Полицаи: Част от обществото сме, подкрепяме протеста!

Синдикалистът Илия Кузманов отрече "полицейско насилие"
14 ное 2018 09:52,
89

Продължават протестите в страната за високите цени на горивата, а с тях – напрежението все повече расте. Традиционно, на предните линии застават органите на реда, за да охраняват протестиращите и да предотвратят ескалиране на напрежението.

Обикновено в такива моменти започва да се спекулира, че служителите на МВР прехвърлят своите правомощия. Този път се появиха и видеоклипове в социалните мрежи, които показват как служители на реда проявяват агресия срещу гражданите и да пишат актове.

"Заповеди от страна на ръководството на МВР органите на реда да бият протестиращите няма и не вярвам някога да има. Ние категорично подкрепяме гражданите в исканията им за по-достоен живот и по-справедливи цени спрямо стандарта в България, полицията също е част от това общество", коментира пред Bulgaria ON AIR зам.-председателят на синдиката на МВР Илия Кузманов.

Още по темата

Той уточни, че това, което няма да бъде толерирано са незаконни протести, нарушаващи правилата.

"Все пак гражданите са ни гласували доверие и ние сме длъжни да се грижим за тяхната сигурност", отбеляза Кузманов.

По думите му, при ескалация на напрежението органите на реда имат строго регламентирани правомощия, които на практика не се изпълняват в пълния им обем именно защото полицаите се съобразявали с протестиращите и подкрепяли исканията им.

"Помощните средства са разрешени. Те включват използването на палки и гумени куршуми. Ако колегите преценят е напълно законно  да прибегнат до тях. Не вярвам обаче български полицай да го стори", категоричен бе Илия Кузманов.

В социалните мрежи са заявени нови мащабни протести през уикенда в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1312
19
2
 
12
 
! Отговори
до 16 преди 5 години
Защото в един момент идва време разделно и деиствието по устав не е най доброто ,хората трябва и съвест да имат, дразнене ,дразнене и то все избива на някъде...не може да викаш ние сме със вас , а после еми ние по устав..
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 13За да се стигне до такава заповед значи нещата трябва наистина да са излезли от контрол и дори тогава няма да бъде дадена такава заповед защото има много други алтернативи. Много филми гледате и май все американски.
17
11
 
4
 
! Отговори
до 14 преди 5 години
Аз няма да им ги плащам *** ти им им плащай, като дойде Нинова ще им направи зплатитете 30 бона и ще си върнат крeдитите от твоя джоб като ти вдигне гражданската 40 пъти.
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 13В какви филми сте влезли не е истина...
15
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мишки сте, не част от обществото!
14
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Като сте част от обществото си дайте оставките" дай си ти оставката, сммотаняк, тия хора имат семейства и кредити, ти ли ще им ги плащаш????
13
4
 
12
 
! Отговори
до 9 преди 5 години
Да те питам ,ако им бъде наредено да се стреля на месо --по устав как е ! Аз знам как е, ти обаче цитираш устави-- кажи ти ако си полицай какво ще направиш ,като знаеш какъв е устава...
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 11Що не си пиете хаповете редовно?
11
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако полицаите наистина се съюзат с нас и застрелят господарите си политици, ще им дадем половината от всичките заграбени пари на олигархията на прехода. Офшорки, вили, гръцки острови, каквото си пожелаят.
10
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като сте част от обществото си дайте оставките и си протестирайте колкото искате.
9
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора тук коментират без да имат идея от системата на МВР. Полицията няма как да застане до вас. Не и ако искат да си запазят работата. Те по устав нямат право на протест. Отделно много добре знаете всички , че има страшно много провокатори които умишлено нарушават правилата на протеста само и само за да попаднат на запис как полицията ги наказва. Хайде стига циркове и мислете малко. Крайно време е.
8
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
вчера видях комшията, 35 годишен търтей, на който майка му му купи апартамент, има 5 коли спрени пред блока, снимки с пури и уискита и всяка вечер е по кръчмите, демонстрира бохемски живот....на протест....искал по-добър живот!....не, не му се работи, но иска по-добър живот!....ЕЙ ТОВА СА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ДНЕС! безработни псевдо-бохеми с претенции към държавата!
7
0
 
22
 
! Отговори
В БЪЛГАРИЯ Е ТАКА преди 5 години
Едните са яхнали другите ,а полицаите със зъби и нокти дебнат да не се сменят позициите..
6
2
 
30
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Уж полицаите са с народа, а пък пристигат наказателни постановления. Няма логика. Да не би протестиращите сами да си ги пишат? Оставка на цялата Антон Тодорова Шайка !!!
5
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подкрепят протестите? Как? С живи вериги, хванати за,ръце или с актове за протестиращите. Преди два дена се появи запис от Троян, 12 мин. н могат да,се,разберат какъв акт да съставят и най накрая написаха "нарушаване на обществен ред"То е ясно кого подкрепят, явно са забравили че преди по-малко от година и те протестираха и молеха гражданите зс подкрепа. Нищо, те пак няма да ви стигат заплатите и пак ще сте на улицата, помислете си обаче дали улицата ще застане зад вас както преди!
4
4
 
32
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Никой не Вярва на МВР, никой не ви уважава. Хората ви плюят, етноса който така силно защитавате и пазите ВИ БИЯТ И РИТАТ КАТО ПС ЕТА. Това сте си засели...
3
1
 
28
 
! Отговори
празни приказки преди 5 години
Полицаите уж са деполитизирани ,да ама началниците им не са , а те казват какво да се прави и как да се ограничи и направи безсмислен и неефективен протеста--- защо полицайте обикаляха при техния протест напред назад по пешеходни пътеки точно в центъра на големите градове1 а не в някой отдалечен парк на къндъра в ...ьзь -- в момента полицията си провежда правителствената политика...и какво да говорим за биене имаше клип и се видя добре ,че се снимаше младежа щеше да изяде 3-кофи бой...
2
3
 
35
 
! Отговори
ДОЛУ БСП, ДОЛУ ГЕРБ! преди 5 години
Стига сте натяквали, че протеста е за горивата. Голямо разделение се опитвате да направите между хората, за да не могат те да се обединят. Горивата е само капката, която преля чашата. Не бяха горива, не беше ток, не беше парно, не беше корупция.Виковете за ОСТАВКА на всеки протест какво означават или сте ***?!ХОРА НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ НА ДОЛНИТЕ МАНИПУЛАЦИИ НА МЕДИИТЕ!ВСИЧКИ ДНЕС ИЗЛИЗАМЕ СЛЕД 18:00 ПРЕД ОБЩИНИТЕ!
1
2
 
39
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
"Все пак гражданите са ни гласували доверие..."Аз не съм ви гласувал никакво доверие!Нула.