Родители протестират срещу противоепидемичните мерки в залите

Те настояват да имат достъп до помещенията, където се играят мачовете
Обновена: 17 юли 2020 14:56 | 17 юли 2020 10:30, Ния Христова
0
Родители протестират срещу противоепидемичните мерки в залите
Снимка: Pixabay

Родители протестират срещу забраната да влизат в залите, където се състезават децата им. Обект на недоволството им е Федерацията по баскетбол. От ръководство са категорични, че ще се допускат само състезатели, както е според заповедта за противоепидемичните мерки.

Родителите обаче настояват да имат достъп, както и за правото да дезинфекцират помещенията, където се играят мачовете.
Още по темата
 
"Ние не сме публика, а родители. Федерацията организира финалите при деца, въпреки всичко. За да могат да се спазват допълнителните мерки за младежи от 12-19 годишна възраст, е задължително да има присъствие на родители. Искаме гаранции от Федерацията, от Министерството на младежта и спорта и от Министерството на здравеопазването, че нашите деца, отивайки да играят финали, в който и да е град в България, ще бъдат осигурени всички мерки, които подобават на настоящата ситуация", каза един от родителите пред NOVA. 
 
От Федерацията по баскетбол гарантираха, че местата, на които ще се проведат състезанията, отговарят на всички противоепидемични мерки.
 
По-късно от Министерството на младежта и спорта уточниха, че има издадена заповед от министър Красен Кралев, според която е позволено в залите да присъства по един придружител за спортисти до 18 г. по време на всички спортни мероприятия на открито и закрито.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари