Затварят нощните заведения в Смолянско, от бранша ще протестират

Хората са на ръба на фалита, заяви собственик на клуб
13 яну 2022 09:56, Петя Славова
31
Затварят нощните заведения в Смолянско, от бранша ще протестират
Снимка: БГНЕС

В разгара на зимния сезон заведенията в област Смолян ще бъдат затворени. Това е поискало местното РЗИ, а собствениците на заведенията са решени да протестират.

"Останахме шокирани от заповедта на РЗИ. Тя гласи, че трябва да се затворят нощните клубове", обясни пред Нова тв собственикът на заведения в Пампорово Димитър Красногорски.

Още по темата

По думите му, неговото заведение е работило снощи, тъй като още не е получил официална заповед.

В обща декларация от Асоциацията на заведенията в България изразяват готовност за протести. "Ние изцяло ще застанем на страната на здравните органи, но в крайна сметка не мисля, че проблемът е в нощните клубове. Не мисля, че има някакво голямо значение дали ще си тръгнат в 23 или в 01 ч.", посочи той.

Собственикът на заведение припомни затварянето на бранша през миналата година, като посочи, че ако и ако през тази бъдат предприети тези мерки, ще са на ръба на фалита. "Сега ни предстои плащане на сметките за ток и на заплатите за декември. Ще ни бъде много трудно. Затова сме готови на всякакви действия, за да се спасим от фалит", добави Красногорски.

По думите му държавата няма да може да помогне на собствениците с толкова средства, колкото са им нужни. "Ако продължим да работим, ще се справим и тази година. През 2021 г. бяхме изцяло затворени, сега ако ни затворят, просто няма накъде", предупреди той.

Оттук нататък Красногорски се надява държавата да помогне и на евентуална отмяна на заповедта на РЗИ за Смолянска област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дискотека Underground в момента работи заповядайте вход 5 лева
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Селияндурията без заведения не може да вирее!
28
1
 
2
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 2 години
Правилно. Това са места,където стават много заразявания.
27
0
 
2
 
! Отговори
До 26 преди 2 години
Ти ще кажеш за какво са зимните курорти. Всеки се изказва като Соломон и ръси решения на ляво и на дясно ... миродавни ...
26
2
 
2
 
! Отговори
От хората преди 2 години
Да си стоят отворени,но заразените да бъдат лекувани за сметка на собствениците.Наглеци..
25
3
 
7
 
! Отговори
... преди 2 години
Напълно подкрепям! Но не поради здравни мерки, а заради това, че зимните курорти са за спорт. Наливай се до 1ч в кръчмата пък после да те видя на пистата на другия ден. Те затова се изпотрепват и превърнаха Боровец в свърталище на пияндета и всякаква ***. Ходил съм на ски в Италия и Австрия и там кръчма след 22ч да работи няма. И то не защото не им се работи,а просто няма кой да отиде. Цял ден си карал ски, излизаш вечерта, вечеряш, питие или две и по леглата едно, че нямаш сили, второ утре пак
24
0
 
1
 
! Отговори
Менто преди 2 години
Точно тези по сценария са проблема на българския туризъм, бръкнали дълбоко в гомната от десетки години!
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ам вай, син! Продай адиниос жип, кирийка да има, берекет версин!
22
1
 
4
 
! Отговори
555 преди 2 години
За Димитър Красногорски няма тайни в туризма. Той е съсобственик в митичната Спайдер груп заедно с Георги Станчев и Данаил Капчиков и практически държат 90% от ресторантите в Пампорово. Притежава Белия елен, ирландския бар в хотел Снежанка, Спайдер хаус на Студенец. Голямата инвестиция тази година от 500 хил. лв. е чайната Златният орел, която отваря врати за сезона. Тя е кацнала на самия връх Снежанка в подножието на телевизионната кула.Началото Красногорски е венчан за туризма от детството си. Той и сестра му Зденка Капчикова са от Родопския край и правят кариера точно като от сценарий на ам
21
1
 
5
 
! Отговори
От бореца преди 2 години
Адибегов ще вдига на джихад родопските калмари под знамето на пророка.!.
20
0
 
6
 
! Отговори
Каракольо преди 2 години
Вай,вай,вай кина стана тя
19
1
 
11
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Все заплахи за фалит, А ВСЕ ОЩЕ СИ РАБОТЯТ! Осигуровки на черно, не се дават касови бележки, фалшив алкохол... Нека да фалират! Ще дойдат други.
18
2
 
13
 
! Отговори
от село преди 2 години
От две год. в кръчма не съм ходил .Събираме се с приятелски семейства на вилата , и си правим барбекюто .Излизани буквално без пари !!
17
2
 
5
 
! Отговори
Хихихи преди 2 години
А за влизане в Първомай ще искат от Зелените книжки, пхахахахаха... не ме разсмивайте още от сутринта, още когато канадеца си обяви програмата ми стана ясно кой над кого ще е.
16
0
 
7
 
! Отговори
СЕЛЯНИН преди 2 години
Това, да си получиш парите, за предишен месец, след две седмици го има само в България.Защо тогава клиентите на заведенията не плащат сметката си, след две седмици? А работника трябва да чака... мизерници. Оборотните средства са заплатите на персонала, СМЕХ
15
3
 
3
 
! Отговори
Омакрон преди 2 години
Всичко ще фалира почти във всички сфери и бунтове навсякъде почти гражданска война, това е целта на кукловодите, ако някое *** си мисли че ще го спаси някой пожелавам Успех 🙂Идва избиване хора и масова мизерия
14
0
 
9
 
! Отговори
КЪДЕ БЯХТЕ преди 2 години
Възмущавайте се колкото си искате.Имаше протест.Къде бяхте???Възмут,възмут
13
6
 
4
 
! Отговори
dog преди 2 години
До СЕЛЯНИНАко някога изобщо беше работил, щеше да знаеш че при нормален трудов договор, заплатата се получава около 20то число на следващия месец. Обаче понеже не си, замълчи.
12
4
 
8
 
! Отговори
СЕЛЯНИН преди 2 години
"Сега ще трябва да плащаме заплатите за декември" (средата на януари) ??? Не ме учудва, че никой не иска да бачка за български работодател.
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тия робовладелци все им е трудно, но никога не им е трудно при закупуването на поредното им чисто ново луксозно возило изкарано чрез робския труд, укриването на оборот, неплащане на осигуровки и ДДС от "робите" им. Тогава никак не им е трудно.