Всяка седмица по една къща на тезгяха заради неплатени дългове

Има готови за нанасяне имоти и такива, които са пред разруха
5 яну 2021 18:35, Петя Славова
55
Всяка седмица по една къща на тезгяха заради неплатени дългове
Снимка: БГНЕС

По извънградска къща на седмица отива на търг, заради неплатени дългове от стобствениците й, съобщава "Монитор". За 8 седмици в периода от края на октомври до Коледа в Регистъра за публичните продажби на Камарата на частните съдебни изпълнители са обявени общо 8 предложения.

Според офертите потребителите могат да наддават на търга, освен готови за нанасяне имоти и за такива, които са пред разруха, за да си построят нови на тяхно място.

Още по темата

Така например 277 кв. м вила в добро състояние в село Рогачево, Добричко е с начална цена над 700 000 лв. В село Ефрейтор Бакалово, в същия край на България, пък ще търгът започва от 17 500 лв. за вила с над четири пъти по-голяма квадратура. Именно в тази част на страната се намират половината от предлаганите обекти.

Следват я област Русе - с две оферти, Софийска област и Сливен – с по една.

През месеците на пандемия обаче не само специализираните платформи за продажба на имоти изкараха на тезгяха повече къщи за гости и хотели. Такива можем да открием и в най-добре познатите имотни и други сайтове за обяви. Освен за селски туризъм те са идеални и за морска, СПА или ски ваканция.

Двуетажна къща за гости във Велинград - СПА столицата на страната се предлага от собствениците й за 160 000 евро. Мястото разполага с 50-местен ресторант, бар и професионална кухня. Друга оферта пък ни изпраща на Северното Черноморие в Каварна, където вила на два етажа се търгува за 250 000 евро. Тя побира 18 души като на първия има голяма веранда с панорамна гледка към морето.

Най-скъпа се оказва покупката на имот в планината. Гледката към снежните склонове се изчислява на 600 000 евро. Вероятно подтикнати от липсата на туристи заради пандемията, собствениците предлагат 816 кв. м напълно обзаведен имот, който от 2006 г. функционира като малък семеен хотел с капацитет от 26 души. Част от продавачите на къщи за гости, публикували обяви в сайта, решават да се разделят със своите обекти именно по време на коледните празници.

Въпреки че хотелите и къщите за гости у нас не бяха принудително затворени от здравните власти по време на извънредното положение и епидемичната обстановка в страната, те не се радват на голям интерес през последните месеци. Това се дължи на първоначалното ограничаване на пътуванията и последвалото го затваряне на ресторантите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тия нормални ли са в републиката на тиквите и мутрите такива цени хаха
23
0
 
11
 
! Отговори
V преди 3 години
Големи възможности има при незавършените имоти. И в България и в чужбина. Обаче *** като световна столица на корупцията е почти невъзможно да се справиш с цялата номенклатура. В други страни е по добре но има големи разходи и гражданство .Става много сложно. Така или иначе докато герб не слезе от властта няма да има промяна .Това е само малка част от проблема .А кой ще дойде на тяхно място е даже по важно .И инвеститорите гледат това да се махне мафията герб.
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един клон на средния бизнес който умишлено се съсипва. Гарантирано от Герб
21
4
 
13
 
! Отговори
2020 година преди 3 години
Мене пък полицаи ме принудиха със заплахи да си продам къщата до София за 10 000 евро на техен колега полицай!Шефовете на МВР сигурно са горди!
20
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20Национализация, ама за безработните безделници като тебе, дето са в наследствена дупка. Аз работя от 16 годишен, миал съм през 3 университета, учил съм по 70 часа на седмица, паралено съм бил и на работа. ЖЕртвал съм много, но сега взимам 5 цифрена сума и ЕСТЕСТВЕНО е да имам имотИ. Разбира се, мързелив плх като теб, никога не може да разбере, а смао знае да казва, че е бил ограбен от мен. Та ти не струваш 2 стотиики, бе! Какво имаш за ограбване, ако не е тайна?
19
3
 
26
 
! Отговори
Ще видите какво ще преди 3 години
стане след като изтече мораториумът по заемите.Имоти ще падт като гнили круши на пазара.
18
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една блиц национализация и всичко почва да си идва на мястото. Всичко е продобивано по схемата тука има - тука нема.
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 13Заще не ми харесваш коментара? Вече се случва в САЩ, в Европа, а скоро и у нас...
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Вуйчо ВаньоЕ да, ама каот им кажеш, че искаш да вържеш кредита само с обезпечаване до имот, банките са надъхани на далеч по-малки суми и искат далеч по-големи първоначални вноски, ама хората се оплакват.И да - имам лоша финансова култура.
15
1
 
20
 
! Отговори
V преди 3 години
ЧСИ тата работят с агенциите и не обявяват апетитните имоти.Все пак може да се купи нещо на сметка но има много номенклатурни проблеми. По добре е в друга държава но тогава има транспортни разходи.
14
3
 
33
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Та каква беше схемата тогава.Боби платил 1/4 от заема, спира да го погасява заради кризата, банката го гони, пуска апартамента на търг обаче съвсем случайно никой не наддава и "едвам" го продават на 1/4 цена. Тоест кредита не е погасен и дължиш още половин заем с лихвите, неустойките и разходите за ЧСИ и държавни разходи по търга. Плащаш си всичко и си на улицата.И после харпуциан ще обяснява колко лоша финансова култура имаме. Гадддината подла
13
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Доктор Сър ПичукАми супер. Построй си къща на центъра на София или в Бизнес парка.
12
3
 
27
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
До АнонименНикой няма да купи тези имоти освен някой бавнозагряващ - тяхната цена ще се срине до много под това, което е вложено в тях... Ако са стрували 300 хил. лева да се построят трудно ще се продадат и за 150 хил. лева...
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11В такъв вариант, дай на няколко големи корпораци да изкупят ЦЯЛАТА годна за застрояване земя, да лобират адски високи данъци за собствениците на домове, така че хора да си продават къщите и да живеят само в корпоративно притежавани жилищни региоби, които правят сделки с фирми, така че ако някой е нежелателен, да го гонят ...Печалбите ще са масивни!
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Има готови за нанасяне имоти и такива, които са пред разруха"Значи ... не точно "готови".
9
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Доктор Сър ПичукКомунизма отдавна си отиде, сега сме демокрация и пазарна икономика - най-добрата система. Цената на един продукт не се определя от вложените в него материали, труд и инвестиции, ами от пазара. Продава се възможно най-скъпо за да донеса повече печалба, печалбата е двигателят на прогреса.
8
3
 
28
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Абе на хартия добре звучи ( изключвам тия на които са взели къщите, и на които искрено съчувствам ), ама 2009 го играхме тоя номер. Едно приятелче ми вика идвай да ми купиш апартамента, банката му го взела за неплатени вноски, ни пари му върнаха ни комин му дадоха. Та уж на търг се явяваме, ама анонимен и някой го спечели на 1/4 от пазарната цена. Тия банки и ЧСИ-та са за разстрел. Боби вдигна ръце и избяга в UK. Нали такъв е плана - да ни изселят
7
0
 
32
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
какви данъци да плащаме за къщи изкурубени от индииците всички къщи по селататрябва да се освободят от данъци след като кметът на селото не е в състояние даопази имотите на хората
6
3
 
35
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
За се построи едва къща с 300 кв.м площ са нужни материали на стойност 120-150 хил. лева без обзавеждане отделно е разрешителното за строеж и земята... Абсурно е имот, чието простояване е 250 хил. лева максимум да се продава за 700 хил. лева или дори над 1 милион лева? Че някой ако иска такъв имот ще си купи земя и плати на фирма да му го построи и ще му излезе 3 пъти по-евтино...
5
0
 
45
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
Това са изключително високи цени за такива имоти.Кой дава 300 хил. евро за къща в средата на нищото при положение, че ще купи имот с почти същата площ в половин Западна Европа, в САЩ дори е доста по-евтино...