Мигрантски натиск: Със скорост 200 на ден…

България стартира специализирана акция по границата с Турция
Обновена: 13 авг 2016 22:14 | 13 авг 2016 22:08,
78
Мигрантски натиск: Със скорост 200 на ден…
Снимка: архив Булфото

Мигрантският натиск по границата ни с Турция се увеличава.От началото на август той е скочил двойно. Ако през юли и август опитите за нелегално проникване у нас са били 100 на денонощие, то през този месец те са вече по 200.

Това обяви полицията на брифинг, в който участваха главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов, директорът на Главна дирекция "Гранична полиция" главен комисар Антонио Ангелов и директорът на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски, информира "Нова телевизия".

Заради увеличения мигрантски натиск от днес стартира специализирана полицейска операция на българо-турската граница.

На зелената граница в Бургаска област са командировани вече 150 служители на Жандармерията. Страната ни иска и международна помощ от Фронтекс.

"Снощи по цялата българо-турска граница имаме близо 220 опита за незаконно проникване, предотвратени от силите на гранична полиция и армейски подразделения", каза главният секретар на МВР Георги Костов.

От началото на годината неутрализираните опити за преминаване на границата ни са близо 30 000. Само от началото на месеца са 1858.

От МВР обясниха, че сме в изключително натоварения туристически сезон, което възпрепятства интензивните проверки.

Друга причина за недостатъчно ефективно противодействие на мигрантския натиск е недовършеното преградно съоръжение. Затова са предприети спешни мерки, като една от тях е искане на подкрепление от страните-членки на ЕС във Фронтекс. Страната ни настоява за 200 човека.

За да се засили контролът на трафика в целия Бургаски регион ще бъдат изградени нови КПП-та, на които ще се извършва проверка на движещите се автомобили. ОТ МВР отказват да разкрият къде ще бъдат разположени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Като изгонихте Динко, сега няма кой да пази границата... Динко генерал и министър на отбраната. Ще е милярди по-добър от тоя предател и неблагодарник небългарин Ненчев.
57
1
 
6
 
! Отговори
Б.Б. преди 7 години
Незабавен арест+доживотен затвор за Б.Б. Що за премиер имаме? Държавна граница се охранява с оръжие, а не с л.и.г.а.в.и.т.е обяснениея на лелка-социоложка. Гръмнете няколко амуджи, и не е нужно да се тръби за това по ТВ. Кандидати да минават през БГ граница вече няма да има! И сега нещастното *** като ме изтрие, нека пита лично Б.Б. кое му е важно? Десетина в.ъ.ш.л.и.в.и. арабески, или стотици хиляди недоволни от него българи? Не споменавам честта на Родината, това за ГЕРБ е непознато
56
0
 
4
 
! Отговори
за 65 преди 7 години
Изкупуването на къщите и планът за "интеграция" не е измислица, а правителствено решение! Чети повече, преди да отричаш истината! Всичко, което не изнася на кукловодите, го приписвате на Атака. Между другото, те казват и доста истини, съвсем политически некоректно!
55
7
 
1
 
! Отговори
. преди 7 години
До Анонимен 64Айде стига с тия атакистките простотии. Типично за Алфа ТВ - прави се нещо, някъде, ама конкретно - нищо.
54
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Масирано се изкупуват къщи в малки населени места и градове за настаняване и "интеграция" на мигрантите, които са регистрирани тук и ще бъдат върнати от Европа! На кметовете ще се дават едни пари, за да ги приемат! След време ще имат право на гражданство, гласуване... Тоест, ислямизацията на България в момента се подготвя на правителствено равнище. Защото по една случайност те всичките са мюсюлмани в "армейска" възраст, а доста от тях си имат и обучението!
53
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко вместо да се навежда на турчина и говори приказки от рода на "ако трябва на всички да им вземат или да ни вземат?? главите" -по добре да разпореди на браздата да падат главите на всеки неканен ,който си позволи да си я премине!!!Като им разрешат да се стреля на месо да видим дали ще има кандидати,които да се правят на бежанци ?!!
52
1
 
12
 
! Отговори
до 60 преди 7 години
Ти къде си видял тези да се интегрират и работят бе ?Че това е против тяхната същност,религия и начин на живот!!
51
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държава и граница се пазят ,ако трябва със сила и оръжие ! Иначе всичко друго е имитация и прахосване на средства и разкарване на хора !!за какво да кибичат ,полицаи ,армия и жандармерия ,като ръцете им са вързани -стоят там като фигуранти и на всеки *** дошъл неканен му осигуряват -транспорт,настаняване,къпане ,ядене ,пиене та и документи после да си щъка свободно -все едно това не са незаконни нарушители на нашата граница ,а скъпи гости които ги обгрижваме като сватове !
50
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не виждам нищо лошо в това, стига бежанците да искат да работят и да се интегрират.В крайна сметка народите винаги са се смесвали, и чисти народи няма.
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не тези от Фронтекс не им вярвам. Бежанците ще преминават покрай тях, а те ще се правят на утрепани лисици. Помощ можем да очакваме само от симпатизиращи ни страни, които да имат пряка полза от защитата на нашата граница (по този начин ще пазят и своята) от Унгария, Сърбия и Чехия.
48
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ба ти нахалните мигранти,коит искат да пребивават в страна законно без да плащат за визи,да се редят на ред денонощно пред посолства по желание на пребиваване,ако щат на всичките по рода да се редят на реда за окупиране на места,а само с превземане на телената мрежа и в страни нарочени по усмотрение за пребитие,изхранване,настаняване-техен вкус без пари,само джобни пари за по бири,алкохол,коет за тях върви,а други не кат местните хора в страни,независимо дали е член на съюз,асоцианиран,независим
47
0
 
3
 
! Отговори
ККК преди 7 години
До Анонимен Интересно ми е, кого предлагаш да изберем, че да затвори границата ни?
46
0
 
6
 
! Отговори
ККК преди 7 години
До А...........за коя българска армия говориш?
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българската армия трябва да влезе в турско и там да ги причаква.
44
1
 
3
 
! Отговори
ахахахах преди 7 години
и да разположат автобуси да ги поемат направо
43
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига сме се оплаквали и чакали помощ от други!Да се минира цялата граница! Да се въведе незабавно задължителна наборна служба!За всеки заловен мигрант, преминал незаконно границата на войничетата граничари да се дава награда - домашен отпуск!Безсмислено е да се подмазваме и надяваме на Ердоган!Видяхме, че той е непредвидим!
42
1
 
56
 
! Отговори
Мдаа преди 7 години
Незнам какво е казал оня чук на брифинга снощи. Това, което знам обаче, е че снощи се разходих по Витошка и че барабар с хората излезли на разходка имаше орди ислямски диваци, ходещи на групи от по 6-7 души, с ранички на гърба и модерни смартфони в ръце! Европа потъва, за жалост и България с нея! Очевадно е!!!
41
0
 
15
 
! Отговори
дет Мароз преди 7 години
Защо пак се правим на скромни , за къде с 200 човека помощ. По 200 от всяка държава членка на Евросъюза с оборудване и готово !
40
0
 
39
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
НЕ ЖЕЛАЯТ, НЕ ИСКАТ ДА БЪДАТ СПРЕНИ ! Това е позицията на българските политици !И ние, плебеите, станахме вече демократи и вземахме да отбираме от инструкциите на САЩ и ЕС!! Само простичък въпрос: -- Ако всеки амуджа пресичайки границата на РБ знае, че може винаги да го цапне по челото парче метал с калибър 7.65 мм., дали ще преминава, а ?? Те превърнаха границата в Алея Яворов, нашите политици искат помощ от Европа.... ?!?!?! КОЙ СЛУЖИ НА НАРОДА ??
39
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Райт ще ги унищожи - време е за профилактика,много гадини навъдихме.Стига толкова религиозниживотинки във европа,развалиха местата от където идат и там не става вече за живеене и сега идват да развалят и нашето с оли гофренския си фанатизъм