Виктория Маринова – убита заради нейно разследване, или... от ярост?

Властите проверяват всички версии по жестокия случай
8 окт 2018 09:30,
258

Разследването на жестоко убитата 30-годишна журналистка от Русе продължава. Властите работят по всички версии. Не се изключва убийството на Виктория Маринова да е свързано с работата и. Към момента, обаче, все още няма задържани и заподозрени за престъплението.

Тялото на русенската журналистка беше намерено вчера. Виктория Маринова е била жестоко пребита и изнасилена, а след това е била задушена. Жената е водеща на предаване и административен директор на русенската телевизия.

Още по темата

В единствения епизод на предаването "Детектор", което Виктория поема наскоро, журналистката говори за корупция и злоупотреби с евросредства. Има и интервюта с арестуваните разследващи журналисти от "Биволъ".

Към момента няма достатъчно доказателства, които да потвърдят, че жестокото престъпление е било извършено заради епизода на предаването, но версията не се изключва от разследващите органи.

"Журналистката е водила магазинно предаване преди. Сегашното предаване "Детектор" поема наскоро и има само един епизод. В този първи епизод на предаването не се говори за злоупотреби и подобни, а има само интервюта на арестуваните от "Биволъ" журналисти", обясни Богдана Лазарова в предаването "България сутрин" по телевизия Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ има оставено много ДНК, което говори, че престъплението не е било извършено от опитен убиец.

"Опасно е да си гражданин у нас. Опасно е и да си журналист. В журналистическата гилдия има доста голяма автоцензура. Тази агресия и това, което наблюдаваме, са причинени от усещането за безнаказаност. Затворите са пълни, но с роми и джебчии", уточни журналистката.

Според журналиста Стефан Ташев не трябва да се издават присъди предварително и обществото да се настройва срещу определени хора.

"И аз не съм съгласен с Facebook, че тази трагедия е факт заради разследванията на убитата. Не трябва партиите да яхват подобни протести. Убийството е извършено с много ярост. Съответно е имало някакво лично отношение. Не трябва да се манипулира общественото мнение, както стана с "Господари на ефира", твърди Ташев пред Bulgaria ON AIR.

Той добави още, че смята и се надява, че в близките дни МВР ще си свърши работата и убийството ще се разкрие.

Тази вечер ще се проведе бдение в памет на убитата Виктория Маринова. То ще се състои от 18:30 на площад "Света Неделя" в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като в Нови Хан ще го намерят някъде самоубит. без кръв наоколо. Как не са ни пуснали още някоя сърцераздирателна любовна история?
146
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все едно сме в Русия!
145
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Арестуваните журналисти от Биволъ са фиксирали изгарянето на документи от еврофинансирането,но не са го предотвратили и туй значи,че има дубликати на всички документи по тази част кат заведени от инвеститора,койт и да е инвеститор във финансирането от организираните фондове,а туй значи,че е глупаво да се изгарят множеството документи организационнофинансови,освен ако то не касае и тях,не е обвързано с тях за унищожение и промяна на сумите и организацията за превеждане и отчет кат задължилжтелни.
144
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мишо Бирата, Ваньо Танов, адвокатът на сестри Белейнски, и пр и пр.А вчера Виктория Маринова.Италианската мафия да прати свои хора тука да изкарат един курс. Малко да се пообучат, че са дилетанти в сравнение с нас.
143
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надрусан криминал с психични отклонения!!!Такъв търсете.Работата е ясна.
142
2
 
37
 
! Отговори
Хичо преди 5 години
Заради световния отзвук милицията на Република България е дала на изчакване версията за психичноболен или клошар, който немърливо си е оставил цялото ДНК. Да не забравяме и ,,трафикът на онколекарства организиран от бездомник. Невероятно явления, сравнено единствено с раждането на супернова е бг полицията. Всъщност ГЕРБ официално вече убива по сигнал
141
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, нима има досега разкрито престъпление по политически причини? Ами, че точно в ЕС и подобните му структури са най-корумпираните политици. Да не мислите, че се различават от нашите в Бг? Ще хванат някой за мущерия с богато досие и всичко ще приключи. Не се заблуждавайте. Срещу големите пари не може да се играе, там са увързани много хора с обществено и финансово влияние. Жалко за девойката, животът е бил пред нея.
140
0
 
30
 
! Отговори
от сиднеиAaвстралия преди 5 години
Любовен петоъгълник, или спор за паркомясто? Давайте версии или го пишем самоубийство?
139
4
 
3
 
! Отговори
от 142 до 146 преди 5 години
Вижте в Рамблер.ру - коментарите към новината
138
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко много разбирачи...
137
1
 
22
 
! Отговори
ГЕПБ преди 5 години
СЕГА ЩЕ СЕ НАУЧАТ ЖУРНАЛИСТИТЕ ДА НЕ ИЗОБЛИЧАВАТ ЕДРАТА ПРЕСТЪПНОСТ В БЪЛГАРИЯ!
136
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хвърлете един бърз поглед на коментарите в руските медии. Пишат, че е убита във връзка с разследвания на дъщерна фирма на Лукойл. Не знам дали е вярно, ама щом самите руснаци подозират именно това...
135
8
 
18
 
! Отговори
Лили преди 5 години
Странно как Гербаджийте не са я самоубили, явно са искали показност.
134
12
 
8
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
не щем оставки, да не стане по-зле. Помните ли Виденов. Никога повече комунизъм
133
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До115. Няма какво да залагаш.Пишеш не изстина. Ялова ти е тезата.С така скалъпени неща по убиството се разбира , че е поръчково. И всички които умишлено повтарят не изстини са за съд
132
6
 
15
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
До 133. И какво ще стане ако има оставки? Ще спрат убийствата ли, ще цъфнем и вържем, ще се намери някой, който ще реши всички проблеми в МВР? Ами то в тази малка страна вече не останаха хора да заемат държавни постове. Ако ги сменяме при всеки инцидент накрая ще внасяме министри от Африка. Айде стига глуппави предложения.
131
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жената може и да не е брилянтен журналист, в предаването си просто прочита един текст и то лошо, но е била инициатор и активист и по други казуси срещи властта. Много ми хареса самото предаване, Дани успеят да направят и продължението. Не знам Европа, докога ще търпи да бъде източвана от българо-румънската мафия. Спирайте финансирането!
130
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама това, ама онова, а просто може да е някой сексуален маниак.
129
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тя и Мирослава от Перник само тренираше джудо...
128
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не бе, те не се интересуват от Русия и от Путин, в евроатлантическа България добре се живее, кой ти гледа Русия...