Става студено, идват облаци, вятър и дъжд

Обявен е жълт код за валежи и гръмотевици в 6 области
Обновена: 28 авг 2017 20:04 | 28 авг 2017 19:57, Анисия Иванова
3
Става студено, идват облаци, вятър и дъжд
Архив: Булфото

Жълт код за обилни валежи и гръмотевици е обявен за шест области, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Предупреждението е в сила за областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Смолян, Кърджали и Хасково.

През следващото денонощие през страната ще преминава студен атмосферен фронт. През нощта вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде до умерен и с него ще нахлува хладен въздух.

На много места, главно в Северна България, ще има валежи. Утре облачността ще е значителна. Ще има валежи, в следобедните часове на места в Южна България, придружени с гръмотевици. Ще продължи да духа североизточен вятър, предимно слаб, в Източна България - умерен.

Според прогнозата на НИМХ дневните температури ще се понижат значително и максималните ще са предимно между 20 и 25 градуса, в София - около 20.

Вечерта от северозапад ще започне намаление на облачността. Атмосферното налягане сутринта ще бъде близко до средното за месеца. През деня ще се повишава.

В планините ще бъде облачно, по високите части мъгливо. Ще има валежи, на места с гръмотевици. Ще духа предимно умерен северен, по-късно през деня североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17 градуса, на 2000 метра - около 10.

Над Черноморието също ще има значителна облачност и валежи. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 21-23 градуса. Температурата на морската вода е 25-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: НИМХпрогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
12
 
! Отговори
минчо преди 6 години
Продължителен червен код за мъгла,идваща от правителството на Б. Б.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
20 и 25 градуса са си идеални температури.