Засега няма да има блокада на Буковлък, заяви кметът на Плевен

Според Георг Спартански заразата не е тръгнала от селото
23 апр 2020 08:50, Красимир Ангелов
10

Десетки хора в плевенското село Буковлък излязоха на протест заради различни мнения за това дали се налага населеното място да бъде поставено под карантина заради заразени с коронавирус.

Пет са регистрираните случаи на COVID-19 там. Очакват се пробите на контактните лица.

Още по темата
"Нямам информация да има недостиг на легла. Състоянието на регистрираните вирусоносители на този етап не налага постъпването им в болница", заяви кметът на Плевен Георг Спартански в "България сутрин".

РЗИ-Плевен не смята, че има нужда от карантина в с. Буковлък, но пък кметът на селото мисли, че то трябва да бъде затворено.

"Не е за първи път да има разнопосочност на изказванията на различни институции. Едното е виждане на кмета на селото, който е бивш полицай, познава си селото, познава си хората. От друга страна, имаме мнение на здравни специалисти", обясни Спартански пред Bulgaria ON AIR.

По думите му решението дали да има блокада може да вземе здравният министър, и на второ място директорът на РЗИ-Плевен, ако прецени. Според него на този етап блокада не се налага.

Кметът на Плевен допълни, че заразата не е тръгнала от Буковлък, а там има потърпевши.

"Готов съм да изпълним всякакви мерки, които са необходими във връзка с динамично променящата се ситуация", категоричен бе Спартански.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
Плевен е най-западналия град на балканския полуостров . Града е потънал в мръсотия,вият бездомни кучета, няма инфраструктура ! Това е най-бързо обезлюдаващия се град в България ! Град Плевен никога в своята история не е управляван от качествен градоначалник ! На никого не пожелавам да пребивава в това селище,камо ли да му се налага да живее. Селището е в абсюлютен колапс .
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Кметът на Плевен допълни, че заразата не е тръгнала от Буковлък, а там има потърпевши."Странна логика!Дори да е така, това не означава ли, че има вирусоносители в селото и ако те се движат свободно, няма ли да заразят други хора?Питам, защото имаше едно Банско, на което наложиха строга карантина, дори без да знаят колко са вирусоносителите там.Всички действия и мерки, които се прилагат, са нелогични и недостатъчно аргументираниЕдно е сигурно - правят се експерименти и глупости от некадърни
5
0
 
3
 
! Отговори
от Плевен преди 4 години
В Плевен около 80% от работещите жени са заети в шивашките фирми.Класическа мелачка на души. Там нямаш права, нямаш право и да отскочиш до тоалетната, камо ли до гинеколог, зъболекар или ...Работи се за мизерни пари, по принцип, за минималната заплата.Заразата е дошла от онези които обичат да пътуват до далечни екзотични страни.Сега никои няма да си признае за това.Необходим е контрол, анализи ...Стига с този популизъм и празнословие ...
4
0
 
2
 
! Отговори
хахахахахахаха преди 4 години
странно.... хем селото пълно с ***, хем табелата стои хахахахахахаха да не е пластмасова
3
1
 
9
 
! Отговори
:) преди 4 години
Електората на ГЕРБ е над всичко. Българите нямат значение, те се правят на умни и не гласуват. Пуснат им една опорка, че "Тиквата е най-малкото зло!" и те отиват за гъби.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да и без маски по тв ги показаха но и глоби няма.
1
2
 
12
 
! Отговори
Иконата от Хераково преди 4 години
Електорат са все пак!