Арести за предизборна търговия в Смолян

Край Пазарджик пък има сигнали за изборен туризъм
Обновена: 24 окт 2015 16:04 | 24 окт 2015 16:01,
9
Арести за предизборна търговия в Смолян
Снимка: архив Bulphoto

Двама търговци на гласове бяха задържани от полицията в Смолян. Арестите идват след проведена акция в село Смилян. Единият задържан е мъж на 54 години от ромската махала на селото.

"Две досъдебни производства за купуване на гласове са образувани при нас", потвърдиха пред Dnes.bg от прокуратурата в града.

Задържаните вече са разпитани. В момента на ареста, в тях не са открити пари, но данните сочат, че са търгували с гласове на хора от махалата.

В същото време пазарджишкото село Цар Асен беше установено, че в избирателните списъци са вписани хора, които не живеят в селото и не отговарят на изискването за 6-месечна уседналост.

Проверка на прокуратурата в Пазарджик е потвърдила информацията. В Общинската избирателна комисия в Пазарджик са получени три сигнала за предизборна агитация в деня за размисъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: ЦИКден за размисъл
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
всичко това е страх да не си изпуснат личния финансовия залъка в тая държава . ама защо тая полиция не започне да арестува и тях , тия дето искат власт и продължават да грабят в тая държава за да си задоволят нуждите и да си правят палати на гърба на народа . без значение дали са кметски , депутатски или президентски избори , всички са крадци само да лапат пари и да сасипват , за друго не ги бива .
3
0
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
че то предизборна кампания проведоха само управляващите,с билбордове с рязане на лентички,с много,много пари почти 16 милиарда в джоба.само не знам защо са толкова амбицирани да вземат цялата власт,навсякъде по села и градове,ЗАЩО ЛИ....
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NE MI PISHETE NISHTO ZA SMOLIAN --TA GIVEIAT OSHTE V 15 VEK.BOG DA NE GI PAZI.
1
1
 
4
 
! Отговори
анонимна. преди 8 години
Нищо ново под слънцето. Който има пари плаща и печели, прави екскурзии за сметка на бюджета,раздава "безплатна" храна.Кьоравия оправил немия и писали глухия за свидетел.Докажете ми , че не е така и то най- вече в Пазарджик.Чути прочути и нагли.