Петима румънци ранени в катастрофа на пътя Русе–Бяла

Сред ранените има и деца, а 35-годишна жена е с опасност за живота
1 сеп 2016 14:14,
19
Петима румънци ранени в катастрофа на пътя Русе–Бяла
Снимка: архив Bulphoto

Петима румънци - мъж, жена и три деца, пострадаха при тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла.

Директорът на областната полицейска дирекция в Русе комисар Теодор Атанасов заяви, че сигнал за инцидента е подаден около 5:00 часа тази сутрин.

Произшествието е станало малко преди разклона за град Борово. Блъснали са се автомобил "Шкода" с румънска регистрация и товарен автомобил "Рено" с българска регистрация.

От удара са пострадали петима пътници в "Шкода"-та. Те са откарани с екипи на Спешна помощ в русенската болница.

От лечебното заведение информираха, че деветгодишно момиче е настанено в отделението по неврохирургия с комоцио. Шестгодишно момче е със счупено бедро, а 37-годишен мъж и момиче на четири години са в "Обща хирургия". Всички те са без опасност за живота.

Най-тежко е пострадала 35-годишна жена, която е оперирана и настанена в интензивното отделение. Към момента тя е с опасност за живота.

Според шофьора на товарния автомобил, който е без наранявания, румънската кола е навлязла в насрещното платно и се е ударила в него.

Заради катастрофата движението по пътя бе временно затруднено. Полицията изяснява причините за инцидента. Пробите за алкохол на двамата шофьори са отрицателни.

Няколко часа по-късно, отново на главния път Русе-Бяла, е станал друг инцидент. В района на кръговото кръстовище край Бяла тежкотоварен камион е разпилял товара си, което е затруднило движението в участъка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ужасен път, преди 2 г. до Бяла ме блъсна ТИР. Както казва и колегата, участъка между кръговото и Борово е ужасен- коловози по 20 см, буквално "изплискан" от камионите асфалт, който формира остри гърбици. Защо КАТ не контролира собственика на пътя да го приведе в поносим вид?!
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАТ да си вършат работата и да контролират участъка!Вярно е, пътят Русе-Бяла е специфичен и особен, но ако не се изпреварва в местата, където не е позволено, тези инциденти осезаемо ще намалеят!
7
0
 
1
 
! Отговори
Случай преди 7 години
Ужасен път, наскоро ми се наложи да пътувам по него-неравности, натоварен, камиони, камикадзета. На този път и маркировката може да те убие. Понеже пътувах по тъмно се подлъгах по прекъснатата линия, че мога да изпреваря. В последния момент видях че пред мен е завой. Добре че нямаше никой в насрещното.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
често пътувам по този път,нещо страшно,коловозиии да ти види окото,значи,ако някой не вярва да провери,коловози с по 20 сантиметра,голям късмет и изобретателност ти трябват,за да излезеш от него в добро състояние,без сътресения,,ама нали е 100 лева винетката,белким като стане 200 го оправят тоя ад.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПепеНапротив . През ден-два пътувам в Румъния заради работа. Същите безсмъртни джигити са. За контрола си прав....ама явно на МВР не му е изгодно да няма джигити
4
2
 
11
 
! Отговори
НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! преди 7 години
Този път свързва Букурещ-Русе-Търново-Гърция или Истанбул. Ужасно натоварен е! Карам го с топка в стомаха. Лошото е ,че няма друга алтернатива.
3
1
 
15
 
! Отговори
Пепе преди 7 години
Само дето румънците не карат така в државата си. Всеки който е шофирал в Румъния може да го потвърди. Какъв е извода, знае че в Румъния ако кара така след седмица може да е в затвора без кола и книжка, а тук срещу 20Евро заминава...черната статистика нараства, наистина са брутални джигити по БГ пътищата.КОНТРОЛ МУ Е МАЙКАТА!!!!!
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Румънец да спазва някакви ограничения по българските пътища още не съм видял. Нагли шофьори са. По-нагли и от нас самите ...
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога не съм пътувал по този път в тази част на България но ми писна да чета за загиналите на него. Явно е, че това не е случайно! Вземете и оправете този път! Напомня ми как навремето четяхме некролози за жертви на пътя, Н.Загора - Ст.Загора и спряхме да четем такива когато завършиха Тракия.