Какво се случи: Кацна ли собственикът на "ТАД Груп" в София?

МВР нито потвърждава, нито отрича информацията
Обновена: 30 юли 2019 10:28 | 30 юли 2019 07:00, Петя Славова
59
Какво се случи: Кацна ли собственикът на "ТАД Груп" в София?
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Собственикът на "ТАД Груп" – фирмата обвинена за кибератаката срещу приходната агенция, трябваше да кацне в понеделник вечерта в България с полет от Истанбул. Това обаче не се случи. Очакваше се Иван Тодоров да се прибере от Канада, той да бъде арестуван.

От МВР не отричат и не потвърждават информация за това дали той е бил на борда на самолета, с който се очакваше да кацне. Също така не коментират дали е арестуван или не, съобщава Нова тв.

Още по темата

Преди дни на Иван Тодоров беше повдигнато обвинение за подбудителство при извършването на хакерската атака срещу НАП. Тогава изтекоха данни на близо 5 милиона българи.

В съобщение до представителите на медиите в понеделник Тодор обяви, че е възможно да се прибере още същата вечер. Също така той поясни, че не се страхува от нищо. "Знам, че в момента има някаква версия, според която се очаква да бъда арестуван на летището, но аз не се крия, обяви Тодоров. Тодоров поясни, че е в Канада на бизнес пътуване, планирано преди два месеца.

"Аз съм на отдавна планирано посещение и по принцип моята идея е, когато се прибера,във вторник, да отида при органите, които искат някакво съдействие от мен", обясни преди дни Иван Тодоров.

Информацията като цяло по случая е разнопосочна. Единственото, което се знае е, че при кацането му в България, той ще се сдобие с обвинения.

"Нека да дойде и ще преценяваме как ще се действа. Колегите са готови с обвинение, ще му бъде предявено такова. За мярката за неоткроление ще се прецени на момента", заяви ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си седи в Канада.Те тука ще го вкарат в затвора без да е направил нищо.
22
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То е елемнатрно да лети до София през Истанбул и да си е взел и един еднопосочен билет от Истанбул за ЮАР (и да се е чекирал онлайн), например. Така без да минава граница в Турция вече може да е където си иска извън досега на нашите "експерти". Ако е виновен - нормална рекация, ако е невинен - още повече. Ще го тормозят с години без да има вина.
21
2
 
29
 
! Отговори
Цял преди 4 години
свят знае, че имаме една от най-корумпираните и прогнили съдебни системи.Какви ли не критични доклади и предписания от ЕС, и пак си правят каквото си знаят. Прави са холандците да не ни допускат в Шенген. Чудя се същия този ЕС защо още ни търпят, а ни са ни забили шута.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще качне ама на... !
19
3
 
9
 
! Отговори
gfgsg преди 4 години
Кацнал е, бе... при Цветан Василев и при Братя Галеви :D
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прелетял е ниско над София, за да помаха на Бойко и компания.
17
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЦиклопаДокато има хора като теб да се възхищават на такива престъпници все ще е така тази държава!
16
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вместо него да вземат да арестуват Горанов за безхаберието на подопечната му агенция! защо репресират граждани, като виновниците са в държавната администрация?!? за какво са им плащали заплати?!? за да пазят тези лични данни!
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 22 Братя Галеви не са в Дубай, щото иначе досега Интерпол 100 пъти щеше да ги набара. В ЮАР са където Интерпол няма правомощия.
14
1
 
14
 
! Отговори
ined преди 4 години
Всичко е точно, собственика кацна, ГДБОП го респектира, после се оказа че не бил от ТАД ГРУП
13
2
 
32
 
! Отговори
Разумен преди 4 години
В България си виновен до доказване на противното. Фирмата му вече затвори кепенците... Каква му е мотивацията да се връща?!Да се върне, та да почнат да го водят по коридорите на съда като грозното пате - черната овца, която е виновна, че държавниците ни са некомпетентни.Ако бях аз, нямаше да се върна изобщо - никога.
12
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбрах, въпросът към нас ли е зададен?
11
6
 
28
 
! Отговори
Циклопа преди 4 години
Стой си в Канада момче, тука най-много да те тикнат в зандана за няма нищо. Стой там, направи си фирма там и изкарвай пари за канадците, щом тук не те уважават.... кво може да направиш?Жалко че държавата ни се движи от некомпетентни, комплексирани милиционерчета.
10
9
 
10
 
! Отговори
:D преди 4 години
То и един брат на депутат от БСП, обвинен за рекет, търговия с наркотици и притежаване на незаконно огнестрелно оръжие изненадващо се разболя и "внезапно замина за Германия на лечение" преди около година. Никой нито го е виждал, нито е чувал нещо за него. Може и да се е споминал човека от мъка по Татковината, знае ли човек!? Дори и брат му - депутатът от БСП Г.Стоилов се отрече от него. Така се получава понякога...
9
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако е невинен защо се укрива?
8
3
 
17
 
! Отговори
Loyko преди 4 години
Да кацне....Да не е луд. Такива тарикати,взели се на сериозно имат идеални условия да виреят в България. Нашето безкрайно правораздаване създава идеална почва за адвокати и хитреци,както и ограбване на хората/народа/.Такова бездействие на полицията и инстутуциите го няма никаде по света.
7
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама тия наивници от Гешевтурата верно ли са го чакали да кацне?Смех!!!!Егати ''умниците''!!!!Хахахахаха!!!
6
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ше кацне ама друг път!
5
4
 
30
 
! Отговори
Тъй, де! преди 4 години
Гешефтът остана с празни ръце!
4
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не е луд да се върне.Като знае как действат мутро-милиционероте от Шайката и поръчковата им Прикриватура.