Нов строеж на брега на морето в Китен възмути граждани

От общината в Приморско увериха, че е законен
19 дек 2020 20:40, Анисия Иванова
43

За нов строеж по морето, алармират граждани в социалните мрежи. На северния бряг на Китен се е появил огромен изкоп.

Липсва информационна табела какво се строи. От общината в Приморско са категорични, че строежът е законен.

Сигналът за поредния строеж на брега на морето и огромния изкоп подава Мара Капитанова, която е родом от Китен.
"Брегът го няма, аз мисля че това е незаконно, разбирате ли, не разбирам от закони, не разбирам от правилата им, но брегът го няма и от това ме боли", заяви тя.

Общината в Приморско извърши проверка. Единственото констатирано нарушение е, че липсва информационна табела.

"Имотът, в който е строежът, е частен в строителните граници на града, изцяло в урбанизирана територия", заяви зам.-кметът по строителство в Приморско арх. Петко Гечев.

Теренът е закупен тази година от фирма "Суперабразив". Инвеститорът има всички необходими разрешителни и документи за строежа. На терена няма да се строи хотел.

"Уверявам ви, тук ще бъде изградена една къща. А що се отнася до спекулациите, че се руши брегът уверявам ви точно зад мен машината на фирмата прави изкопни действия за укрепване на този бряг", категоричен бе кметът Николай Марков.

От кметството в Китен увериха още, че постройката ще бъде само на два етажа и няма да скрива гледката към морето.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Козлодуй преди 3 години
Да питам госпожа бившата кметица , как така стана, че пясъчни дюни на северен плаж Китен станаха частен имот. И то точно на родата и .
35
0
 
1
 
! Отговори
Бургас преди 3 години
Аз ако съм на този човек бих си направил къща ,навсякъде другаде но не и в това село .Един иска да направи супер модерен къмпинг,не можело.Друг иска да направи ресторант ,не можело .Трети иска да направи дискотека на плажа ,било грозно. Но че на почивка в Китен ходят само *** и пенсионери си е супер.
34
0
 
2
 
! Отговори
Веско преди 3 години
Кате ти от както си безработна ,само анонимни коментари ли пишеш . Поне погледай внучето да може и Насенцето да напише нещо..Но да не спомене Къмпинга ,че отиде Капанъъъ по дяволите.
33
2
 
3
 
! Отговори
mestni gerb hunta преди 3 години
Направете едно геодезическо замерване коректно и направено от независима фирма на поразиите които е направил собственика и да видим дали всичките попадат в имота му,а те пуснали проверка 3ма човека с една рулетка хахахахаххах,ами те от къде знаят,че това което мерят в действителност не е на 20 метра от имота.факана власт
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като чуя укрепителни работи и ми призлява.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брей, а били в криза от браншовете на хотелиерите и строителите... Тоя сигурно е изплюскал голяма компенсация от свинете горе, та да строи по туй време... Инак реват, че били фалирали...
30
0
 
15
 
! Отговори
komitataей преди 3 години
майката му разкатаха н а туй море ,ни дюни оставига ни защитени зони ,затова и туризма ни е нула -някой виждал ли е до морето в Гърция да се строят подпорни стени,бетони и т.н.
29
0
 
8
 
! Отговори
Готини сме... преди 3 години
Ако завали проливен дъжд ......всичката вода към къщата и после в морето.На ,,Зл. пясъци" пък ,, виличките" се сринаха, но нашите архитекти и кметове продължават с корупцията.Мила родна картинка от 40 годинки до днес.
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Особенно дълбокия изкоп осигураващ директен достъп до морето е Страшно "Законен" ?европейски фондове,проекти,програми и тн потъват в джоба на "наши" хора , а за народа Нищо !Кво стана с "подпорната стена" на министърката ? - Нищо !
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 31 - направо ми четеш мислите....
26
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
арх. Петко Гечев и кмета Ники Марковоставка, съд и затвор!Избирайте ГЕРП!
25
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше време и ми беше кофти че се строи по черноморието - вече не е така - ходя само в гърция и може да го бетонират цялото ако искат - все ми е едно...
24
11
 
14
 
! Отговори
Bond преди 3 години
На кой му пука кво се руши и строи незаконно в Китен...По-важно е да се пускат сводки през 30 мин. кой е починал С ковид, как ваксините били "спасението" за човечеството, какво /уж/ е казал Фейми Сюлейман пред Дойче Зеле и т.н., и т.н........
23
4
 
28
 
! Отговори
Кучките на Гейтър преди 3 години
Капитализмът се оказа друга дума за беззаконие
22
0
 
10
 
! Отговори
До СУПЕР-АБРАЗИВ преди 3 години
От Крън е прототипа на Бай *** или местния *** Сомов, който Алеко Константинов е описал в едно именния си роман, така че да не те учудва, бряг оцелял векове, този селски на *** Сомов го разби. Ще дойдат западняците, да няма Попов да ги води в Крън?
21
0
 
33
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Няма такава богата страна като България в света която си укрепва свлачищата с хотели.
20
1
 
14
 
! Отговори
До 24 преди 3 години
Само дето в Барбуда си нямат Барба Ганьос...
19
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А-а-а-а, ясно. Укрепват брега. Грижливи хора. Скоро сигурно ще вдигнат и подпорна стена... За да не падне брега...
18
3
 
28
 
! Отговори
Отвратен преди 3 години
Новоизлюпеният бъллгарски "капиталист" е готов на всякакви нарушения, а акако ме се струва безопасно или достатъчна доходно, и престъпления за да реализира няко и друг "проект". Затова бетонираха чероморието - за да си вдигнат кафенета. Обещанията на кмета в случя нямят никоква стойност. На него му е платоно за това, да говори така. Догодина може и да не е кмет, но срдно крупен бизасмен със сигунаст ще е. Няма значние за мен. От 15 години не хояа на бетономорието.
17
0
 
32
 
! Отговори
А бе хора осъзнайте преди 3 години
Съвсем скоро ще дойде времето, в което тези бетонни безумия ще се избутат. Няма как при кризи финансови, здравни и дебилен мениджмънт, с мошеници чорбаджии да има туризъм. Не може вечно да се препират разбойнически, нарко и други мръсни пари от бетонни безумия по морето на плажа и по планините. Няма да има как да се реализира далавера освен ако не разчитат само на мазохисти клиенти.