"Призрачното" Хитрино възкръсва напролет! Борисов обеща

Премиерът не се интересува от мандата на РБ, гледа само цистерните
Обновена: 13 дек 2016 15:02 | 13 дек 2016 15:00, Веселина Йорданова
137
"Призрачното" Хитрино възкръсва напролет! Борисов обеща
Снимка: МС

"Призрачното село" днес, напролет ще бъде едно от най-хубавите села. Това каза премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в Хитрино.

По думите му селото е било едно от най-хубавите, защото над 15 милиона са "сложени в него".

Още по темата

Борисов информира, че чака разрешение от Прокуратурата за вдигане на цистерните.

"Има още една цистерна, която изпуска, нея я охлаждаме, другата я запушихме. По сметките на Хитрино има 5 милиона, другите 5 милиона чакат по социалните програми. Те са на тяхно разположение. 10 къщи ще се направят безвъзмездно, освен това с кмета сме се разбрали – в момента, в който техническите лица кажат, че хората могат да се върнат, заедно с тях да дойдат строителните материали", съобщи още премиерът. 

Едновременно с това са подготвени материали и ще бъдат оправени включително селскостопанските сгради на хората.

"Така сме се разбрали със Строителната камара, така че тези, които ще могат да стоят тук в домовете си, да може за ден, ден и половина да могат да бъдат отремонтирани. На тези, на които са им разрушени къщите, ще седнат с архитектите и инженерите на площадката, на която са били къщите, плюс 10-20 квадрата, това не е от значение, ще им бъдат изградени нови къщи", обясни премиерът.

"Ако пожелаят хората да са си до имота, ще им сложим фургона до имота, ако искат на площадката, подготвили сме им и площадка", каза още премиерът, като допълни, че предстои кметът на Хитрино да уточни с всеки един от жителите на селото как да се действа оттук нататък.

Премиерът подчерта, че е разпоредил на министъра на спорта да бъде възстановен и стадионът, който също е засегнат при инцидента. "И затворници сме приготвили, проверени, с надзиратели, които веднага да вкараме в разчистването на основните улици", обясни още премиерът.

Николай Станков, председател на Камарата на строителите в България, обяви, че на извънредно изпълнително бюро на Камарата е било решено 10 къщи да бъдат изградени безвъзмездно от фирми-членове на Камарата. Към тази инициатива са се присъединили и от Съюза на архитектите, които безвъзмездно ще изработят проектите.

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил заяви от своя страна: "В деня на инцидента се чухме с г-н Борисов. Първите му думи бяха: "Не можем да върнем хората, които си заминаха, но за другото недей да мислиш, аз съм насреща". Не съм се съмнявал в тези приказки и днес всичко е факт. Убеден съм, че Хитрино ще стане още по-хубаво“.

Бойко Борисов обяви и че пожарникарите и полицаите, заети в дейности в Хитрино, ще бъдат наградени.

Премиерът коментира и информацията, че Реформаторският блок е приел мандата за съставяне на кабинет в рамките на това Народно събрание. "Нищо друго не ме интересува в момента от това да започнем да вдигаме цистерните".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦИРКАДЖИИ! ЦАЦАРОВ И БОРИСОВ ЗАЕДНО В ХИТРИНО. САМО ПЕЕВСКИ ЛИПСВА.Извънредно! Цацаров и Борисов пътуват за ХитриноДуми не останаха вече да пишем за ПОТРЕСА ОТ БЕЗУМНИЯ ПИАР НА БОЙКО БОРИСОВ В ХИТРИНО. СЕГА С НЕГО ХУКНА И ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР, ВМЕСТО ДА РАЗСЛЕДВА СЪЩИЯ ТОЯ ПРЕМИЕР.ЦИРКАДЖИИ! САМО ПЕЕВСКИ ЛИПСВА.
73
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора, не ви ли прави впечатление, че БХ има професионално изкривяване. Каква е работата на един пожарникар?Ами, да гаси пожари! В този ред на мисли, БХ друго в БГ не е правил. Само дето след един пожар трябва да се гради и тн. То и колко успешно ги е загасил е друга тема, дали иска да ги загаси също или да си тлеят... Не искам да обидя пожарникарите, това са доблестни хора! Съболезнования на хората от Хитрино,трагедията е голяма То цялата ни държава е трагедия! И хора като БХ саглавните виновници за това!
72
2
 
12
 
! Отговори
Русия преди 7 години
Бобко възкресителя . Не можем да се оттървем от Гьобелската пропаганда.
71
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха! Страхът на Пеевските кукловоди от неминуемата победа на Новия проект "Народът срещу мафията" ги втрещява. Ще накарат пингвин да кукурига, само и само Цацаров и Борисов да закрепят властта.
70
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова евтино шоу. ПРите са за тотална смяна.
69
9
 
3
 
! Отговори
Така е преди 7 години
До Анонимен 66 Бойко е жалък ***, защото не е от БСП , а ти си велик *** , защото си руснак.
68
0
 
17
 
! Отговори
ТИРаджия преди 7 години
Аз само да питам, какъв е смисъла на задължителната застраховка отговорност на превозвача, като ще плащаме от бюджета?
67
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората в Мизия се влачат още след наводнението, в Бисер само гробовете напомнят за безхаберието. Тогава нямаше избори на вратата. Скапана история.
66
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А оня другия женорал Гумен Гадев, няма ли и той да изсрича някоя глупост
65
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно застрахователната компания е на Цветелинка, и затова ще платиме от бюджета, да не се набутва жената
64
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно, защо в село Бисер не го интересуваше толкова възстановяването, нито Перник, след земетресението... Предизборна кампания му се казва на това, ПР. И лицемерие, гадно, мазно лицемерие.
63
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак да попитам:Защо когато гръмна КТБ платиха на чужди експерти милиони,само за да направят анализ на ситуацията,но не и да открият парите,а когато гръмна в Хитрино се струпа цялата държавна машина,сакън някой да не разбере истината.Пазят си з.а.д.н.и.ц.и.т.е здраво.Никой да не припари там,освен тях.Хем се снимат,хем се пазят.Както се казва 2 в 1.А за чужди специалисти и дума не става,защото после много хора може да станат клиенти на прокуратурата.
62
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С крадени пари за 100 000 000 ще ги построи.
61
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя кога ще се махне завинаги? Държавата е в тресавище, пълно безхаберие навсякъде...Защо не каже за периода на "царуването " му колко контролни служби са закрити и как всичко е на доизживяване. Пари има за крдене, за нищо друго.Затова и стават непрекъснато подобни трагедии, а този самозванец продължава да замазва с лъжливи обещания и надути фрази.
60
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самовлюбения лаик пак бълва небивалици и си прави пиар на гърба на нещастния народ! Вместо да агитира за пълно разследване и наказване на виновници, той пак ще ръси асфалт. Жалък ***!
59
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цинично звучи, но трагедията в Хитрино действително ще помогне на Бойко да гелоса позаср*ния рейтинг
58
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама как прозира сценариста. Един същ и на Боко и на мама ЦачкаСещате се нали,да не уточнявам, че е много грозно.
57
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
... три дена след катастрофата КАКВО МОЖЕ ОЩЕ ДА НАПРАВИ ТИКВУН??? работата на мин пред. е да даде насоки в първите часове след трагедията и после институциите сами да се занимават а ТЕХНИТЕ НАЧАЛНИЦИ да си носят отговорности и да си следят процеса.... работата на премиера е да води ПОЛИТИКИ и да се грижи нещата да стават НАПРЕД във времето... за всичко останало си има няколко стотин хиляди държавни служители и техните началници все в коли по 100-200 к лева...
56
3
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Не се заяждайте с Боко,каквото е обещал ще го...направи.Дори и да не е...премиер,разполага със 100 милиона в касите на ГЕРБ от партийни...субсидии..Не едно,ами четири села може да построи,но поне да са далеч от ж.п. линиите,защото никой нормален няма пак да...заживее там.
55
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама защо пак от бюджета ще се дават пари, застрахователите на фирмата къда са?