"Призрачното" Хитрино възкръсва напролет! Борисов обеща

Премиерът не се интересува от мандата на РБ, гледа само цистерните
Обновена: 13 дек 2016 15:02 | 13 дек 2016 15:00, Веселина Йорданова
137
"Призрачното" Хитрино възкръсва напролет! Борисов обеща
Снимка: МС

"Призрачното село" днес, напролет ще бъде едно от най-хубавите села. Това каза премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в Хитрино.

По думите му селото е било едно от най-хубавите, защото над 15 милиона са "сложени в него".

Още по темата

Борисов информира, че чака разрешение от Прокуратурата за вдигане на цистерните.

"Има още една цистерна, която изпуска, нея я охлаждаме, другата я запушихме. По сметките на Хитрино има 5 милиона, другите 5 милиона чакат по социалните програми. Те са на тяхно разположение. 10 къщи ще се направят безвъзмездно, освен това с кмета сме се разбрали – в момента, в който техническите лица кажат, че хората могат да се върнат, заедно с тях да дойдат строителните материали", съобщи още премиерът. 

Едновременно с това са подготвени материали и ще бъдат оправени включително селскостопанските сгради на хората.

"Така сме се разбрали със Строителната камара, така че тези, които ще могат да стоят тук в домовете си, да може за ден, ден и половина да могат да бъдат отремонтирани. На тези, на които са им разрушени къщите, ще седнат с архитектите и инженерите на площадката, на която са били къщите, плюс 10-20 квадрата, това не е от значение, ще им бъдат изградени нови къщи", обясни премиерът.

"Ако пожелаят хората да са си до имота, ще им сложим фургона до имота, ако искат на площадката, подготвили сме им и площадка", каза още премиерът, като допълни, че предстои кметът на Хитрино да уточни с всеки един от жителите на селото как да се действа оттук нататък.

Премиерът подчерта, че е разпоредил на министъра на спорта да бъде възстановен и стадионът, който също е засегнат при инцидента. "И затворници сме приготвили, проверени, с надзиратели, които веднага да вкараме в разчистването на основните улици", обясни още премиерът.

Николай Станков, председател на Камарата на строителите в България, обяви, че на извънредно изпълнително бюро на Камарата е било решено 10 къщи да бъдат изградени безвъзмездно от фирми-членове на Камарата. Към тази инициатива са се присъединили и от Съюза на архитектите, които безвъзмездно ще изработят проектите.

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил заяви от своя страна: "В деня на инцидента се чухме с г-н Борисов. Първите му думи бяха: "Не можем да върнем хората, които си заминаха, но за другото недей да мислиш, аз съм насреща". Не съм се съмнявал в тези приказки и днес всичко е факт. Убеден съм, че Хитрино ще стане още по-хубаво“.

Бойко Борисов обяви и че пожарникарите и полицаите, заети в дейности в Хитрино, ще бъдат наградени.

Премиерът коментира и информацията, че Реформаторският блок е приел мандата за съставяне на кабинет в рамките на това Народно събрание. "Нищо друго не ме интересува в момента от това да започнем да вдигаме цистерните".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе видяхме им пиар акциите в село бисер - телевизии показванеама я идете да видите какво е сега за перник да не говарим - под носа им бише- има ли нормален човек да се върже на тоя ***
93
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоя обещава даго изберат пак ей не се наядаха тия алчни гербави мошеници и от мъката на народа искат да изкярят
92
4
 
20
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До 102 АнонименЯ не обобщавай така, моля! Делото е на отговорните дружки, кукловоди на Тиквуна! Иначе "Началниците" му / на Борисов/ са си безотговорни към хората, държавата/оново което остана/, народа! Власта за Борисов и шайка негодници е пари- възможност за лек и охолен животец/живуркане на *** - жени, коли, футбол, тенис, ... !
91
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е дело или на ЦРУ,Изтел,оли некой други които имат интерес това да се случи.
90
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо Бойко не пожела чужда помощ за разследване на случая.Втечнения пропамн бутан е по тежък от вуздуха и по лек от водата.От течно до газообразно състояние пропан бутана увеличавч обема си 260пъти и трябва да се смеси с въздух 7 процента газ към 93 обемни единици въздухТози процес иска време и затворен обем Времето е студено и изпарението е било бавноНяма как да се получи взривЕдва ли ще научим истината.
89
4
 
25
 
! Отговори
:( преди 7 години
"Има още една цистерна, която изпуска, нея я охлаждаме, другата я запушихме."Тюфлекът защо говори в множествено число? Какво участие е взел той в охлаждането и запушването? Единствено си понаправи малко ПР пред труповете на хората. Чудя се, страх от Бога няма ли този безумец.
88
0
 
24
 
! Отговори
вбесен преди 7 години
Абе вие нямате ли срам от Бог и от ората та лъжете така нагло?Бог забавя но не забравя!
87
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов сутрин обещава едно, след обед се отрича, а вечер казва нещо трето.Има ли някой, който да му вярва?
86
0
 
19
 
! Отговори
Само питам преди 7 години
Не съм против , даже съм за, да се помогне на тези хора, но защо същото не бе направено в Бисер и в Перник?
85
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де, ако гръмне толкова много гориво, това са тонове, няма ли все пак да изкопае доста солиден кратер на мястото на взрива?Някой, който разбира да каже.
84
4
 
17
 
! Отговори
Спеца преди 7 години
Какъв размах на лъжите!Закарва им от утре архитекти , строители , специални материали и до пролетта всичко ще е О.К. Ако няма достатъчно хора за къщите , ще ги засели с бежанци!не че има бежанци на границата - от два дни никой не е влизал , но Той ще им намери и бежанци/мюсюлмани , за хармония в селото/!
83
2
 
1
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Анонимен Я сподели, че не сме чули за този проект. Да не би да е на баш чалгаря или на о.р. *** или на онази дето носът и вече опира земята?
82
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА Е ДЕЛО на чужда държава..цИСТЕрните са изчислени да издържат удар от 110 км в час.Такава композиция от цистерни не може да се взриви.Взривоопасна концентрация пропан-бутан -въздух е от 2 до 9 процента.Вцистерните налягането е от 8 до 10 атм.,спука ли се цистерна газта яе гори на разтояние от пробойната,нарича се стоящ пламък.Разлятия пропан бутан гори не не може да се взриви.Къде на снимките е взривения вагон и отломките от него.
81
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко обещава като за последно, ама то вярно са му последните месеци в които той може да обещава.ест. пак друг ще го изъпнлява.
80
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нОВИ КЪЩИ...ПОСТРОЙКИ...ТАКА БЕШЕ МОРАЛНО И РЕДНО.бИ ТРЯБВАЛО ТАКА ДА БЪДЕ И ПРИ ДРУГИ БЕДСТВИЯ,ХОРАТА НЯМАТ АМА НЯМАТ НИКАКВА ВИНА ЗА НАВОДНЕНИЯ ИЛИ ДРУГИ КАТАКЛИЗМИ.пРОСТО В ТАКИВА СЛУЧАИ ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА СИ Е НА МЯСТОТО КАКТО СЕГА.
79
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така става с генрал премиер и генерал президент, от сутрин до вечер безмислен ПР с нашите пари, а никой не пита тая фирма има застраховка отговорност, и въобще изисква ли се такава застраховка по закон, защото за нас бедните хорица ни искат за колите, ама май тя е задължителна само за нас, за тия дето превозват хиляди тонове не е задтлжителна
78
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво зеленчук кръгъл,ти надскочи себе си.
77
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По същия начин в края на предния мандат беше трагедията в Бисер! И тогава се даваха пари и се правеше ПР. Накрая половината пари бяха окрадени и само половината къщи бяха довършени. Отгоре на нещастието, хората там се изпонамразиха.
76
5
 
16
 
! Отговори
ФАЩ АКБАР преди 7 години
Боци само как строи с дълг на наше име! Дали ще му показвате мутрата като се плащат 20-те млрд.
75
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе другарю Премиерин(в оставка),кой те излъга че не се лее бетон при минус 2?!