Хакерски атаки срещу медицински лаборатории у нас

Блокираха сървърите в над 16 града в цялата страна
17 мар 2021 15:18, Ния Христова
22
 
Хакери атакуваха и блокираха сървърите на лаборатории в 16 града в цялата страна, съобщи Bulgaria ON AIR. Общо 2 са атаките от вчера до днес. 
 
В резултат на това пациентите останаха без достъп до COVID-19 пробите си.
 
Според експерти поръчката за такова специализирано престъпление струва много пари. IT специалистите, които овладяват проблема, споделиха, че няма опасност за личните данни за пациентите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяко действие има равно по силата си противодействие. Та така и с лабораториите, които вече година са дейни участници в ковид-цирка, от страната на "бялата мафия".
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, да се благодарят, дето засега са само хакери. Че малко остана да ги почнат с чуковете и бомбичките като в Холандия и Белгия.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***..на резултатите на болните хора ли посягате!
15
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В една нормално държава тези хакери щяха да го отнесат много сериозно. На практика това е убийство на много хора, чрез заразяването им от незнаещи, че заразяват хора заради тези хакерски атаки. Аз бих им дал или смъртна присъда или доживотен затвор.
14
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е поръчка от хибридната война на Москва!Да се изнерви народа, да се ядосва, да спре да вярва...Нали помните че скоро хакваха и големите фирми за ваксини ?
13
1
 
8
 
! Отговори
L. преди 3 години
Абе, папунчовци, не говорим "за" или "против" ваксината, а за резултати от изследвания, които могат да ти объркат доста живота, ако са манипулирани.
12
5
 
2
 
! Отговори
Ss преди 3 години
Банки, правителството, фирми разбирам ама лаборатория? Колко *** трябва да си да го напраш това ? Дано резултата за рак на майка му да го пратят по български пощи на тоз *** !
11
7
 
8
 
! Отговори
za преди 3 години
Заради такива хакери, трябва да се върне смъртната присъда. Хора може да умрат, ако им е грешно изследването, чудовища1!
10
2
 
3
 
! Отговори
До Сигурно преди 3 години
То Информационно Обс. са 'най големия хакер' що се отнася до Избори!Може би някой просто има предвид да им попречи да не се намесят и тоя път...
9
6
 
10
 
! Отговори
правете Добро преди 3 години
Браво на ХакеритеСчупете я таз измама
8
3
 
5
 
! Отговори
До К преди 3 години
Ходи си шибни по 2-3 дози от всяка ваксина и ще си "защитен" - и няма да имаш повод да плачеш за хората които не искат да се боцнат!
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е сигурно така наречения бял хакер?
6
3
 
7
 
! Отговори
Сигурно преди 3 години
хакерите тренират за машините за гласуване, нали и тях ги поддържат от Информационно обслужване. Няма начин да не се опитат да ги хакнат.
5
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците се опитаха да сринат системата за записване, а сега се опитват да разстроят следващите звена. Решени са на всяка цена.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българските хакери- най-добрите хакери в света.
3
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен до К преди 3 години
Предлагам ковид зомбитата да си сложат по 15 ваксини и да не пречат на нормалните хора.
2
0
 
14
 
! Отговори
После преди 3 години
върви вярвай, че не сме във Трета световна война и Ковид 19 не е биологично оръжие. Хакерски атаки по лаборатории, хакерски атаки в регистъра за ваксиниране....По медиите фалшиви новини...
1
26
 
11
 
! Отговори
К преди 3 години
Предлагам тея "хакери", както и всички, които викат "няма корона вирус, а маските са за да мълчите" - да отидат да живят в Занзибар! Ама понече НИКОГА да не се връщат тук! Защото докато цял свят се бори със заразата, има хора, които правят точно обратното. Бих ги пратил на бесилото такива!