на криминалния фронт - това си е негов личен избор.
38
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма версии, няма пресконференции, няма мутрата от Банкя, няма го физкултурника-престъпника... друго си е като ликвидират някой техен авер/мутра. Всичките ресурси веднага мобилизрани ...
37
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не са наркомани, нарокоманите са чисти българи, българите не правят престъпления.
36
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един от коментаторите в "Блиц" тази сутрин написа, че вече имало двама заподозрени точно от този катун, но в нито един новинарски сайт не видях това като официално съобщена новина.
35
3
 
9
 
! Отговори
тиква преди 9 години
описанието на предмета навява мисли у мен за пресечен конус или пресечена пирамида .Които е зле със стериометрията да му мисли
34
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой спомена, че наблизо имало катун... та мисля, че не е нужно да си Шерлок за да се сетиш кой има пръст.
33
1
 
35
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
КОЙ ?КОЙ ?КОЙ се разхожда из централната част на града с брадва ?КОЙ ?Отговорът ще го намерите в гетото край ж.п. гара, както и убиецът !Защо вече няколко дни властите отказват да приемат очевидната истина ?От девет кладенеца вода търсят разследващите, но категорично отхввърлят най-вероятната версия - нападение с цел изнасилване и последвало убийство и грабеж на студентката !
32
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЯКОЙ НАРКОМАНЧЕ ЗА ДРОГА ,
31
0
 
49
 
! Отговори
??? :( преди 9 години
Някой от великотърновските общинари ще поясни ли защо хората рискуват здравето и живота си в продължение на 40 ГОДИНИ - нали преди толкова време са направили временния мост там? Колко випуска студенти са завършили във Великотърновския университет в рамките на този 40-годишен период? За 40 г. никой не си направи труда да се загрижи затова, че ценни млади хора минават през опасно място.Виж, ако ставаше въпрос за правата, облагите и интересите на някое ***, колко ли институции щяха да ревнат?
30
1
 
32
 
! Отговори
До 24 преди 9 години
Точно така е. Да не говорим пък какво щеше вече да се е случило с катуна, ако това престъпление беше станало в някоя от изброените от теб държави.