България с три бежански лагера при масово нахлуване на мигранти

МВР повиши степента на опасност по българо-турската граница
24 окт 2016 07:00,
76
България с три бежански лагера при масово нахлуване на мигранти
Снимка: архив, Булфото

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова активира втора степен на опасност за българо-турската граница по плана за действие при извънредни ситуации.

Една от мерките в тази степен на опасност е да се създадат условия за безпроблемно настаняване на бежанци в центрове от временен тип - фургони.

Лагерите ще бъдат три, ще са разположени по южната граница и ще са от затворен тип, за да не могат мигрантите да се разхождат свободно.

Още по темата

Първият от новите лагери най-вероятно ще бъде в елховското село Бояново. В сряда правителството прехвърли огромен военен имот там на областния управител, а местните жители вече възроптаха и се готвят за протести.

Заповедта на Бъчварова е знак, че има сериозна промяна в обстановката, щом се налага повишаване на степента на опасност. Официалното обяснение е, че мерките се налагат, защото преди няколко дни Ердоган заяви, че само до декември ще контролира бежанските потоци към Европа.

Само преди седмица Бъчварова обясняваше, че всичко е под контрол, че има намаление и на регистрираните лица, които искат бежански статут, и на нелегалните мигранти като цяло в сравнение с миналата година.

Думите й обаче бяха в противоречие с данните за центровете за временно настаняване - тези на МВР са препълнени над 200%, а на Агенцията за бежанци - над 120%. Те се сблъскваха и с постоянните напомняния на премиера Бойко Борисов, че на 40 км от българската граница има 2 млн. бежанци, които турският президент Реджеп Ердоган може да пусне към България, коментира "Сега".

Опасенията, че има сериозен риск за бежанска вълна бяха засилени и от военния министър Николай Ненчев.

"Бежанската криза е проблем, който пряко застрашава националната сигурност на България, и ще бъдем изключително сериозно отдадени на задачите, свързани с охраната на държавната граница", обяви Ненчев в Малко Търново, цитиран от пресцентъра на МО. Това стана след срещата му с командирите на военните формирования и военнослужещите, които имат отговорности към опазването на границата.

"Подготвяме се за дългосрочна мисия и ще направим всичко възможно, както и досега, за да отговорим на предизвикателствата и да гарантираме сигурността и спокойствието на българските граждани", подчерта Ненчев и поясни, че информацията за обстановката в Афганистан, Сирия, Ирак, Иран, Либия не е оптимистична.

Министърът посочи, че при необходимост в района на държавната граница могат да бъдат предислоцирани в рамките на няколко часа близо 2000 военнослужещи, подготвени за изпълнение на задачи по нейната охрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Обясненията на това недоразумение Бъчварова са точно = 0
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лагери направихте, а бял фосфор подготвихте ли за тях? Поредната недовършена работа!
55
0
 
13
 
! Отговори
До 63 преди 7 години
Това, което се случва през последните 1-2 години в Европа, включително и в България, няма нищо общо с българските мюсюлмани.Тук говорим за дошли от далече, нахлуващи големи човешки маси, които явно не щат да работят. Защо са дошли? И колко са между тях опасните, внедрени, за да са готови да правят атентати? Ето това са проблемите, които ни тревожат.
54
0
 
4
 
! Отговори
От 62 преди 7 години
До 62 от Стар НаборНяма как да ти обясня, защото си невярващ (макар, че живееш в християнска страна). За да ме разбереш трябва да си умен и вярваш, а ти си само умен. Със светската си логика няма да ме разбереш.Но поне е хубаво, че си против нашествениците, тук сме на едно мнение.
53
0
 
7
 
! Отговори
Az преди 7 години
Нахлуване не значи ли безпрепятствено да минат през границата където си искат - значи признават и медиите , че границата слабо или почти не се пази
52
0
 
9
 
! Отговори
до 62 от Германия преди 7 години
Хич не е клекнала Германия, наистина бавно се събуди, но гледай от сега нататък какво ще става. За справка виж в тюба "празнинствата" на 3.10. в Дрезден, напомнящи 40- годишнината на ГДР 1989 г. Съпротивата срещу безкрупулния РЕЖИМ на Меркел расте от ден на ден !
51
2
 
7
 
! Отговори
до 62 от Стар Набор преди 7 години
С молитви нищо няма да стане. Защо Господ не помогна на изкланите в Църквата в Батак ?Тази *** разбира само от твърда съпротива, и се смей на пацифизъма Ви !
50
0
 
12
 
! Отговори
АК47 преди 7 години
e най добрата мярка за безопасност , а не:"Една от мерките в тази степен на опасност е да се създадат условия за безпроблемно настаняване на бежанци в центрове от временен тип - фургони."Български Мъже, спомнете си КЛЕТВАТА дадена от нас при влизането в казармата !!!
49
2
 
15
 
! Отговори
За неразбралите: преди 7 години
Целият процес с т. нар. мигранти е организиран и планиран с цел унищожаване на Европа чрез демографски срив, ислямизация, джихад, премахване на Християнството и терористични актове. Финансирането на бежанците е голямо, натиска върху ВСИЧКИ европейски страни е голям и познайте от кой се осъществява. Щом Германия клекна, какво остава за другите по-малки страни? Молете се за България, само Господ може да ни помогне!
48
1
 
13
 
! Отговори
Незабавно! преди 7 години
Р Е Ф Е Р Е Н Д У М - това е решението на проблема!Става въпрос за земята ни, за бъдещия състав на нашата нация, за генофонда ни, а също и за това, с колко процента ще нарасне броят на хрантутниците, които ще са на гърба на българския данъкоплатец. Какви по-важни въпроси може да има?Вижте гащарестата леля на снимката. Никога не е работила и не мисли да работи. Когато са я възпитавали, са й внушили, че трябва да роди колкото е възможно повече деца, на които е нужно да зубрят Корана, нищо друго
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Или коридор към Германия, или да ги връщат обратно в държавата, от която са влезли.Щом идват през южната ни граница, значи прииждат от Турция или Гърция.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
те ще прегазят цяла граница,тя зад една порта на лагера ще ги задържа ? осигурете им коридор към германия !!!!!!!!!!!!!!!!!
45
1
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
С 2000 военни до къде и за коя граница по напред!?
44
2
 
12
 
! Отговори
Граничар преди 7 години
До Анонимен Да, крайно време е вече да се стреля по всеки, опитващ се нелегално да премине границата ни! Който иска убежище, да го иска на КПП!
43
1
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Момчета от запаса стягайте багажа.
42
1
 
20
 
! Отговори
Ген. Боко Тиквата преди 7 години
"Когато моят Господар говори и претендира, аз трябва да мълча и да изпълнявам!"Ердоган е поставил срок на марионетките си от ГРОБ да подготвят терена за ислямската инвазия след Нова година и така и ще стане. Ако продължаваме да стоим безучастни и да търпим управляващите престъпници и българоубийци скоро ще загубим Южна България, а след това и цялата. Историята от 14 век се повтаря, а "съюзниците" ни от Запада отново ще потриват доволно ръце.Опомнете се, безумци!
41
4
 
13
 
! Отговори
emiliaaaa преди 7 години
проклети, трижди проклети да са *** и техните слуги. и меркел и клинтън ше горят в 9 тия круг на АДА!!!!КЛЕТВИТЕ ЗАСТИГНАХА ЖЕЛЮ, КУБОРГОТА И ПРЕЗИДЕНТА - ДА СЕ ГОТВЯТ СЛЕДВАЩИТЕ!!!!!!!!!!
40
0
 
16
 
! Отговори
ъ преди 7 години
Яснооо....обновяването на българския генофонд да започне сега!
39
4
 
29
 
! Отговори
Обяснение преди 7 години
Ако още някой не е разбрал, това е началото на Третата световна война, началото на Края на света!Явно човечеството не е достигнало до ниво на интелекта, достатъчно за да оцелее!Който ни е пръкнал, да мисли за нов проект, този се скапа...!
38
1
 
31
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Ограда има за нелегалните....хм....тук говорим за 700 000 легални , които бат'Бойка е обещал да "поеме" по заповед на Мурксел (Меркел) ханъм! Нелегалните ще са един вид "extra"Боже, пази България!