Държавата с кампания: Да върне българите в България!

Зад граница работят нискоквафилициран труд, смята експерт
Обновена: 21 авг 2018 07:00 | 20 авг 2018 22:25, Петя Славова
640

Агенцията за българите в чужбина започна кампания за връщане на сънародниците ни. Може ли с анкети и писма да ги върнем у нас? Председателят на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) Петър Харалампиев посочи, че се прави уникална анкета сред българските общности в чужбина.
Още по темата

"Тя е много професионална и ще имаме много интересни резултати. Въпросите са доста разнообразни", каза той и отбеляза, че от 10-11 месеца контактуват чрез писма с българските организации, когато има предложения за работа у нас.

"Българите зад граница работят нискоквафилициран труд или под средния. Работят по 10-12-15 часа, наемите са огромни. Като съберат паричките и си дойдат, един месец са номер 1 по клубовете. Идват тук и са царе един месец, после там бачкат 11 месеца яко", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

Харалампиев добави, че сънародниците ни живеят още по-мизерно в чужбина и голяма част от тях спестяват, за да издържат родители, братя и сестри. По думите му българите в чужбина масово са тормозени от носталгията и че не могат да си позволят начина, по който живеят тук.

От Сърбия, Молдова и Македония идват тук от интерес към България. Тези, които се връщат от Западна Европа или САЩ, се връщат от носталгия. Масово се връщат IT, икономисти и финансисти, стана ясно още от думите му в "Денят ON AIR".

Председателят на призова да се насърчи раждаемостта в България, както и помощта към младите семейства. А работодателите да свият разходите, за да подобрят условията за работа и да вдигнат заплатите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


640
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хах поредния смях всички ще имигрираме
26
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който е млад и кадърен се изнася със скоростта на светлината от Ко чи ната.Тук остават некадърниците, пенсионерите и герберастките активисти на Държавна хранилка.Това е истината и да не ви харесва.
25
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност това е възможно, ако и държавата се изнесе
24
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това някаква шега ли е?
23
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да се върне, ама някой неудачник или крадец, заловен и екстрадиран обратно.
22
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са пълни глупости. Изкараха, че надали си роб в западна Европа и затова върнете се в България. Да се съсредоточат да оправят България, а не в абсурдни неща, които никоя държава не прави. И стига вече с този нискоквалифициран труд И ТОЙ Е НУЖЕН, няма как всички да са директори. Но всеки трябва да живее достойно.
21
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е кампания, целта на която вероятно е да се приберат едни пари. Едва ли някой мисли сериозно, че някой от българите ще се върне тук за да го правят властниците на ***, когато може да живее нормален живот на запад.
20
2
 
63
 
! Отговори
Трол преди 5 години
Всички българи да се изнесат дано. На тия феодали тук, никой да не им работи. Мутрите да си останат само с мат'риЯла, който си го отглеждат за електорат. И да вземете висока заплата тук, инфлацията ще ви я изяде за година две. Ама феодала като даде над 1000 лв. (500?) ще ви изтърка лагерите и ще ви иска 32 дена в месеца на работа, а на запад е спокойно, работи се 5 дена под 40 часа, не ви скачат на бой на всяко кръстовище, не ви псуват в Адския транспорт иииии а бе не знам какво ще върнат отвън.
19
1
 
25
 
! Отговори
Дедо Пич преди 5 години
Ха ха ха!
18
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Блажени са вярващите
17
0
 
9
 
! Отговори
corax преди 5 години
Pri Peevski I Boko e nai-dobre. Da rezhem lentichki za 2km magistrala I da stavam ovchar mislq beshe predlojil premier Boko.
16
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гениалния ум родил тази идея е достоен за нобелова награда просто... поредното доказателство, че някой хора изобщо нямат връзка с реалността.
15
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има един начин за привличането обратно на заминалите българи и той е превръщането на територията в държава. Но няма изгледи това да се случи.
14
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната герберастка тъпотия граничеща с шиoфрения. Да се върнат, че да ви слугуват ли бе, червени пoдлоги алчни
13
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да си правя операция в българия - Боже опази. Голям риск е!
12
4
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да ги връщат с писма: "върнете се, за да живеете в мизерия", "върнете се, за да ви изнудват като сте болни", "върнете се, за да кретате с 200 лв. пенсия на старини", "върнете се, за да ви крадат парите от застраховките", "върнете се, за да живеете в страх от престъпници и мутри", "върнете се, за да лишите децата си от бъдеще". Все неща, които със сигурност са изключително атрактивни за българите в чужбина.
11
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не може да ме накара да се върна в България.
10
1
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това с връщането на българите е същото, като търсенето на учители - кьорфишеци. Държавата не притежава вече човешкия ресурс, който да я превърне в демократична, правова и нормално функционираща. Повратната точка бе безвъзвратно изгубена.
9
1
 
30
 
! Отговори
няма да стане преди 5 години
Ние изручахме жабетата!Сега е ваш ред!
8
18
 
6
 
! Отговори
Bg izmet преди 5 години
Виетнамци ви приличат варвари крадливи.