300 мигранти напирали на родната бразда

Задържани са 21 души, които ще отидат в бежански центрове
19 сеп 2015 22:44,
58
300 мигранти напирали на родната бразда
Снимка: архив, Reuters

300 мигранти са се опитали да влязат в България през последното денонощие, но са върнати на турска територия. Това обяви директорът на Граничната полиция Антонио Ангелов, който инспектира ГП "Капитан Андреево", предаде БНР.

Ангелов съобщи, че 150 служители охраняват българо-турската граница, а към тях се присъединяват и 20 жандармеристи, които ще патрулират по главния път Е80 към Турция.

"Чрез командированите допълнително полицаи и жандармеристи на българо-турската граница се осъществява превенция за миграционния натиск", обясни Антонио Ангелов.

Още по темата

"Искам да успокоя и гражданите, и колегите, нямаме някакво нарастване на напрежението от страна на турската страна, но взимаме превантивните мерки така, че да не ни изненадат по някакъв начин. Имаме уверението на турските колеги, че абсолютно овладяват положението, но този план е по-скоро превантивен. Искаме да си уплътним още повече границата в това направление", заяви той.

През последната седмица миграционният поток е намалял с 50%. През изтеклото денонощие на турска територия са върнати 300 мигранти, опитали се да пресекат граничната бразда. 21 са задържаните, които след преминаване на съответните процедури ще бъдат настанени в бежански центрове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
8
 
! Отговори
ТО преди 8 години
ПРЕВЪРНАХА ГИ В ЖИВОТНИ САМО И САМО ДА ГИ НАТИРЯТ ОТ СИРИЯ...НА ДОСТА ПАРЧЕТА ЩЕ ТРЯБВА ДА Я ДЕЛЯТ.
8
4
 
24
 
! Отговори
ОПЪЛЧЕНЦИТЕ НА ШИПКА преди 8 години
Боят се обръща на смърт и на щик,героите наши като скали твърдижелязото срещат с железни си гърдии фърлят се с песни в свирепата сеч,като виждат харно, че умират веч...Но вълни по-нови от орди дивашкигълтат, потопяват орляка юнашки...Йоще миг - ще падне заветният хълм.Изведнъж Радецки пристигна със гръм............................И днес йощ Балканът, щом буря зафаща,спомня тоз ден бурен, шуми и препращаславата му дивна като някой екот *** на *** и от век на век!
7
4
 
29
 
! Отговори
ОПЪЛЧЕНЦИТЕ НА ШИПКА преди 8 години
"България цяла сега нази гледа,тоя връх висок е: тя ще ни съзре,ако би бегали: да мрем по-добре!"Няма веч оръжье! Има хекатомба!Всяко дърво меч е, всякой камък - бомба,всяко нещо - удар, всяка душа - плам.Камъне и дървье изчезнаха там."Грабайте телата!" някой си изкряскаи трупове мъртви фръкнаха завчаскакат демони черни над черний рояк,катурят, струпалят като живи пак!И турците тръпнат, друг път не виделиведно да се бият живи и умрели,и въздуха цепят със демонский вик.
6
5
 
23
 
! Отговори
ОПЪЛЧЕНЦИТЕ НА ШИПКА преди 8 години
Тогава Столетов, наший генерал,ревна гороломно: "Млади опълченци,венчайте България с лаврови венци!на вашата сила царят поверипрохода, войната и себе дори!"При тез думи силни дружините гордиочакват геройски душманските ордибесни и шумещи! О, геройски час!Вълните намират канари тогаз,патроните липсват, но волите траят,щикът се пречупва - гърдите остаяти сладката радост до крак да измрътпред цяла вселена, на тоз славен рът,с една смърт юнашка и с една победа.
5
4
 
22
 
! Отговори
ОПЪЛЧЕНЦИТЕ НА ШИПКА преди 8 години
и гърди геройски на смърт да изложи,и един враг повеч мъртъв да положи.Пушкалата екнат. Турците ревът,Насипи налитат и падат, и ***; -Идат като тигри, бягат като овции пак се зарвъщат; българи, орловцикат лъвове тичат по страшний редут,не сещат ни жега, ни жажда, ни труд.Щурмът е отчаен, отпорът е лют.Три дни веч се бият, но помощ не иде,от никъде взорът надежда не видии братските орли не фърчат към тях.Нищо. Те ще паднат, но честно, без страх -кат шъпа спартанци под сганта на Ксеркса.Талазите идат; всички нащрек са!Последният напън вече е настал.
4
4
 
25
 
! Отговори
ОПЪЛЧЕНЦИТЕ НА ШИПКА преди 8 години
О, Шипка! Три деня младите дружиникак прохода бранят. Горските долинитрепетно повтарят на боя ревът.Пристъпи ужасни! Дванайсетий пътгъсти орди лазят по урвата диваи тела я стелят, и кръв я залива.Бури подир бури! Рояк след рояк!Сюлейман безумний сочи върха паки вика: "Търчете! Тамо са раите!"И ордите тръгват с викове сърдити,и "Аллах!" гръмовно въздуха разпра.Върхът отговаря с други вик: ура!И с нов дъжд куршуми, камъни и дървье;дружините наши, оплискани с кърви,пушкат и отблъскват, без сигнал, без ред,всякой гледа само да бъде напреди гърди геройски на смър
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** СА ТИЯ
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
REFUGEES WELCOME - Съгласен, но само като замяна на табелката Arbeit Macht Frei на едно небезисвестно бившо трудово общежитие на територията на днешна Полша!
1
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На снимката: Стоматолози, микробиолози и всякакъв тип образовани специалисти, идващи да спасят Европа от недостига на квалифициран персонал.