Пред блок "Кармен": Боклуците през балкона, кофите - празни

За пореден път планини от отпадъци, хората така били свикнали
30 дек 2019 09:38, Петя Славова
85
Пред блок "Кармен": Боклуците през балкона, кофите - празни
Снимка: Кадър, Нова тв

Планини от боклуци за пореден път се издигнаха пред блок "Kармен" в Kазанлък. На подобна гледка всекидневно стават свидетели и пътниците от преминаващия на метри влак.

Боклукът около жп линията е изхвърлен от жителите на блока. Започнала е процедура по събиране на боклуците. От 2 години това се извършва от жителите на квартал "Кармен". Преди това тези дейности са извършвани от общината. От няколко дена боклуците се събират на камари пред блока.

"Това не е мястото на тези боклуци. Ние работим изцяло да бъде премахнато това място и да бетонираме зад блока, за да се почиства лесно", заяви пред Нова тв Димитър Банев.

Зад блока е сложен цимент преди седмица. Жители на блока, със собствени средства и дарения от църквата, са почистили част от задблоковото пространство. Но на изчистеното има още хора, които продължават да изхвърлят боклуците си.

"Хората така са свикнали. Това им е останало като навик. Пасторът дава всичко от себе си. С негова помощ ще престанат да хвърлят, той говори на хората. Живеещите в блока са много, има и много деца", заяви Асен, който живее в блока.

От общината заявиха, чеса организирали сметоизвозването и, че край блок "Кармен" са разпръснали контейнери, които са повече от необходимото. Те обаче не се пълнят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: Казанлъкблокбоклук
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора ли !!!