Пред блок "Кармен": Боклуците през балкона, кофите - празни

За пореден път планини от отпадъци, хората така били свикнали
30 дек 2019 09:38, Петя Славова
85
Пред блок "Кармен": Боклуците през балкона, кофите - празни
Снимка: Кадър, Нова тв

Планини от боклуци за пореден път се издигнаха пред блок "Kармен" в Kазанлък. На подобна гледка всекидневно стават свидетели и пътниците от преминаващия на метри влак.

Боклукът около жп линията е изхвърлен от жителите на блока. Започнала е процедура по събиране на боклуците. От 2 години това се извършва от жителите на квартал "Кармен". Преди това тези дейности са извършвани от общината. От няколко дена боклуците се събират на камари пред блока.

"Това не е мястото на тези боклуци. Ние работим изцяло да бъде премахнато това място и да бетонираме зад блока, за да се почиства лесно", заяви пред Нова тв Димитър Банев.

Зад блока е сложен цимент преди седмица. Жители на блока, със собствени средства и дарения от църквата, са почистили част от задблоковото пространство. Но на изчистеното има още хора, които продължават да изхвърлят боклуците си.

"Хората така са свикнали. Това им е останало като навик. Пасторът дава всичко от себе си. С негова помощ ще престанат да хвърлят, той говори на хората. Живеещите в блока са много, има и много деца", заяви Асен, който живее в блока.

От общината заявиха, чеса организирали сметоизвозването и, че край блок "Кармен" са разпръснали контейнери, които са повече от необходимото. Те обаче не се пълнят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: Казанлъкблокбоклук
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
39
 
! Отговори
Ще ни кажат ли преди 4 години
дали в този блок някои от апартаментите са платени? Дали са частна собственост?Или целият блок е общински?После да ни кажат колко на брой са българите - работещи и плащащи данъци, които чакат да им дойде реда за общинско жилище.Колко лица от живеещите в този блок плащат данъци?Ще иде ли журналист в социалните служби и да помоли за справка - каква е общата сума, сборът от всички пари, които обитателите на блока получават като помощи, детски надбавки, майчинство, инвалидни и социални пенсии?
20
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грижи се техния цар Бойко Борисов за тях, сънирал им е блока хахаха след една година няма да го познаете в какво ще го превърнат, ще запалят стиропора и ще пламне целият блок, както стана с едни подобни във Франция!
19
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Санирали им блока, най-вероятно е незаконен, как са си офрмили документите за кандидатстване , а ,а ,а ,а ..."Блока е общински. А че не могат да си съберат 12,50 на месец от апартамент, което им се явява наема, пак е проблем на общината... Иначе епидемии има редовно, всяко лято.
18
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този блок 2 пъти го чистиха преди.Един път преди санирането, другият път след.А документите им за санирането щяха готови за ден....много бързо някак събраха подписите на всички. Мистерия.
17
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Българина (16(Интересно как репортерът не се е сетил да ги пита защо не накарат децата си да направят една бригада и да почистят ***, които са изхвърлили?
16
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак онези.Пак за тях да се полагат специални грижи, за да не пламне епидемия. Но те самите нехаят.Докога да търпим?!До такава степен ли е безсилно правителството и местната управа?
15
2
 
27
 
! Отговори
BGN преди 4 години
Санирали им блока, най-вероятно е незаконен, как са си офрмили документите за кандидатстване , а ,а ,а ,а ... герберска ***
14
1
 
23
 
! Отговори
Мен преди 4 години
До АнонименИскаш ли да сложим роми в парламетна и да ги оставим да управляват. Колко дни ще изкара държавата преди да се срине тотално?
13
0
 
37
 
! Отговори
Odpo преди 4 години
2007г. когато се присъединихме към ЕС имах надежда, че тези хора ще отидат да живеят на запад... еее разочарован съм, още си стоят в България. Мили роми емигрирайте на запад, те са либерални хора, ще ви хранят, ще ви отглеждат деца па и пари ще ви дават... Моля ви, не се бавете, съберете си багажа и ГАЗ към Европата хахаха
12
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жителите от блока веднага да се складират за донори !
11
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е модерна инсталация на ромското изкуство. Не бива да се бута!!!!!
10
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Да ама блока им саниран"Е, разбира се, нали са гласували :)
9
1
 
52
 
! Отговори
123 преди 4 години
За електората на Боко се прави всичко. Ще им докарат и самосвали до блока да изсипват направо в тях от балконите.
8
0
 
35
 
! Отговори
Недялка Точарова преди 4 години
Да ама блока им саниран
7
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направо да бетонират изходите и да го палят
6
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като има кой да чисти, ще хвърлят и още как.
5
0
 
45
 
! Отговори
опетков преди 4 години
Подобна картинка видях, когато бях в Египет. Камарите стигаха до втория етаж. Не напразно на този етнос му викат "джипсита", демек дошли от Египет. Явно "добрите" практики не се забравят лесно.
4
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще бетонират зад блока, за да се почиства лесно за в бъдеще!?Муааааахахахахаха :))))))
3
0
 
45
 
! Отговори
Хубава работа,ама... преди 4 години
Пак добре, че блокът е останал
2
0
 
65
 
! Отговори
Марков преди 4 години
"Така били свикнали".......Че толкова години пари за интеграция,никой ли не можа да им обясни че така не може и не е хубаво,за интеграция говоря!!!!