Бас за 5 лв. качил обгореното от ток момче на влака

След пожара Добрин не помнил името на баща си
Обновена: 1 мар 2016 09:03 | 1 мар 2016 09:00,
15
Бас за 5 лв. качил обгореното от ток момче на влака
Снимка: архив, Bulphoto

Тинейджърският бас, заради който 14-годишният Добрин Добрев бе ударен от 25 000 волта от контактната мрежа на ж.п. гара "Филипово" в Пловдив, е бил за 5 лева.

В деня на инцидента – 10 февруари, седмокласникът и негови връстници, които бяха в грипна ваканция, се чудели какво да правят. Решили да отидат да се помотаят край гарата в северната част на Пловдив, където обикновено ходели в свободното си време.

Били компания от около 10-тина тинейджъри, повечето от които живеели в същия район.

Още по темата

Както си стояли край релсите, децата решили да се пробват кой от тях може да се покатери върху спрелите преди гара "Филипово" вагони и цистерни. Добрин успял да се качи отгоре, изправил се и в момента, в който вдигнал нагоре ръка, като победител, бил ударен от тока.

"Не е вярно, че сме си правели селфита. И не е вярно, че някой му е късал дрехите след като падна на земята. Дрехите му не горяха, а от тях се издигаше нещо като пара, но не са горели. Беше изгорено бедрото на десния му крак и лицето. Имаше рана на главата. И до днес все още сънувам кошмари от това, което видях", твърдят приятелите на Добрин пред "Монитор".

Хлапетата видели как съученикът им полетял от близо 5 метра и при падането на земята лошо си ударил главата. Вследствие на падането Добрин получил амнезия и все още не помнел нищо от случилото се.

"Детето е с така наречената "ретроградна амнезия", което се дължи и на падането от вагона и от волтовата дъга. Той не си спомняше името на баща си – толкова тежка ретроградна амнезия", каза след настаняването на Добрин в Клиниката по изгаряния д-р Красимир Янев.

Момчето имало 55 % изгаряния по тялото, като по-дълбоките били 1,5%-2% на местата, през които е преминал токът.

В понеделник седмокласникът бе изписан от Клиниката по изгаряния и се прибра у дома, за да продължи в домашни условия своето възстановяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
kolio99 преди 8 години
9 Discoveryедно умно нещо да прочета из тез форуми!
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
някога децата бяха пионерчета и чавдарчета. днес децата са пайнер-чалгарчета
6
0
 
12
 
! Отговори
Cartman1912 преди 8 години
Че е глупава постъпката на момчето е безспорно! Но аз се чудя как може *** & пульо да има достъп до влаковете на БДЖ, когато са спрели? Абсолютно всички локомотиви и вагони са нашарени с графити, няма ли някаква охрана? Излиза, че на всеки може да му скимне да иде да направи золуми по влаковете и не дай боже ако има лоши намерения да ги увреди, така че да създаде опасност за пътниците при движение. А в тези времена на терористична опасност това си е направо разпънат червен килим за терористи!
5
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червените каскети и тяхното малоумно поколение.
4
0
 
28
 
! Отговори
не всичко е пари преди 8 години
Едва ли го е направил само за 5-те лева, журналистите пак търсят сензация. Момчето е в такава възраст, в която все още се притесняват за чуждото мнение и искат да се доказват, ако се беше отказал щяха да го набедят за страхливец и женчо.
3
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
преди 20 години бих направил същото /ама тогава 5 лева бяха 5 лева/ ама щях да поискам повече
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Простотията мъчи
1
5
 
18
 
! Отговори
петър куцаров преди 8 години
Да се качиш за пет лева. Това да не е Бойко.