Българите на море от 24 май, търсят затворени комплекси и къщи за гости

Бум на туристи очакват собствениците на къмпингите през това лято
18 май 2020 10:02, Анисия Иванова
96
Българите на море от 24 май, търсят затворени комплекси и къщи за гости
Снимка: БГНЕС

Морето се отпушва за нови резервации, а запитванията са предимно за затворени комплекси и къщи за гости. Хотелиерите от своя страна се опитват да привлекат туристи с 20% отстъпка от цената за ваканцията до края на сезона. Вече са факт първите нови резервации за летни ваканции у нас, съобщиха за “Труд” представители на бизнеса.

Българи запазват и плащат дълги уикенди още за 24 май, като сред най-търсените оферти са за къщи за гости, в които компании и роднини могат да отседнат без да се безпокоят от това, че останалите туристи могат да са носители на заразата от CIVID-19.

Търсят се места за настаняване в по-изолирани райони вместо в големите курорти и през юни, обясниха туроператори. И подчертаха, че сред изискванията на гостите са самостоятелни басейни и възможност да си приготвят сами храната. В същото време българите вече се престрашават и да предплащат и лятна ваканция на родното Черноморие. Най-предпочитани са затворените комплекси и хотелите на първа линия със собствен плаж.

За такива оферти са първите нови платени резервации за ваканции по родното море след началото на извънредното положение за родните курорти, обясниха от бизнеса. Според тях хотелите също осъзнават, че българите ще са “спасителите” на лятото и затова са запазили намаленията от средно 15-20 на сто от цените, предвидени за ранни записвания, през целия сезон.

Така заедно с по-евтините чадъри, транспортната достъпност и добрите оферти повече наши сънародници ще предпочетат през това лято да почиват на родните плажове, надяват се от бранша. Още повече, че не всички ще имат достатъчно пари и отпуска за по-дълги ваканции и затова ще се ориентират към дълги уикенди у нас или при съседите.

Родните хотелиери са категорични, че ще положат всички възможни усилия, за да гарантират на гостите добра хигиенна и постоянна дезинфекция, като в същото време оставят у тях усещането за почивка, а не за престой под карантина в здравно заведение.

Сигналите от основните за морето ни пазари - Русия, Великобритания и Германия, са за чартъри само през част от юли и август. Големите международни туроператори обаче продължават да извиват ръцете на хотелиерите и да настояват за отложено плащане от 90 дни на ваканциите на чуждите гости, за да гарантират повече посетители. От бизнеса са категорични, че ако приемат това отложено плащане няма да успеят да покрият завишените си разходи и не могат да чакат за парите си три месеца, след като гостите са обслужени и са си тръгнали. Затова и част от хотелиерите обмислят нулев сезон, като си спестят разходите за дезинфекция и наемане на персонал без сигурни приходи и заетост.

Освен на български туристи от бизнеса се надяват и на гости от съседна Румъния, която е най-големият пазар за родните черноморски курорти. Те обаче предпочитат да резервират почивката си не през туроператори, а индивидуално. Затова и хотелите все по-ясно разбират нуждата да инвестират в удобни за потребителите онлайн сайтове и резервационни системи.

Къмпингите чакат бум на гости

Бум на туристи очакват собствениците на къмпингите по морето през това лято. Според тях има засилен интерес към предложенията за поставяне на каравана или палатка, като няма отказ от направените резервации. Собствениците на местата за поставяне на собствени каравани, кемпери и палатки обмислят да мерят температурата на гостите си при влизане на територията на къмпингите. Карананите ще са поставени на разстояние от около 10 метра една от друга, а общите помещения като бани и ресторанти ще бъдат дезинфекцирани и почиствани много по-често в сравнение с предходното лято.

Като мерки за спазване на социална дистанция между почиващите от ръководствата на морските къмпинги обмислят и повече място за опъване на палатки, особено за тези, които разполагат със собствени кухни.

Според направено проучване сред потенциални клиенти, хората, които ще отседнат това лято на каравани и палатки са категорични, че според тях тази ваканция е по-безопасна от гледна точка на опасност от заразяване с COVID -19 в сравнение с традиционните места за лятна ваканция като къщи за гости и хотели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
2
 
! Отговори
Dida преди 3 години
cheta I ne moga da proumeq kakvo iskat nqkoi hora ,komunistite li da se varnat na vlast? Ogladneli jadni za vlast I t nn Hora sprete s taq zloba neka zaedno da podobrim jivota si. Na vsichki ni e trudno ,no zlobata ne pomaga. Ogledaite se v kashti mojem da sperm izlishnoto pazarene,s po malko pak mojem da sme shtastlivi. Moreto shte e bacilnik moje edna godina da se preskochi .Po dobre v malka kashta na balkana sled palna dezinfekciq za nashe spokoistvie.Badete zdravi I izpadete zlobata!
64
4
 
6
 
! Отговори
хАноним преди 3 години
Който има пари си ходи където си иска, който няма - дгд. Светът е разграден двор и място има за всички богати.
63
3
 
30
 
! Отговори
Абсурд преди 3 години
Ако наистина има... епидемия, значи не трябва да има и туризъм...В момента се случва нещо, което е АБСУРДНО...............!Всяка узаконена миграция (туризъм) на хора по време на пандемия е умишленозаразяване!
62
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен 58 преди 3 години
Калеко Алеко оправи туризма сега отиде да дава компетентни мнения за бизнеса на Домусчиев.Какво да правят платените Герберски подметки подскачат като мухи на лай.. от статия на статия да ни уверяват колко добре живеем.
61
5
 
6
 
! Отговори
цената на туризма преди 3 години
До Доктор ХаусУвелечение на вирусите! Народа да страда заради мутрите на Ангелакова!
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такава сбирщина от празни дрънканици отдавна не бях чел. Оставам с впечатлението, че интервюираният / авторът имат: къща за гости; апартамент в затворен комплекс фирма за правене на малки уеб сайтове.Успех в доизгонването на българските туристи.
59
3
 
5
 
! Отговори
последен шанс преди 3 години
Затваряне на границите за туризъм с Гърция и Турция. Преминаване към собствен!
58
8
 
11
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 3 години
Чужденците ще донесат огромна вълна от короната ! Просто нека се въздържим от летуването тази година ...И Бог да ни пази !
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Калеко АлекоТи откъде се сигурен за причината относно това, че сме най- слабо засегнати?
56
6
 
4
 
! Отговори
аз преди 3 години
До сладки спомен----------------------------------Навремето рускините за бутъилочка "Плиска" вършеха чудеса в леглото. Ееех!!!
55
20
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Българите малко по малко ще си върнат предишния живот и кризата ще отшуми. Ще тръгнат на море, ще се открият нови работни места, живота ще си влезе в познатия коловоз, освен за тези които абстрахирайки се от факта че има световна криза и пандемия и че България е една от най-слабо засегнатите държави благодарение на правителството си, ще продължават да тровят форума със жлъчта си и ще търсят причините за своята непригодност в правителството, институциите, социалната политика и ланшния сняг ......
54
5
 
12
 
! Отговори
БУРГАС И ОКОЛИЕ преди 3 години
Хубаво намалиха ДДС то НО цените същите или по скъпи . 2 салати и 2 бири 45 лева
53
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е да се свали отровната партия.Свобода или смърт!
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АМИ , ПРАВИЛНО!Крушовската крава е ваш човек,ама се правите на улави за да имате "аргументи" като драскате.Толкова С глу паци не ми се занимава.
51
0
 
4
 
! Отговори
До АНТИ преди 3 години
Добре ли сте?
50
6
 
10
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 3 години
АМИ , ТРЕНИРАЙТЕ ДРУГАРИ , ЗА "СВАЛЯНЕТО НА ГЕРБ"!КАТО НАЧАЛО--ПЪРВО СВАЛЕТЕ ГАЩИТЕ НА КРУШОВСКАТА КРАВА!/..вече е с 14%-електорат.../
49
8
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
Момчето, което говори с морето,на вирусен странен език,ти ли беше Шопе ?!Мангърец си смел,без страх от Ковид,с ваучера във джоба!Забързан е ***,първи клиентпромоция да хване.Но често обачеи той пациент,ковиден ще стане.
48
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите имат да свършат първо една много важна задача преди да почиват.Свалянето на това престъпно и некадърно управление на ГЕРБ назначаване на служебно, и след това да почиват колкото си искат.Само да напомня, че вчера имаше протест в Гърция и Германия но никой не го отрази те тук не го отразяват.Заслужаваме си 111 място по свободата на словото може и още да сме се смъкнали най добре на последно мяст.Запазената марка на ГЕРБ да ни държи на всички последни места.
47
2
 
11
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
Гоооолемо търсене пада , значиииииииии.....ха,ха,хааааааааааааа...Направо ти повервах.
46
2
 
11
 
! Отговори
лош народ няма!!! преди 3 години
До АнонименРускините преди да дойдат тук и след като се върнат ги подлагат на безброй прегледи.Трипер може да го хванеш от рускиня само ако си вторият и българин! И аз пострадах.Нечистоплътност не личи на бяла кожа и лице с руса коса. Видимо чисто тяло и душа