На 83: Бай Манчо "лови" водата, построил е над 300 чешми!

Всички в Родопите знаят за уникалната дарба на Зафир Манчев
Обновена: 22 окт 2019 11:27 | 22 окт 2019 11:14, Анисия Иванова
13

83-годишният Зафир Манчев е построил сам над 300 чешми и няколко моста в цялата страна. Посветил се е на това да открива вода, разказва в свой материал Bulgaria ON AIR.

Само на няколко километра от Смолян, но високо сред огромните скали, един човек е намерил своя дом. Живее сам, но не е самотен, защото има мисия в живота – да търси път за водата. Някои го наричат чудак, други луд, а за трети е свят човек. Истината е, че той е обикновен българин само че от друго време.

Няма човек в Родопите, който да не е чувал за бай Манчо и уникалната му дарба да проправя път на водата. Още дете възрастният мъж усеща къде има вода. Днес 83-годишния бай Манчо обикаля пеша планините и с помощта на две месингови пръчки лови води.

Какво е да даваш цялата си пенсия, за да си полезен на обществото и защо политиката няма място в света на един отшелник? За силата на волята и пътя на водата – разказва Михаела Карабельова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Jana преди 3 години
Тази новина всъщност не е НОВина, защото в интернет се намира почти същата новина обаче от 2016 година. Тогава бай Манчо е бил на 82 години. В тази тук новина от 2019 (3 години по-късно) ни се разказва че бай Манчо е на 83 години.... Колко да им вярваме на нашите медии?...;):):)
9
0
 
2
 
! Отговори
анон преди 4 години
Вълшебник е тоя човек!
8
2
 
1
 
! Отговори
гори ,гори огънче преди 4 години
от неговото село има друга дарба....намират ракия от километри..ха.ха.ха обособено като е затворен пътя за Мугла..
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, 300 чешми бил построил...Ама не е стролям магистрали като Тиквата!!!!111 :)
6
3
 
31
 
! Отговори
1214 преди 4 години
До АнонименАко трябва всеки ден ще я пускат докато не ти се набие в празната немита тиква, че има и друг живот различен от мол, телефон и фаст фууд.
5
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако хората от 20-ти век бяха като днешните Егоисти едвали щеше да остане нещо за днешните поколения. Хората от 20-ти век работеха и създаваха за да има какво да крадат и унищожават днешните айдуци. За 30 години имали нещо построено за обществото. Като изключвам мутренските хотели по черноморието. Една болница и едно училище нее построено а напротив унищожават се. Бъдещето на тази територия е обречено на унищожение. Младите се изнасят старите си отиват и остават само индивиди които са Зомбирани
4
0
 
52
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
един дядо гледах сади дръвчета и един му вика бе чисто луд си ще ядеш ли от тях плод а дядото му каза ако аз не ям нали има други хора те ще ядат но егоиста едва ли го разбра той цял живот е свикнал само да взема не да дава
3
2
 
28
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 4 години
Познавам някои, дето така усещат къде има ракия.
2
0
 
43
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ми нормално е един човек който прави добрини в днешно време във време на лъжи измами и кражби да го смятат за луд
1
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки ден ли ще я пускате тази "новина"