Николова: Разчитаме на туристи от Турция през зимата

Южната ни съседка е приоритетен пазар с първостепенно значение
14 ное 2020 09:45, Петя Славова
120
Николова: Разчитаме на туристи от Турция през зимата
Снимка: БГНЕС

През предстоящия зимен сезон най-голям брой туристи у нас се очаква да пристигнат от Турция. Това заяви министърът на туризма Марияна Николова, която е в Истанбул и участва в среща с представители на турски бизнес и туристически асоциации.

Южната ни съседка е приоритетен пазар с първостепенно значение за България и нашето искрено желание е да привлечем вниманието на потенциални партньори и инвеститори в туризма от турска страна. Вярвам, че България може да предложи отлични условия за правене на бизнес, да предостави необходимите насърчителни стимули и да осигури конкурентна реализация на турския бранш, каза още Николова, цитирана от министерския пресцентър.

По думите ѝ кризата от разразилата се пандемия оказва своя ефект, като броят на туристите от Турция по последни данни за 2020 година е спаднал с почти 50%, предава БГНЕС. Потенциалът за развитие обаче е висок и трябва да работим заедно за възобновяване на пътуванията между двете страни, поясни тя.

Още по темата

Николова им благодари икономическия принос, тъй като благодарение на доброто партньорство стокооборотът между двете страни възлиза на почти 5 милиарда щатски долара. И допълни, че българското правителство подкрепя всяка бизнес инициатива и проект, които носят добавена стойност, разкриват работни места, увеличават стопанската активност. Ние сме две съседни и приятелски страни с интензивни и успешни контакти в сферата на бизнеса, бе категорична беше вицепремиерът Николова.

Али Билир, заместник-председател на Асоциация на туристическите агенции постави акцент върху важността на връзките между двете държави и увеличаване на туристообмена. Той обясни, че организацията е заинтересована от увеличаване на броя на турските туристи, които посещават България.

Според участниците в срещата очакванията са зимен сезон 2020/2021 да бъде реализиран и успешен до колкото позволява ситуацията.

От Съвета за външнотърговски отношения към Министерство на търговията информираха, че турският бизнес има интерес към инвестиции в хотелиерския бранш в България, както и за предлагане на съвместни туристически пакетни програми. Представителите на Асоциация на турските туристически инвеститори отново откроиха желанието за вложения в България и посочиха, че Българо-турския форум, който ще се проведе онлайн на 17 ноември тази година ще подпомогне този процес. От Съюза на турските хотелиери отбелязаха отличните си отношения с българските си партньори и необходимостта от развитие на транспортната инфраструктура и за увеличаване на туристопотока между двете страни

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
16
 
! Отговори
Цял живот преди 3 години
ЦЯЛ ЖИВОТ се чудя как ги търпите тия - взимат заплати по "2-3-4 хиляди лева", а само обувките им струват двойно и имат 100 чифта.Те даже не се крият, че крадат. Правят го явно и ни плюят в очите.А на вас, гражданите това никога не ви прави впечатление....
41
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази не се ли умори на всеки два месеца да се показва и да говори глупости?
40
0
 
12
 
! Отговори
ЗАЩО? преди 3 години
Защо всички ГЕРБАВИ имат малки и злобни очички?
39
0
 
13
 
! Отговори
Истината 2020 преди 3 години
Дори най-красивата прическа не може да скрие малките, злобни ГЕРБАВИ очички.ОТВРАТ
38
1
 
12
 
! Отговори
Започна джихад ли? преди 3 години
Давайте тая джихадистка да и сложим една бурка и да я пращаме да живее в ИДИЛ, щом толкова ги обича.
37
0
 
11
 
! Отговори
Ох как ти го набивам преди 3 години
Турски туристи ще дойдат само, ако върнем ритуала с тричането и го направим топ атракция в Банско.
36
1
 
10
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
Още в началото на лятото, когато ревнаха че има пандемия и няма да има летен сезон, още тогава Ви казах че не само летен, ами и зимен сезон няма да има. Вие не вярвахте. Ами няма да има. Съсипаха всичко. И догодина летния е под въпрос. Да знаете отсега и си правете сметките, кво ще бачкате още една година. Щот по курортите, няма да има работа.
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Не е лиДори и да паднат цените не мисля че ще искат да дойдат по нашите курорти, не виждам смисъл :) Имат си курорти за какво им е да ходят по нашите, може за планинските курорти, все пак имаме хубава природа, но не мисля че Николова *** на правилната врата, но както писах, мисленето е натоварващо и хаби калории. Нека да е жива и здрава Мимето :)))
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахах залетели са се :)
33
1
 
4
 
! Отговори
Jon преди 3 години
Makedonski turusti shte spasyat turizma v bg
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХахахахахахахахахаИменно. И ще участват в традиционното колене на праасчо. После кебап, пържоли, кървавица... едене и пиенье на корем ще имахаххаххаххха
31
0
 
13
 
! Отговори
От БАН преди 3 години
Ха, да затвърдим връзките. Като връзката между октопод и малка рибка оплетена в пипалата му. Народен съд за всички предатели!
30
0
 
16
 
! Отговори
Хахахахахахахахаха преди 3 години
За Коледа ли ги чакаме турските туристи???Да участват в тържествената литургия с Патриарха в храм Св. Александър Невски???
29
0
 
12
 
! Отговори
СУПЕР ЕКСПЕРТ преди 3 години
А на туристи от Кралство Вануату защо не се разчита
28
0
 
11
 
! Отговори
Не е ли преди 3 години
Чувала за ужасното обезценяване на турската лира. Как ще привлече туристи като цените в БГ ще им се видят космически. Офертите трябва да паднат поне 3 пъти за да ги привлекат
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До УжасПо принцип съм виждал турци туристи на Златните, излючвам нашите турци, избори и прочие, но те не са на групи просто голяма рядкост :) Николова явно е гъста с монголеца, иначе не виждам причина да е министър :)) Всъщност ме кефи с простотата си, това е хубаво за нея, мисленето обременява :)))
26
1
 
15
 
! Отговори
КуКлус преди 3 години
Дедазнам ама там си имат тертип .....тук още бакшиша като му съдере кожата за добре дошъл ....нулево отношение на рецепцията на скапания хотел .........и повече няма да се върне ! Много заблудена офца сте г-жо !
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ще ме извинява госпожата, но и тя е по клинична пътека. Защо си помисли, че ще стане чудо за 1 месец?
24
2
 
24
 
! Отговори
ХХХ преди 3 години
Българите всяка седмица ходим в Одрин на пазар ........какви турци чакате тук не ми е ясно ама там си купувам неща за 200 лв тук ще струват почити 1000 лв !
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България е много скъпо за тяхафрикански туристи на ски