Катастрофата на "Струма": Нямаше и метър спирачен път

Неопитен шофьор е карал с несъобразена скорост, смята Васко Пиргов
Обновена: 24 ное 2021 08:59 | 24 ное 2021 08:22, Ния Христова
126
Катастрофата на "Струма": Нямаше и метър спирачен път
Снимка: БГНЕС
Васко Пиргов е един от първите, отишли на мястото на тежката катастрофа на АМ "Струма", при която загинаха 45 души. 
 
"Още не мога да осъзная това, което видях, това е шок. Тук бяха полицаи и пожарникари - никой не искаше да се обърне към автобуса, защото гледката беше потресаваща. Според мен причината за катастрофата първо е несъобразената скорост спрямо пътната обстановка. Изключвам версията за заспиване на шофьора", разказа пред Bulgaria ON AIR Пиргов.
 
Той не смята, че неправилно поставен знак е станал причина за фаталния инцидент. Допуска, че шумящата маркировка е бил чута от водача на автобуса.
Още по темата
 
"Шофьорът е получил предупреждение, че влиза в друга лента. Движил се е с над 100 км/ч. Тътенът е от срязването на предна дясна гума и след това започва трагедията. Гумата се е разпаднала на парчета", каза още Пиргов. 
 
Според него става въпрос за неопитен шофьор. 
 
"Леко ръмеше, но от София дойдох за 25 минути. По това време на денонощието магистралата не е натоварена. Може би това го е затруднило, защото е друго, когато виждаш габаритите на колите отпред. Грешката на фирмата-превозвач - първият и последният автобус винаги трябва да имат връзка", подчерта очевидецът на катастрофата.
 
"Автобусът се врязва челно в мантинелата. Дизелът е трудно запалима течност. Най-напред сигурно са се задушили и са били леко омаяни, но е било фатално, защото няма време за реакция", посочи още Пиргов.
 
Гледайте целия разговор във видеото.
 
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки който управлява съвремен автомобил,с ниво на автономност поне трето, знае че колата се побърква по пътищата в България. Или знаците не са наред, губи маркировката а уж я има и какви ли не неща се случват. По северната тангента на тиквата крадлива околовръстното, лентите за движение са тесни(щото много е крало,да има за шкафчинциту) и такъв автомобил не знае на къде да хване. Няма един километър път, който да е наред. Иначе сутринта ги гледам експерт,до експерта, ченгесак,до ченгесака.
4
7
 
3
 
! Отговори
До1 преди 2 години
*** анонимник, как може да ръсите екстременти под всяка статия.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да идеш на почивка край Босфора и после да си взривен в автобус,винаги са ми били много странни всички които ходят да си харчат парите в Туркей..
2
11
 
10
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Трите рейса отпред не са ли видяли ко става отзад
1
11
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Шифьора албанец камикадзе