Катастрофата на "Струма": Нямаше и метър спирачен път

Неопитен шофьор е карал с несъобразена скорост, смята Васко Пиргов
Обновена: 24 ное 2021 08:59 | 24 ное 2021 08:22, Ния Христова
126
Катастрофата на "Струма": Нямаше и метър спирачен път
Снимка: БГНЕС
Васко Пиргов е един от първите, отишли на мястото на тежката катастрофа на АМ "Струма", при която загинаха 45 души. 
 
"Още не мога да осъзная това, което видях, това е шок. Тук бяха полицаи и пожарникари - никой не искаше да се обърне към автобуса, защото гледката беше потресаваща. Според мен причината за катастрофата първо е несъобразената скорост спрямо пътната обстановка. Изключвам версията за заспиване на шофьора", разказа пред Bulgaria ON AIR Пиргов.
 
Той не смята, че неправилно поставен знак е станал причина за фаталния инцидент. Допуска, че шумящата маркировка е бил чута от водача на автобуса.
Още по темата
 
"Шофьорът е получил предупреждение, че влиза в друга лента. Движил се е с над 100 км/ч. Тътенът е от срязването на предна дясна гума и след това започва трагедията. Гумата се е разпаднала на парчета", каза още Пиргов. 
 
Според него става въпрос за неопитен шофьор. 
 
"Леко ръмеше, но от София дойдох за 25 минути. По това време на денонощието магистралата не е натоварена. Може би това го е затруднило, защото е друго, когато виждаш габаритите на колите отпред. Грешката на фирмата-превозвач - първият и последният автобус винаги трябва да имат връзка", подчерта очевидецът на катастрофата.
 
"Автобусът се врязва челно в мантинелата. Дизелът е трудно запалима течност. Най-напред сигурно са се задушили и са били леко омаяни, но е било фатално, защото няма време за реакция", посочи още Пиргов.
 
Гледайте целия разговор във видеото.
 
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
2
 
! Отговори
Евтини екскурзии + преди 2 години
шуробаджанащина балканска = жертви дадени заради мнооого откраднати парички.
84
2
 
3
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
До Анонимен Този път е от времето на Станишев, но важното е да се драска, без да се вземат предвид факти. Типичен ***.
83
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички с спали, барабар с шофьорите...
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Калеко Алеко: Стига с тая катастрофа, кажете какви ги къдрят кирчо, кокорчо, импексова и СиЕ, щото в момента ви копаят в трапа ..." ____________ Защо чакате коментиращи да ви информират? Ако ви интересува, следете им заседанията - излъчват всичко онлайн!
81
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По Бойковите пътища за последните 10-15г са умрели десетки хиляди хора, в Сирия са по малко сигурно. Къде е впрочем сланинения мозък да се похвали с пътищата си, да пререже некоя лентичка, да инспектира нещо с дипката, да каже как не спира да се работи. А хората си *** кат пилци кервана си върви.
80
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъй като тва пътче, което наричате магистрала не е осветено, човека се е объркал да влезе в отбивката за почивка, ако не го знаеш е адски объркващо точно там защото е на завоя. Подхванал е мантинелата от ниската част и го е изхвърлила отсреща, затова е и спукана гумата. Нз кой е мислил и проектирал там, но поне 2 кюлчета е спестил за чекмеджето.
79
1
 
11
 
! Отговори
you преди 2 години
Нито пътя,нито маркировката,нито мантинелите са виновни.Единствената вина е на шофьора който ако е опитен би трябвало да знае как се кара по мокър път нощем.Каква е тази скорост над 100км/ч?Разни специалисти почнаха пак много да разбират.Вземете разследвайте за последните 15 години колко камиона и автобуса са минали по този участък,че да изчислите колко се е износил пътя.Също и мантинелата колко ръждясала е била,пекла ли се е много на слънце!Щофьорите в БГ са виновни за почти всички ПТП!
78
0
 
8
 
! Отговори
Край преди 2 години
Чета коментарите. Голямо безсмислие ме наляга. Този народ или няма никакъв потенциал или това не е представителна извадка. Дано да е второто.
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
15г крадене на шайката мутри, калинки, неграмотници и тн до тука води. Ние сме свикнали с трагедиите вече, по лойково време си беше ежедневие. Магистрали от чакъл и тънка ламарина.
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
с колко превишена може кара се движи автобус? Таблото му е до 120-130 и едва ли го пълни. Отделно има тахограф. Най-вероятно пука гума, понеже е предна губи управление. Оттам нататък е трагедия.
75
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В бг всичко е след дъжд качулка, става трагедията и се почва това можеше, онова ако беше така, тия ако не бяха окрали милиарди и тн. Закривай тая *** измислена наречена държава.
74
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След катастрофата край Своге имаше 3 министерски оставк, СЕГА нито една. Комунист оставка не дава.
73
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По време на дъжд през нощта, тази магистрала има ужасна осветеност и нулева маркировка. Така е чаак до Кулата. Единствения ориентир са ти двете мантинели.
72
6
 
5
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Проблема не е в шофьора а в липсата на контролни органи на територията където е станала катастрофата. Защо автобуса не е катострофирал в Турция или СМ. Защото там има пътен контрол. То това и първолаците го разбират. Всички знаят, дори и чуждите шофъори, че в България може да се изшиваш както си искаш. Да шофъора е карал с превишена скорост,но защото знаел, че в два през нощта няма кой да го санционира в България. Накрая го отнасяме всички българи, защото в целия свят показват каква държава сме
71
2
 
2
 
! Отговори
Боширов преди 2 години
До Рикиджия СеверозападНе сам аз, а Петров беше в засада до зайчарника в Банкя.
70
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Блъскаш се, НУЛА спирачен път. Аааа не не, той пътя виновен.
69
2
 
22
 
! Отговори
До преди 2 години
пишещите по-долу:Млъкнете бе,***,отново ли искате да станем обект на омраза и подигравки от другите страни.Не можем ли поне сега да се сплотим и да се защитим?От там минават хиляди автобуси и коли на ден ,включително и останалите 3 на тази фирма и нищо не им се е случило.Причината е в шофьора и едва ли ще се разбере какво му се е случило,но е имал проблем.За да няма спирачен път и автобуса изведнъж да избухне ,причината е вътре.
68
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този участък от магистралата е строен от македонците. Така че ако са решили да обвиняват строителя да отиват директно при "Маврово"
67
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По този участък минават по 15000 превозни средства всеки ден. Лятото трафика за Гърция е от там. Сигурно са 30000 на ден. Това е вече 5 6 години. Проблем не е имало, сега пътя бил виновен.
66
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе вие съе неадекватни. За всяка катастрофа ще обвиняваме пътя ли? Ай сиктир, мега зле сте.