Вероника е убита с предмет с тъп и с остър връх

Още няма заподозрян за зверството, основната версия е грабеж
Обновена: 5 мар 2015 13:55 | 5 мар 2015 09:39,
122
Вероника е убита с предмет с тъп и с остър връх
Снимка: Impact press group, архив

23-годишната Вероника Здравкова, която бе открита мъртва на 3 март във водите на река Янтра, вероятно е убита с предмет, който има и тъп, и остър връх. Това заяви наблюдаващият прокурор по разследването на убийството Цаньо Попов.

Още по темата
Той заяви, че основната версия е грабеж с убийство, но не се изключват и останалите версии.

И към момента липсва дамската чанта на Вероника, с която е установено, че е излязла от работа.

Все още няма заподозрян за убийството, допълни прокурорът и заяви, че се работи с много хора – близки и познати на момичето. „Работата продължава, за ден-два няма как да се изчистят всички неща“, каза още Попов. Към момента не може да се проследи и IMEI кода на телефона на Вероника, тъй като той все още е изключен.

Участници във вчерашния протест във връзка с жестокото убийство определиха района като изключителен опасен поради липса на осветление. „Повечето хора, преминаващи през района, са студенти, които нямат възможност да пътуват с такси или автобуси и минават пеша“, разказа момиче, участвало в протеста.

Един от организаторите му заяви, че над 700 подписа днес ще бъдат заверени при нотариус и предстои да бъдат вкарани в общината. Искането на хората е едно: да се организира видеонаблюдение и осветление в района.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов обясни, че парцелите, за които е станало дума на протестите, са държавна и частна собственост.

„Преди 40 години там е създаден временен мост. След построяването на тунела в посока Русе е изграден и временен път. Реално тези съоръжения е трябвало да бъдат премахнати, но това е единственият пряк път, който минава през всички частни парцели“, обясни той.

Кметът заяви още, че са инициирани срещи с областния управител, фирми за охрана и видеонаблюдение и всички иституции, за да може да се уреди въпросът.

Днес във Велико Търново е обявен ден на траур. Днес ще се състои погребението на Вероника Здравкова. Черни знамена са поставени в Ректората на университета и в Стопанския факултет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много важно с какъв предмет е убита та това трябва да е заглавие...
28
0
 
32
 
! Отговори
Браво, бе! преди 9 години
Великотърновските студенти - част от онези млади хора, от които зависи бъдещето на България и всички разчитаме на тях, ежедневно рискуват и здравето, и живота си, минавайки по "временен път" през район, считан за "изключително опасен поради липса на осветление"!Дами и господа депутати, и вие, търновски общинари, сега да не вземете да си нарушите спокойствието заради някакво си там зверско убийство! Я по-добре седнете и помислете какъв още бонус можете да си уредите. Така де, сега сте на власт!
27
0
 
30
 
! Отговори
Х преди 9 години
С тази подписка ще си изтрият задните части.Протести до дупка както във Варна, за да си размърдат задниците тези калпазани.За тях е по лесно "извършител не известен".
26
1
 
24
 
! Отговори
Пор преди 9 години
Какво ме интересува чия собственост е парцела? Обяснете чия собственост е на близките на жертвата. Разяснете им там, как стоят нещата...
25
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До sertАбсолютно си прав. Ходил съм до Белград много пъти и мога да ти кажа, че полицаите там имат такъв вид (чисто физически), че дори през ума ти няма да мине да започваш каквито и да е разправии с тях. Да не говорим, че униформите им са като от някакъв военен парад.
24
1
 
45
 
! Отговори
sert преди 9 години
Нищо не става от тези ченгета. Трябва една масова чистка там. Тотално уволнение на всички хрантутници, и конкурси за полицаи с основен критерий тест за интелигентност и физическа подготовка!!!!!! Разплули се и се разгащили като селски тарикати!!! Да погледнат един сръбски полицай какъв вид има, да не говорим за германски или английски! Мърлячи! Един психопат не могат да заловят!!
23
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво се чудите, държавата се управлява от престъпници, вие какво очаквате, да цъфтим ли???Докато тия продажници са горе, така ще бъде! Убийства, самоубийства, наркомания, ***, чалга, простотия, неграмотност! Това са евроатлантическите ценности! Жалко за всички хора, които станаха жертва на така наречения преход! Мислете, като гласувате!
22
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз викам да импортираме едни 1000 гърци следващия път за да разберем как се протестира качествено.
21
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Половин милион милиционери в държавата и накрая един рибар трябва им върши работата.
20
0
 
13
 
! Отговори
пробвайте преди 9 години
тогава нека хората от Търново и региона да напишат в мрежата по форумите, блоговете, соц. мрежи и дори тук, кои са хората, които дърпат и закачат младите момичета от техния район.Това ще помогне на службите да се ориентират и на потенциални бъдещи жертви, да ги избягват...
19
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За пореден се убеждавам, че всички балкански народи са ПОВЕЧЕ народи от нас. Ако беше се случило в Гърция или Сърбия (дори Македония ако щете), щеше да има тотална блокада и обсада на града, демонстрации до дупка с 50 000 човека минимум, запалени кметства и общини докато се взимат мерки. А при нас събрали се 100 човека пискливо да *** "ами ако може малко осветление господин кмет"...
18
1
 
4
 
! Отговори
aaaaaa преди 9 години
nqkoi d ami obqsni kak moje da e hem tup hem ostur vruh
17
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега тюфлеците ще се драпат два-три месеца и накрая както обикновено, едно голямо нищо. Добре че беше дядото рибар да открие трупа, че те и това нещо не свършиха. Иначе се пъчат и дуят, и с картата напред. И цялата шуробадженакорушветчийска банда, харчи над 1,5 милиарда лева годишно, а тези ***,които им осигуряват работа струват над 4,5 милиарда лева годишно, със всичките им помощи,добавки и фалшиви ТЕЛКове.
16
1
 
26
 
! Отговори
до 24 преди 9 години
Е, те румънците са поне 2 десетилетия пред нас във всяко едно отношение. За да бъдат по-балансирани нещата, България е хубаво да сравнява със Сиера Леоне например
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бантустана си е като Северна Корея ако сте били в самолет нощно време. Пълен мрак. Абе закривайте ***.
14
0
 
2
 
! Отговори
знайко преди 9 години
до 19.знаеш много добре че с тех нема как да се случи.
13
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ ,ЧЕ БЪЛГАРСКАТА ЧАСТ НА ДУНАВ МОСТ НОЩЕМ НЕ СВЕТИ,ДА НЯМА КРУШКИ,ОСВЕТЕНА Е САМО РУМЪНСКАТА ЧАСТ.ТА КОГАТО ЕДНА ГРАНИЧНА ЗОНА Е В МРАК А ТОВА Е ЛИЦЕТО НА БЪЛГАРИЯ,КАКВО ОСТАВА ВЪВ ВЪТРЕШНОСТТА НА СТРАНАТА
12
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Блкоира се цялата тази махала и се поставя ултиматум да се предадат до 2 часа. След това огнехвъргачките унищожават всичко в периметър от километър и никой повече няма да посмее да напада човек.
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предмета е брадва! Кажете вече ,,Кой''! А номер едно ще го отпера колкото и да е грозен. Няма да го гледам в муцуната, я. Отзад и до откат!
10
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може и да не съм прав, но според мен Ислямска държава има пръст в това убийство. Ако са дошли в България, те само могат да извършват такива убийства и изнасилвания, защото такава е политиката на тази терористична групировка. За тях колкото повече хора убият, толкова по-велики стават и Алах едва ли не си мислят, че ги възнаграждава.