Разширяват бежанския лагер в Харманли, местните на бунт

Дават 1,6 млн. лв. за охрана, наблюдение, ВиК, парно...
26 авг 2016 14:52,
50
Разширяват бежанския лагер в Харманли, местните на бунт
Снимка: архив, Булфото

Бежанският лагер в Харманли ще бъде разширен с нови 68 жилища. Това става ясно от обявените обществени поръчки от Агенцията за бежанците.

Още по темата

Срокът по споразумението с Европейския съюз за финансирането е до декември тази година. В новите помещения ще могат да се настанят 400 души. Така лагерът в Харманли ще може да приеме около 3 хиляди бежанци.

За изграждане на фургонния лагер, заедно с контейнер за охраната, система за видеонаблюдение и ВиК система, са предвидени 1,6 млн. лв. Предвижда се изграждане и на собствено водозахранване. Ще бъде прекарано парно отопление за 875 хиляди лева, съобщи БНР.

През последните седмици настанените в лагера в Харманли се увеличиха близо пет пъти - от 200 души през юни, към момента мигрантите са около 1000.

Увеличаването на броя на мигрантите в Харманли притеснява местните жители. Затова на 4-ти септември ще има протест, организиран от ВМРО, който ще се води от евродепутата Ангел Джамбазки.

Недоволството на хората е насочено срещу разширяването на лагера в Харманли. Те ще настояват за по-строг режим в бежанския център, за въвеждането на вечерен час, както и за забрана за носене на оръжие от мигрантите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
4
 
! Отговори
2 преди 7 години
от този край съм...местните са такива овце, че ще протестират 15 човека ,а "умниците" ще им се подиграват отстрани........ще видите.
30
0
 
6
 
! Отговори
ТРАКИЯ-БЪЛГАРИЯ преди 7 години
Не мога да повярвам че единствения протест на хората отново е по форумите..Нека се съберем всички и подкрепим жителите на Харманли на 4ти септември.В 21 век има цели квартали без канализация и цели села.За тях пари няма.Веднага се намират пари обаче за пришълци и субекти които заплашват националната сигурност на България и бъдещето на нашите деца.Нека подкрепим ВМРО и протеста!!!
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
искам да заведа депутат на лъвов мост. той вече е камилов мост.
28
0
 
14
 
! Отговори
харманлиец преди 7 години
господа в парламента. някой от вас попитали жителите от харманли как живеят стия ***. ще запалите чергата и това ще започне от там. не пускаме децата си вече сам.помислете за нас за да не дойдем пред Вас.
27
22
 
2
 
! Отговори
Бежанец преди 7 години
Ами ако сте на наше място ? Да бягате от война ? Не сте ли малко поне хора.
26
19
 
5
 
! Отговори
Shopp™ преди 7 години
Едни и същи морални у роди защитават Путин, защитават социализма (работещите да хранят безполезните) и същите тези са готови да измъкнат залъка от устата на някое бежанче.
25
0
 
22
 
! Отговори
Gen Gurko преди 7 години
Тези *** наистина се гласят да пълнят страната с *** и забулени, с нашите пари. Трябва да се вдигаме, да ги изритаме както преди и да дадем властта на националистите. Иначе е свършено с нас.
24
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Срамота!Подаряваме Харманли на мюслитата
23
0
 
16
 
! Отговори
321 преди 7 години
Комплекс "Приказките", Харманли, където много фолклорни певци пеят и снимат клипове там. Поредната атака срещу българската ни идентичност - демек пак си пролича демоничния почерк на Шорош!
22
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа повече не ги ще, на Турция не можем да ги върнем. Скоро цяла България ще стане един голям бежански център. Това идеално устройва Европа.
21
1
 
16
 
! Отговори
срокът преди 7 години
за усвояване на европарите бил до декември месец. Следователно управляващите ни са кандидатствали за тези средства доста преди това, а пред нас ни лук яли, ни лук мирисали. И къде са били нашите средства за информация - питам и отговор не чакам.
20
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе хора! Едно е да си хуманен, съвсем друго е да си глупав. Тези хора не трябва да се съжаляват. Това не са хора изпаднали в беда. Това е армия в поход!
19
0
 
33
 
! Отговори
Боби преди 7 години
Харманли е християнски град с около 10000 жители. В момента ор-ки-те (наричам ги така, защото имам наблюдение от първа ръка и са именно такива) са около 1500, при това много мръсни и недружелюбни. Направо ме е страх вечер да се разхождам там. Всеки ден по 50-100 тръгват към София, а на тяхно място идват 100-150. Всичките са млади до 25 годишни мъже. Ако държавата не се намеси, ще трябва да хващаме оръжието!
18
4
 
17
 
! Отговори
БХК преди 7 години
Трябва и огромна джамия да се построи там ,която да вие нон стоп.
17
0
 
39
 
! Отговори
Нашествениците преди 7 години
В България бежанци практически няма. Има нашественици. Случаят с Абдуллах Бююк доказа, че малкото истински бежанци биват предавани от българското правителство на техните душмани.
16
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не са бежанци, тези хора са преселници.
15
1
 
26
 
! Отговори
Господаря преди 7 години
Тези които не мислят политически коректно трябва да се изпратят в лагер за прочистване и създаване на чиста политически коректна раса. Циклон Б и сичките ще махате с ръчички в знак на приветствие на миграните. Много ви отпуснаха Вярни че не хапете, а само лаете ама е дразнещо.
14
2
 
39
 
! Отговори
НЕ преди 7 години
Изобщо не ги пускайте тия ди ваци в БГ.това не са бежанци . това е орда завоеватели , подстрекавана от евреина Сорос. Целта му е да съсипе европа като я залее с тълпи от ***.
13
2
 
24
 
! Отговори
сбогом България преди 7 години
Германия, САЩ, Плевнелиев, Бойко - новите ни приятели вървят с новите придобивки.
12
3
 
67
 
! Отговори
Деян преди 7 години
Аз съм от Харманли и мога да кажа че тия хора превърнаха града ни в една джамахирия.Нямат място тук.То по-големи *** от тях няма.Те са навсякъде в Харманли.Това което е тук на никой град не го пожелаваме.Това не са хора,това не са бежанци.А преди време Харманли беше хубав град.....