Зам.-министър: Мерките ще се съобщават 5 дни по-рано

Това е част от новия план за справяне с кризата, каза Ирена Георгиева
13 яну 2022 09:27, Ния Христова
27
Зам.-министър: Мерките ще се съобщават 5 дни по-рано
Снимка: БГНЕС
"Новият план за справяне с COVID кризата ще включва предвидимост от 5 дни напред. Това означава, че ще се обявяват мерки 5 дни, преди да се въведат". Това каза пред bTV зам.-министърът и член на пандемичния комитет Ирена Георгиева.
 
Тя обясни, че планът е съставен от 4 етапа, като последният е най-нежелан. 
Още по темата
 
"Планът се обсъжда днес и се надяваме до края на деня документът да е финализиран, но може и да е в следващите дни", допълни Георгиева.
 
"Първият етап е свързан с носенето на маски и дистанцията, вторият с условията за допускане в съответните обекти, свързани със зеления сертификат. Третият етап - с това каква част от капацитета на социалните обекти може да се ограничи, а четвъртият е най-нежеланият - пълно затваряне", обясни зам.-министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
#25 Първо сравни здравната система в Испания, Германия, Нидерландия с тази в Бг. Там не умират по 100 човека на ден.
22
4
 
5
 
! Отговори
Промяната продължава преди 2 години
Испания ще приравнява Ковид-19 с обикновен сезонен грип.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По правилата на болничното легло в София 90% от населението трябва да е с ковид в един и същи момент за да има мерки. Но пък в Монтанско е достатъчно само 0,2% заболяемост и може да ги оградат с бодлива ограда и да пуснат ток по нея.
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
21 всички цивилизовани държави затвориха училищата си. Нидерландия още са в коледна ваканция, точно заради ковид. Ние тука се правим на бабаити със здравето на децата. На тия обаче не им пука. Техните са в частни училища с по 15 деца в клас, за които безумните наредби на МОН за държавното образование не действат. На народа децата са кучета. По 28-30 бройки в стая без никакви въздушни системи. Отварят прозореца при минусови температури в гърбовете на децата. Което не хване ковид да хване бронхи
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерки, ххаха, що е то? София и мерки, смях в залата.
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
#19 Напротив, трябва да има разумни мерки, както е в цивилизованите държави, но при тази висока заболеваемост в момента, нещата вече са изтървани!! Погледнете една Нидерландия- при 2000 заболели, за тях това е недопустим кошмар, а при нас- при 6000 заболели, дори едни маски в училищата не се носят?!! А си знаем нивото и на здравната ни система!
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И след 5 дни какви ще са мерките? Нула? Както сега? Пред кабинетите на джипките е пълно с хора, броя на болните деца расте драстично. Пред лабораториите е пълно с болни хора. Ок. Дано да са ви адекватни мерките дето ще ги вземете, защото доболничната ни помощ е тотално неадекватна. А болничната? Въпросът първо е къде точно има болници извън 3те големи града! Та мислете адекватно, че българите като изперкат и спират да мислят.
16
11
 
6
 
! Отговори
Дарвин преди 2 години
Въобще да се махнат всички мерки. Естествения подбор ще оправи панелните бедняци.
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен За какви мерки говорите? Учениците и учителите не носят маски, работя в малък магазин, от 20 човека 1бр влиза с маска. Вие на коя планета живеете?. Ние българите, сме адскиНе дисциплиниран!
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ку ше взимате мерки, оповестявани 5 дена предварително - взимайте ги СЕГА, че след 5 дена Омикроня ще е у двойно повече народ
13
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Времето настъпи. Правителството се клати народа се бори срещу мерките сакати.
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
10000 протестиращи не са цяла България!! Хайде по-кротко с исканията ви учениците да са присъствено!! Против ваксини и сертификати съм, НО да задължават учениците да са присъствено и да използват децата като лабораторни мишки при тази висока заболеваемост си е чиста гавра!! Също, какво общо имат училищата с броя на свободните легла в болниците?? Учениците в тъмночервените зони- незабавно онлайн!!!
11
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 7Идеята е за тези 5 дни да се види дали народа ще протестира.Ако се види че протестира то махат обявените мерки а ако се види че кротува то налагат след още 5 дни още по-строги мерки.
10
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Първият етап е свързан с носенето на маски и дистанцията"- в училищата не се спазва нито едното!!! Нито ученеци, нито учители носят маски, а дистанцията е нула, следователно още на 1-ия етап не отговарят на изискванията и не могат да бъдат безопасна зона!! При тази висока заболеваемост, училищата да преминат онлайн, това е най-разумният вариант!!!
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 8 И с мерки и без мерки вируса ще мине през цялата страна
8
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С една дума ще имаме 5 дни да се съберем и организираме и да протестираме
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди 1 година тоя цирк можеше да приключи. Беше необходимо само да затворите училищата за 1 месец и да се даде шанс на децата и старите да се заразяват и стоят в домашна среда. Останалите да си ходят на работа без ограничения. Както винаги е било до сега в грипни епидемии. Щеше да мине през населението. Да го изкара без особени проблеми сред уязвимите групи и всичко щеше да е тип топ. Но не. Сега номера е да се подпали огъня на макс. Но ще изгори двойно повече заради скапаната доболнична систем
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленият сертификат и мерките не допринасят с нищо за ограничаване на пандемията. Както е видно броят на заразените расте и така беше и при локдауна. Мерките са политически и целят косвено да заставят населението да се ваксинира с ваксини, които са неефективни. Другата и по неприятна цел е да се упражнява постоянно ограничение, контрол и психологически натиск върху хората. Пандемията е средството за това, така че връщане към нормалност няма да има живота ще е такъв, че и по лош.
5
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без мерки няма да се справим. Колкото и да скачат. В момента върви поголовно заразяване сред деца и тинейджъри. Давам 1 седмица и всичко ще гори. А тия които ще горят здраво са старците, всички старци. Омикрон пробива имунитета на ваксинирания и на преболедувалия. Казвам го от опит. Всички стари болести ще се обадят едновременно. Бъдете здрави хора и поискайте прошка от тия дето сте наранили. Особено ако сте по-стари хора. Направете го.
4
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разиграва се ефтина ковид пиеска. Щели да ни съобщават мерките 5 дена по-рано. Значи в скоро време да чакаме нови мерки на всеки 5 дена. Нямат спирка тея. Ама нали затова ни монтираха това правителство-то има мисията да ни надупчи до един, че Боце беше нещо много либерален и се огъваше лесно.