Кметица черпи с 10-метрова баница в родопско село

Тя използвала 33 яйца, 3 кг сирене и над 10 пакета кори
23 дек 2015 16:44,
8
Кметица черпи с 10-метрова баница в родопско село
Снимка: Facebook

Кметът на село Давидково Севда Чолакова ще почерпи днес с 10-метрова баница жителите на родопско село, съобщиха от местното читалище за БТА.

Кметската баница вече се превръща в традиция за Коледа в Давидково, след като кметицата за осма година сама приготвя и изпича кулинарния специалитет с късметите.

Баницата ще бъде раздадена на тържеството в читалището днес.

За направата й кметицата Чолакова е използвала 33 яйца, 3 кг сирене, над 10 пакета кори и други продукти. Тя обяснява, че смята за свое задължение като домакин на празненството да измайстори и поднесе Коледната баница.

Замесени са и 157 късметчета - парички, дрянови клонки и различни пожелания. Цялото село се включва по традиция в подготовката и организацията на тържеството.

Дарители са осигурили към баницата и почерпка от чай и вино. Поради липсата на сняг, Дядо Коледа ще пристигне не с шейна, а с каруца.

Гостите на Коледния празник в читалището ще имат възможност да се включат с покупки от благотворителния щанд, който набира средства за лечението на 16-годишния Емилиян от с. Стърница и за деца в неравностойно положение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
даже и 50лв.не е изхарчила въпроса е че си уважава съселяните си.много е важно да са вдига духът на хората то живота и тека е сложен в бг.браво госпожо да си жива издрава
5
0
 
4
 
! Отговори
Ан преди 8 години
Село Давидково е едно много красиво място!Посетете го!
4
1
 
1
 
! Отговори
а1 преди 8 години
Малко повече прозрачност от къде идат парите няма да навреди, но все пак това е малко селце, нещата се знаят, Весела;)!
3
2
 
5
 
! Отговори
ТОТО преди 8 години
Тези хора, които са от т.нар. смесени региони, и които незнайно защо често хулим, че видиш ли не били българи и какво ли още не... си уважават празника, почитат Коледата и са 2000 % по-българи от т.нар. столица. В София не видях Фандъчка баници да раздава, ама къде ти толкова пари за 10 пакета кори, тя Фандъчка бедна кат църковна мишка, а кметицата на Давидково даже и пари за баница има, тц, т. Само чернички обикалят по улиците, никакво коледно насторение, никакви каручки с Дядо Коледа...
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на кметицата, ама много постна, да не им тръгне така и за новата година...За една баница слагам между 8-12 яйца и минимум кило сирене и 200 грама малсло и/или мас, а за 10 метра ми се види много малко. Но евалата, чест и прави на тази дама, живи и здрави и весели празници
1
0
 
14
 
! Отговори
Възхитен преди 8 години
Браво! Поздравления за кметицата и жителите!