Джигитите от Лесидрен – нагли, с чувство за безнаказаност

Жертвите на гонките са много, но всички си мълчат от страх
Обновена: 13 авг 2015 11:40 | 13 авг 2015 10:00,
194
Джигитите от Лесидрен – нагли, с чувство за безнаказаност
Снимка: архив Булфото

Джигитите от Лесидрен се чувстват безнаказани, разказа местен човек, който също без малко е щял да стане жертва на гонките им.

Участниците в гонките са описвани като нагли, а майката на мъжът е заплашвана, че ще бъде пребита, защото направила забележка на джигитите, че вдигат шум през нощта.

Още по темата

Майката на Филип, карал колата, убила на място 16-годишната Велислава, не вярва синът й да е участвал в гонка. Участвали другите, по телефона си предавали къде са катаджиите.

"Той е с такава психика, че бил дал и последната си капка кръв", твърди тя пред Нова тв и плаши, че ще сложи край на живота си.

Бабата на починалата Велислава пък твърди, че редовно се правят гонки в селото. В тях участвали десетина души. Всички в селото знаят за тях, само не и близките на момчетата, участващи в тях.

Преди години жертва на гонките им станал и попа на селото, който бил буквално смачкан. Нищо обаче не последвало.

Кметът на Лесидрен Борис Нешев заяви, че е подавал оплакване от джигитите преди три месеца, като последвали само актове за нарушителите.

"Не мога да кажа дали момчетата са извършвали други престъпления. Не мисля, че са имали. Аз съм говорил с две от тях, предупредил съм ги, те казаха, че няма да се повтаря, но нямаше ефект", допълни той.

Кметът предлага на територията на Лесидрен да има полицаи. Освен това той иска да се преразгледа решението на МВР само катаджии да могат да спират шофьорите.

Асен Александров, директор на столичното 51 СОУ, където е учил 16-годишният Марино – една от жертвите на случилото се в Лесидрен, заяви, че от училището настоява наказанието за подобно деяние да е същото като при предумишлено убийство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
1
 
! Отговори
Х преди 8 години
Е привлечен към отговорност. Гонки се правят от години, а свидетелу няма, закони няма, контрол няма. Аз питам къде са родителите на джигитите. *** държавица.
143
0
 
1
 
! Отговори
Х преди 8 години
Част от проблема е, че гонките сами по себе си не са наказуеми. Дори да има 100 коли на старт идва полицията и какво? Говорим си. Евентуално някой да е с изтекла гражданска или без аптечка. Докато не тръгнат нарушение няма. Тръгнат ли- превишена скорост или хулиганство заради шума. Или вече ако блъснат някого. И тогава пак си е по непредпазливост. И съдът пак ще е виновен, че прилага закона.Не че защитавам МВР, но е така. Трябват закони- да е нарушение поне по ЗДвП. По тази причина втория не е
142
0
 
2
 
! Отговори
отчаян юрист преди 8 години
защото няма полиция, няма министър, няма правителство, няма закони, няма сериозни хора в тази държава. Бойко е некадърник и долна мутра, герб е шайка разбойници без визия, морал и компетентност, цялото му правителство са крадци и шпиони на ЦРУ. Останалите партии са филиали на НПО на щатите, работя против нас българите. Юридическата ни мисъл е импотентна, всички т.нар юридически научни кадри са *** без морал и компетентност. Законите са от 60-те години като концепция, само че скопени от НПО
141
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бягайте от тая държава хора !!! Тука останаха само *** ! Колкото и да си богат, колкото и да имаш - ако живееш тука - не можеш да избягаш от това да си заобиколен от неандерталци и ***, където и да идеш....
140
0
 
2
 
! Отговори
МОРАЛ преди 8 години
Жалко за нашите деца, които ако господ е рекъл и оцелеят, ще станат родители! Тогава българите ще са около 4 милиона и децата ни братя българи, ще напишат "Жалко за нашите деца".Така е защото 500 години народа ни се е запазил поединично, само че не се е запазил а останало само името България. Българският народ изчезва 1396год. Сега от 100семейства 1 е със самосъзнанието на "български народ" (Четата минава и цялото село е със затворени врати и спуснати кепенци, а най бедната къща дава малко лук)
139
0
 
1
 
! Отговори
ЗИБ преди 8 години
Вие-ХОРА,луди ли сте? Как мафията ще приеме закон против себе си или производните си???!!... без свидетели,гърлото...!
138
0
 
6
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Тука имаше една жена. Казваше се Мариане Бахмейер......Във всеки случай тази жена беше по-мъж от много мъже. Застреля убеца на дъщеря си в съдебната зала. И добре направи !
137
0
 
4
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Аз съм иначе кротък човек, но ако бях на мястото на бащата на убитите деца, знам много добре какво бих направил. Па после да става каквото ще!
136
0
 
5
 
! Отговори
бб преди 8 години
Хора,вие за мъст не сте ли чували? За взимане на нещата в свои ръце?
135
0
 
7
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Ако българите не се защитят сами, няма никой да ги защити. Тези, които са в управлението на страната не правят нищо за хората, работят само за собствените си джобове.Българи, само националното самосъзнание може да спаси България! Не оставяйте ц....ните да завладеят всичко. Борете се, българи! Не плащаите данъци! Показвайте гражданско неподчинение! Не гласувайте за предателите!Покажете, че сте мъже! Покажете, че имате чест и себеуважение! Защитете децата ни!
134
0
 
13
 
! Отговори
Лондон преди 8 години
Гледах новините и се ужасих какви дечица са били смязани от примата..искам да ви кажа че мачкането и убиването на цвета на нацията върви с пълна сила ..вижте визитките на двете дечица и се замислете..вижте и снимката на примата ..и си направете сметка че в БГ оставят само такива.....
133
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правителството да си подаде оставката.За втори път страната е в нокаут. Стига черни хроники! Стига нещастия и скръб! Трябва да дойдат хора честни, компетентни и с желязна воля за реформи и истински демократични промени.Абсурдно е нагли престъпници и да трепят невинни граждани, да минават метър с условни присъди, а народът трепери от страх! Това в момента е един хаос може би напълно целенасочен, но погубва страната ни и българите *** като мухи.
132
0
 
13
 
! Отговори
всс преди 8 години
НАВСЯКЪДЕ ГИ ИМА. ЛОШОТОЕТОВА ЧЕ НЯМА КОЙ ДА ТРОПНЕ И ДА КАЖЕ ДА СЕ СПАЗВА ЗАКОНА. НЯМА ПОЛИЦИЯ НЯМА ЗАКОН.
131
0
 
16
 
! Отговори
кобра преди 8 години
Убиецът е долнопробен от най-простите и примитивните. Без мозъчна дейност. Такива вече има много в Лесидрен-селото на страхливите мишоци и корупцията. Сега очаквайте условна присъда, както на убиеца на свещеника.
130
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей хора, а за останалите трагедий за които не дават по телевизията.В родното ми село, което е на 20км от Лесидрен, колко много хора загинаха в подобни безумия, само пред къщата ми са ставали поне 4 ПТП. Всички са виновни, кмета, "кварталния " полицай, родителите който им купуват колите и комшийте. Всички да роднини!
129
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицията има шефка-разказвачкаСега ще ни донесе вода "от девет кладенеца" и пак същотоРазбойниците ще са си на воля.
128
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bez maje sme, zagivame..jeni begaite na zapad...
127
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАТ спи и не си изпълнява задълженията, както е по закон, все така ще въде. Най-довре е КАТ да се закрие, за да загиналите, като тези деца.
126
0
 
26
 
! Отговори
fkitall преди 8 години
седя и гледам адвокат Марковски по телевизията и просто седя и се чудя кога ще го застрелят този КЮФТАК
125
1
 
17
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
стига сте плямпали високопарни слова, вземете обесете някого за разнообразие.