Яз. "Рогозен 1" прелива, остава бедствието в Хайредин

Евакуирани са няколко души от най-близкото населено място
8
Яз. "Рогозен 1" прелива, остава бедствието в Хайредин
Снимка: bTV

Бедственото положение в Хайредин остава заради преливащия язовир "Рогозен 1". Снощи нивото на водата започна да спада, но през нощта отново заваля.

Вчера стана ясно, че водата изтича през преливник, който е частично повреден, а това създава риск за повреда на целия язовир.

Евакуирани са няколко души от най-близкото населено място, съобщава bTV. Работи се с помпи и сифонни системи на място, които да спаднат нивото на водата. 

Нивата на реките в цялата страна са повишени, като най-значително е покачването в северната част на България – на реките Огоста, Скът и Янтра.

Според институциите ситуацията е под контрол и пряка опасност за населените места няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахахха, анонимен 7 направи деня с логика в стил "Джорджано е ильоменат" :)
7
5
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
За всичко това са виновни комунистите и бай ТОШО по негово време направиха тези язовири каква е ползата от тях никаква само бели и наводнения ни правят.Язовирите са вредни за природата защото задържат вода и моретата стават по малки и затова се топят ледниците да възтановят нивото на моретата.Всички язовири трябва да бъдат разрупени иняма да има наводнение.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е фейк новина, вчера РИОСВ при Бойко каза, че няма опасност от преливане на язовири. Как не ви е срам, искате да свалите правителството на Тиквуний с тия лъжи.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДАМТН.??? Какво е това?
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Язовирите може да са ги продали но тази агенция отговаря за тях и тяхното качество това че те са простаци и *** и не могат да си свършат работата 3 година вече и все твърдят, че нямат права да направят нищо по тази логика няма полза от тях ... ако ще да са на китайците язовирите за цялата техническа сигурност и експлоатация зависи от ДАМТН.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност положителната новина тук е, че вече се работи. Хората са евакуирани, прави се всичко възможно за отстраняването на проблема, никой не си стои с ръцете в джобовете. Още от вчера по обяд даваха в репортаж, че там има бригада на терен.
2
2
 
9
 
! Отговори
Чочо падарина преди 6 години
Нали раздадоха/продадоха язовирите? Сега що ни занимават с глупости? Това си е работа на собственика, ако иска и с канче нека да излива водата.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преливаш првливнила как няма да прелива като цялата агенция ДАМТН са хрантутняци и пенсионери на по 70 години и само заплата взимат и ги държат на работа още.... и как може да държат един пожарникар Войнов за най главния двто отговаря за язовиеите в цялата страна.... просто това ни е държавата!... просто жалко за нас хората дето плащат заплатите на тея *** и падат къщи и целия села заради некомпетентността !!!