Бум на кражбите на винетки, режат ги с ъглошлайф!

Полицията регистрира досега близо 100 посегателства
Обновена: 5 фев 2016 09:43 | 5 фев 2016 09:14,
209
Бум на кражбите на винетки, режат ги с ъглошлайф!
Снимка: Bulphoto, архив

Три автомобила, оставени на паркинг в курорта Хисаря, осъмнаха с нарязани предни стъкла и задигнати винетки. Вандалските кражби са извършени в нощта срещу сряда, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Извършени са над 60 посегателства на стикери от началото на годината в София и Пловдив. В страната броят им наближава 100, съобщава "Труд".

Бумът на кражбите е резултат от увеличената с 44% цена на винетките за 2016 г. От понеделник тази седмица влезе в сила по-скъпата лепенка и за всички шофьори, които са имали от старите годишни винетки.

"В момента извънградските пътувания не са много. Най-голямата вълна от обири на винетки се очаква около 3 март, когато има 4 почивни дни и хората ще тръгнат по родните си места, на курорт или в чужбина", обясниха криминалисти.

Изпочупените три автомобила в Хисаря са били на туристи, оставени на паркинг пред санаториума на Министерството на отбраната. Крадците рязали стъклата с ъглошлайф.

Законът за движение по пътищата наказва с 300 лв. глоба всеки, който не е залепил винетен стикер на предното стъкло, дори и вече да си го е купил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
57
 
! Отговори
razgradski pop преди 8 години
МВР няма ли централна компютърна система...защо трябва да се лепят по стъклата...първобитно...
98
9
 
52
 
! Отговори
ОСТАВКА БОРИСОВ преди 8 години
ОСТАВКА ПАВЛОВА ! ОСТАВКА ГЕРБ !
97
30
 
10
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
Тошо създателя на концлагерите, една магистрала не можа да направи,за разлика на Полша,Унгария,Чехословакия.Сега ще плащаме за построяваето на "зрелия и презрелия" социализЪм на Тошо с празната кошница.Образованието на номенклатурите във висша партийна школа и кражбите им в последствие,доведе народа до кокошкарски кражби.
96
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винетки Минетки. А за БИБИТКО Магнолия
95
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Присъствам на кръчмарските оперативки на червени тролчета .Мой позат е нает като пропагандатор за предходните кметски.Да,но спечели кмет от друга партия/не от Герб/.Коментарите им са,че опонентите са спечелили,защото били включили младежите да чатят във фейса.От сега агитката на тролчетата активно чати по нареждане свисше.Е,хапвам,пийвам отбрани мезета и питиета за сметка на др,Миков.Аз гласувам за малки партии.Наздраве!
94
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
протестъъъърикъде сте?с ъглошлайфа на разходка!
93
0
 
10
 
! Отговори
Алекси Флекси преди 8 години
До Анонимен 107Ще избирате, докато и вие се свършите - се некога и вас ще ви нарежат с флекса!
92
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Kkk 110Ударили СТЕ много яко дъното.И е така защото сте ПРОСТИ.
91
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато тези мизерници са на власт(имам предвид до един в парламента) НИКОГА няма да се оправим като държава.
90
2
 
10
 
! Отговори
Винету преди 8 години
ДО МВРнамерих 3 *** от крадците. Това се тези които са написали минуси на коментар 88.написах как да може на 100% да хванат крадците.
89
0
 
36
 
! Отговори
Kolegata преди 8 години
Новината е пусната за да забравим цената на свинетката. В днес БГ работят психолози на общетбеното мнение. Оказахме се като "мека китка" за цената на винетките. Другите народи за десети от процентно увеличение свалят правителства, а ние си освобождажаме енергия с драскане на коментари.
88
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При Бай Тошо нямаше Винетки всеки си бръмчеше дето щешеЛОШО Е ЧЕ БАЦЕ НЕ Е ВЗЕЛ НИТО ГРАМ ОТ ТОЗИ ВЕЛИК БЪЛГАРИН ДОКАТО ГО Е ВОЗЕЛ В ДЖИПКАТАЯЗЪК ЗА МАТРЯЛА
87
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затова стават такива простотии. Защото и законите са ни писнаи от ***. 300лв глоба за какво че не си залепил стикер, но си го купил. Или пък не стига че имаш стикер за ГО, имаш и талон, има и онлайн проверка, ами и полицата трябва да си носиш. Няма толкова *** решения!
86
1
 
18
 
! Отговори
Един от всички преди 8 години
Според мен ще е по- добре да са електронни винетките. Така няма да има лепи, отлепяй всяка година, няма да мислиш дали ще ти срежат прозореца на колата. В Унгария и Румъния са така, а в Чехия и Словакия са със стикери, само че отзад на стикера се пише номера на автомобила, както и на малкия който остава при документите. Правете си изводи сами дали им пука дали ще ви откраднат винетката или не, след като полицаите не ги интересуват бележките от бензиностанциите или квитанциите да сравнят номера.
85
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мачкай Бойко .................тая проста сг*ан булга*ристанска.
84
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо да думкат която трябва, думкат стъкла. Хубава работа, ама ...
83
0
 
28
 
! Отговори
До лилавия трол преди 8 години
Лилавия *** е най-вероятно Борисов , има неговия арогантен език и култура ! Опитва се да манипулира целия форум , че едва ли не 100 лева е нормална цена за винетка, че този който бил беден бил ***, че ние сме си били виновни .... Лилавия *** е прав за едно - ние сме виновни, че държим още Борисов на власт !!!
82
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ти се връща тъпкано анонимен, най милите, най-милите ....
81
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре бе, лимонадо, като кажа че съм си я купил от един приятел, пак ли ще ме осъдят за кражба? Или ако съм си я намерил? На кукуво лято, ще ми платят съдебните разходи, че мое и с адвоката да делнем някой хонорар. Регистър на откраднати винетки?! :) , ти си пълен лунатик бе, човек, то на колите и къщите няма читави регистри, ти на откраднатите винетки. Земята вика Винету, Земята вика Винету ...
80
0
 
15
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
До Анонимендо 77 Въобще нямам желание да притежавам кола,но се налага!Обществения транспорт в провинцията е малко и неудобен.Губи се в пъти повече време за да идеш някъде,за спешните случаи да не говорим.