Простреляният от Вълкан бил водач на групата

В телефона му имало клипове с насилие
Обновена: 18 окт 2015 10:57 | 18 окт 2015 07:48, Александър Попов
209
Простреляният от Вълкан бил водач на групата
Снимка: Булфото

Няма повдигнато обвинение срещу служителя на МВР Вълкан Хамбарлиев, който в четвъртък вечерта простреля 56-годишен чужденец под Аврамов мост край Средец.

"Към момента не са готови назначените експертизи", съобщи пред "Труд" окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова, която води разследването. То е образувано за убийство при превивишаване пределите на неизбежна отбрана, извършено от длъжностно лице.

Още по темата

Днес до края на деня показания ще дадат и останалите 34 души от групата.

Според неофициална информация афганистанците разказвали, че загиналият 56-годишен мъж е техен водач.

В раницата му били намерени два мобилни телефона, в които имало клипове и снимки с насилие. И в други апарати на мъже от групата се виждали подобни сцени, но те твърдяли, че бягат от това насилие.

Вчера премиерът Бойко Борисов определи инцидента на границата като случайност.

"Просто нелепа нещастна случайност, никой не е искал да убие човек, така че нито са за медали, нито са за оставки, нито да продължава да се коментира по този начин инцидентът. Патрулът е действал така, както е трябвало, но 50 срещу трима е доста неравно", коментира той.

Жителите на град Средец обаче са твърдо на страната на граничаря Вълкан, когото смятат за герой. Стотина души го защитиха и в столицата пред храм-паметника "Св. Александър Невски" по време на протест срещу приемането на бежанци у нас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
50 млади мъже на възраст до 30 г. и един на 56. това ми прилича на спец подразделение на ИДИЛ. А граничарите не са прости обучени са и в такава ситуация веднага са познали кой е водача. опитали са се да го обезвредят. Той е оказал съпротива и си го е получил. Понеже е било тъмно и групата изобщо не се е усетила, че граничарите са само 3. Ако знеха щеше да има още жертви. И нямали снимки в телефоните, то остана и да имат. Минали незаконно границата, оказват съпротива и какво се очаква, баница ли?
82
0
 
5
 
! Отговори
ракета преди 8 години
Всеки си гледа работата." Бежанците" се разхождат на групи из цяла Европа с известни и нетолкова известни мотиви и подбуди. Работата на полицаите пък е да спират и залавят тези групи. И едните и другите знаят за риска, който поемат и са подготвени за него. Полицаят е действал според законите и правилата, какво повече има да се обсъжда?
81
0
 
5
 
! Отговори
edno преди 8 години
едно не разбрахте. Докато си стоите на топло и цвъкате нелепи размишления оттук оттам, хората на границата вече изнемогват. Изнемогват в старостта си, пенсиите си, в дългите години обреченост, и в състраданието си. Стоят си те на село цял живот и изведнъж целия свят почва да им минава пред очите, да им тропа на вратата, да ги муфти за пари ... последните пари от малките им пенсии, да ги плаши. Ако не ги (се) защитим сега, утре ще тропат и по нашите врати и ще насилват нашите деца. Аз съм..Вълкан
80
4
 
3
 
! Отговори
до 99 преди 8 години
Само дето убийството не е станало на границата а на почти 50км от нея.И никой от тарамбуките не е носил оръжие. Милиционерът защо е стрелял ?
79
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а ти уверен ли си, че е имало рикошет? Кой ти каза, ти видя ли? Нали беше на браздата? После се оказа на 30 км. Нали беше под мост? Сега се оказва че няма никакъв мост. Или вярвате на нашата полиция която е номер 1 по корупция в ЕС?
78
2
 
9
 
! Отговори
До 102 преди 8 години
Тия вече нападат къщи в граничните райони.Затова- първо го гръмни, после във въздуха. Нека обяснява къде е бил първия изстрел.
77
0
 
7
 
! Отговори
Дръндо преди 8 години
Убитият е водачът на групата...интересно. Българин ли е? Как пък точно водачът е уцелен..тия рикошети..ах, тия рикошети..все уцелват когото трябва. Границата е отворена за всеки, който реши, но срещу заплащане. От всичката информация до сега става ясно, че цялата държава участва в прехвърлянето на хиляди бежанци към Европа. Медиите също са част от тая далавера. Как до сега нито един журналист не се сети да се навре в селата покрай границата и да види керваните бежанци, които никой не вижда...
76
8
 
6
 
! Отговори
ни съ знай преди 8 години
Какви леваци само ни пазят-стрелял във въздуха под моста....А ако рикошета беше попаднал в него........
75
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хей смешни хорица....,за какво провинение говорите,за какво нарушение..... Този човек ,е там на нашата граница ,за да пази родината си,и всеки един ,опитал се да влезне нелегално ,трябва да бъде наказан.....Брави на този боец....и все така.....
74
5
 
4
 
! Отговори
!!!!! преди 8 години
Е на това му се вика рикошет или нещастен случай според Боцко
73
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямат работа на границата.Полицията си е свършила работата.Навремето който е ходил в казарма на караул си спомня как е и какво ти се казва в устава.Имаш право да стреляш с бойни патрони при трето неподчинение.Щом си там значи вършиш престъпление.Какво е сега това?Ами нека да махнем оградите,да приберем оръжията,Да пратим охраната на границата в къщи и всеки да си пресича кой от където си иска.Може и осветление да се направи ,че да не се препъват като минават.Вече не се спазват законите.
72
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И като са "мигранти" защо не кандидатстват за европейска синя карта, ами вадят ножове на полицаите
71
1
 
11
 
! Отговори
до 73 преди 8 години
Като е "за пари"-"за пари " да го съдят, а не да му приписват убийство, че не е честно
70
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Името на простреляния е Бисмилля ( с това започват мохамедонските молитви)То докато ги кръщават с такива имена, ще се правят на важни.А може да не е име, а прозвище
69
1
 
22
 
! Отговори
гонзо преди 8 години
До АнонименСъс съгурност носят ножове.Възможно е и да са имали и пистолети.Познати от гранична полиция са ми казвали за такива случаи.
68
1
 
14
 
! Отговори
гоги преди 8 години
До АнонименИсках да кажа,че журналюгите не са много умни.
67
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо на граничаря пишете имената и адресаа на каналджиите не пишете имената и адресите?
66
2
 
29
 
! Отговори
дикан преди 8 години
Българинът е изпитал 500 г на гърба каква добра и хуманна религия е ислянът.
65
22
 
6
 
! Отговори
БХК преди 8 години
Държавата отсъства.Вълчан в затвора ,на застреляния паметник.
64
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От 16.10. ги гонят из районаКаналджията го дават само с инициалитеВоди се следствиеНасъскват хората среку граничаря