Стабилизираха мъжа с инсулта на Кулата

Плевенчанинът не може да говори и е с опасност за живота
25 фев 2016 12:07,
10
Стабилизираха мъжа с инсулта на Кулата
Снимка: БТА, архив

Българският шофьор на ТИР, който получи инсулт на около 5 км след ГКПП Кулата-Промахон в Гърция, е в стабилно състояние.

Още по темата

Сутринта около 6:20 ч той е бил открит в безпомощно състояние от свой колега, в кабината на камиона си.

Транспортиран е с линейка на Спешния център, която дежури на граничния пункт от 4 февруари,  до болницата в Сандански. 57-годишният шофьор, който е от Плевен, е настанен в неврологията.

Направени са му пълни изследвания. В момента е стабилизиран, но има все още има опасност за живота и здравето му.

Според лекарите, той е получил исхемичен мозъчен инсулт, има и ритъмни сърдечни нарушения. Има пълна слабост в десните крайници, не може да ги движи, не може и да говори.

Медиците допускат, че причината за тежкото му състояние е стресът от дългото чакане на границата, в комбинация със студеното време и дехидратация.

Въпреки че от вчера следобед пункът е отворен за всички превозни средства, някои от тираджиите бяха чакали два дни преди да преминат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
има европейска здравна карта - безплатна, важи година, за пенсиите 10 години - спешно те лекуват по цела европа., Що сте го зели, човеко да го лекуват там, или пак превозвачите превозват, те друго могат ли?
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Стършел - па на тоя човек и застраховка ли не са му платипи ербап пребозвачите! срам!
8
1
 
3
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
Човече, всеки има медицинска застраховка задгранична
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Блокадата на границата е положителна за България, защото ще доведе до излизане от ЕС, затваряне на границата за бежанци, фалити на кърлежите тираджии и вносители на зеленчуци и плодове и съответно до растеж на българското селско стопанство, което сега пустее, защото беше съсипано от ЕС помощите за Гърция и Турция.
6
3
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
До 3По принцип не съм фен на масовите прояви и на "Айде юруш, дайте да дадеме!". Обаче в случая би било добре повече българи вътрешно да теглят една майна на гърците и да си дадат парите за море в друга държава (хубавите морета не се изчерпват с гръцкото). И не за да сме "заедно" и не знам си какви патриотични глупости, ами ей така, от вътрешното усещане, че като те правят на *** и ти плюят в лицето, ти пък няма да им даваш парите си.
5
4
 
6
 
! Отговори
Престъпници преди 8 години
Тези гърци не да хора..
4
5
 
7
 
! Отговори
Стършел преди 8 години
Гръцките фермери да платят лечението на човека.
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 2Да, ще ходя!Това ще е така, до момент в който на нашето море не ми предложат качествено обслужване на нормални цени! Съжалявам, но отношението на "стопаните" по нашето море към туристите... парите не ги изкарвам лесно, че да ги дам на хора, които си мислят че си длъжен да им ги дадеш!Някак трябва да се разграничават нещата!И въпреки, че няма да спра да почивам в Гърция, подкрепям с две ръце протеста!Трябва да затворим границата, но когато фермерите ще загубят от това!
2
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ходете на море в Гърция после
1
4
 
16
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Линейка може да влезе в гръцко, а български полицаи с щитове и палки не могат ли?