Шефът на НСО лично поискал скъпите джипове на горските

Бойко Борисов подкара един от джиповете, но разпореди да се върнат
Обновена: 2 дек 2016 10:53 | 2 дек 2016 10:34,
120
Шефът на НСО лично поискал скъпите джипове на горските
Снимка: Тойота

Началникът на НСО сам поискал новите джипове на горските стопанства да се използват от службата за охрана. За целта написал писмо с предложение.

Още по темата
Три от скъпите возила, купени през декември миналата година, вече се използват от НСО вместо за ловни цели, съобщава bTV.

Миналата година заявката за джиповете дойде от 4 горски стопанства - Благоевград, Смолян, Сливен и Габрово. Реално се сключват 3 сделки, тъй като обществената поръчка  в Габрово се проваля. Останалите три стопанства обаче купуват джипове по 200 000 лв. всеки и ги предоставят чрез договор на Националната служба за охрана.

Миналата година директорите на горските стопанства обясниха, че покупката на такива луксозни коли се налага, тъй като в България на ловен туризъм идвали шейхове, които оставяли стотици хиляди левове в страната ни.

Днес обаче директорите обясняват, че джиповете изпълняват държавни задачи по предназначение - държавна работа. Единият от джиповете дори лично премиерът в оставка Бойко Борисов подкара при посещение в Луковит.

Според зам. министъра на земеделието Георги Костов обаче няма нищо нередно. Държавните горски предприятия са държавни, собствеността им е такава, обясни той и посочи, че 25 коли на горските стопанства охраняват границата ни с Турция от бежанци.

Има и други автомобили, предоставени на МВР, на пожарните служби, дадена е техника на манастира в Атон, разказа Костов. Той обясни, че през ноември 2016 г. НСО е поискало джиповете да бъдат подарени от Министернтвото на земеделието на службата във връзка с председателството на България на ЕС през 2018 г. За председателството България ще трябва да има 28 комплекта луксозни и бронирани коли, каза Костов.

Тази сутрин пък стана ясно, че Бойко Борисов, който също седна зад волана на скъпите возила, е поискал НСО да върнат джиповете на стопанствата.

От Министерски съвет напомнят, че за охраната и транспорта на премиера отговаря НСО и по преценка на службата министър-председателят и екипът му са ползвали превозните средства при командировки извън столицата. Автомобилите са използвани също и за нуждите на чужди държавни и правителствени ръководители при посещенията им в страната, както и за обиколките по границата и бежанските центрове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко за скъпите джипове, седалките с подгрев смърдят на пръдня от тиква.
64
1
 
31
 
! Отговори
До Странджа преди 7 години
Ами от тогава Цариградско колко пъти го ремонтираха, май 4 пъти. И кой открадна от кинтите, Боцко и Картофка. Ето защо Картофка изглеждаше като припикано мушкато като народа изрита Боцко. Ще излезе какво са крали а то е много! Знае ли се кой ще дойде и ще потърси отговорност.
63
10
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До 14201Мечтаеш да си столетник нали...
62
2
 
31
 
! Отговори
Десислава Танева преди 7 години
Аве хора, обществена тайна е, че премиера Борисов ходи на лов из цяла България! Какви шейхове, какви инвеститори... всичко е шефовете на горски стопантства да му се подмазнят, в случая да му извършат ислуга и да не ги закача, да вилнеят с незаконна сеч и лов и да отклоняват пари за джобовете си! Купуваш му джип за 200 хил. и той те оставя намира да вилнееш като Шейх в горското стопантство!
61
3
 
22
 
! Отговори
14201 преди 7 години
Дано Господ да ми даде още живот за да видя ГЕРБ, лидера й и всички свързани с нея изхвърлени на бунищетол
60
24
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Нека да дам и един конкретен пример: Спомняме си преди три четири години ремонта на Цариградско - какви бабуни имаше... - борисов каза на изпълнителя в прав текст или отстранявате бабуните, асфалтирате наново, или няма пари... - при корупционна сделка това се премълчава и се прибират договорените пари, както правеха червените...
59
1
 
18
 
! Отговори
Край преди 7 години
То Борисов може не такъв джип ами личен самолет да си купи с парите по сметките по света АМА ще лъсне лошо. Болка голяма -как ще трае години наред да не демонстрира богатсвото си не знам.
58
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТАТя работата с парите от Европа е ясна - пари срещу разслеване на нелегални мигранти от Сирия и Афганистан.Както и за форумни ***, какъвто си ти.
57
0
 
6
 
! Отговори
СА преди 7 години
Г-Н Калоян ганев си купи ное Лексус от тази сделка!!Евала!
56
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТАУтре Европа като спре парите заради тая далавера на Борисов пак ли *** ще са виновни, пак те, нали?
55
0
 
11
 
! Отговори
Ку-ку преди 7 години
Седалки с охлаждане и като пръд-не да не мирише точно за тиквата
54
17
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Аааааа, да тръгне без охрана и веднага да го гръмнете нали... - защото откакто управлява ви мъти водата, показа ви как се управлява без кражби и далавери и затова го ненавиждате, но трябва да свиквате... - освен това власт повече няма да помиришете и това не ви дава мира...
53
1
 
14
 
! Отговори
Цецка преди 7 години
Гербери, направете си труда да видите в сайта на герб разходите на партията за бронираните аудита на Цветанов и къде ви отива субсидията от 11лв.! Да видите малко цени на коли!
52
0
 
20
 
! Отговори
до 43 преди 7 години
Не се изказвай неподготвен.Румен Радев дори още не е встъпил в длъжност.Това ще стане след 2 месеца.*** такъв!!!
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Афер
50
15
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Може би смятате Европа за глупава или сляпа... - тя най-добре знае кой краде и кой прави далавери, защото умее да цени собствените си пари... - а сега помислете на кого спират субсидиите и еврофондовете...
49
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Живеел някога един султан на име ББ. Той много искал да кара скъп джип. Някакви горски от неговото султанство си купили такива джипове и Той наредил шефа на НСО да вземе тези джипове за да се повози в тях. Но когато гадните журналисти разбрали за това наредил да се върнат джиповете.....И тук приказката свършва!!!!
48
0
 
20
 
! Отговори
Цв. Цв. преди 7 години
Някой още вярва ли, че бай Бойко се издържа само от премиерската заплата?
47
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквара не иска да разбере, България и българина не са му длъжни. Не проумя защо му се подиграха така в Лондон, младите и интелигентни българи заминали да учат и работят. Не разбра ли, колко хубави млади хора са напуснали? Те са наше богатство изгонено от това нищожество Тиквара. Не разбра ли, българина иска справедливост и нормален живот, не мизерно съществуване подплатено с нагли лъжи и заплахи, че ако него го няма и загиваме. Да се маха но и съди този ту--луп!!!!
46
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно забравят кой беше главен герой и в случая с отряд28. Където ползваше държавните самолети като свои. Странджо, защо другите премиери на европейски страни ходят с велосипеди на работа и никой не ги е гръмнал?Колкото една държава е по-бедна, толкова управниците са по-нагли и живеят в разкош. Ние сме Суринам на Балканите.