Вдигнаха двата испански изтребителя заради нарушители над Черно море

Чуждите самолети са били засечени в източната зона над Черно море
17 фев 2022 15:38, Нели Христова
207
Вдигнаха двата испански изтребителя заради нарушители над Черно море
Снимка: БГНЕС

Два испански изтребителя са били вдигнати тази сутрин по тревога от авиобаза Граф Игнатиево срещу нарушители на въздушното ни пространство. Новината съобщиха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и испанският командир Хесус Саласар.

Чуждите самолети са били засечени в източната зона над Черно море. Испанците не са успели да ги идентифицират, тъй като са се оттеглили бързо, пишат от "24 часа".

От днес съвместно испанските и българските ВВС охраняват въздушното ни пространство.

Два изтребителя Юрофайтер и два МиГ-29 бяха сертифицирани на церемония в авиобазата край Пловдив. Те ще изпълняват задачи по охраната на въздушните ни граници до 31 март. След това се очаква да пристигнат бойни самолети от Нидерландия.

Командващият ВВС ген. Димитър Петров заяви, че ще направят всичко възможно да бъде използван максимално ресурсът на нашите МиГ-ове, докато дойдат закупените от САЩ F-16. "Необходимо е да бъдат осигурени средства за резервни части на нашите изтребители, за да могат да изпълняват своите задачи", обясни ген. Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
1
 
3
 
! Отговори
Колумб преди 2 години
До старчока 166 Никакви нерви не си изпускам слабоумно склерозирало стар4е. Показвам слабостите ти в познанията по географика. Посочеам ти колко си неграмотен. С факти. Типичен русофил - глупав и нагъл.
121
0
 
2
 
! Отговори
Hyper звукт преди 2 години
До Възраждане - тия ракети са по-бързи от светлината? Щом радар ги не лови?
120
0
 
3
 
! Отговори
Веф преди 2 години
Знаем.Знаем. Руската военна техника е БЕЗАНАЛОГОВА.
119
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 156 Синко, защо така нервно? Изпускаш си нервичките, май. Още по-зле, че е наблизо Крим. И мисля, че бяха около 350 километрите до Крим. Има ли значение колко са километрите, синко? Хайде сега да си изпиеш хапченцата и да излезеш от стаята на сестрите в психиатрията, че визитацията идва.
118
3
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Съветска военна техника - москвич и ВЕФ.
117
7
 
4
 
! Отговори
Възраждане преди 2 години
Хипер звуковите Руски ракети, ще поразят Юрофайтера, много преди радарите му да ги засекат!!
116
0
 
3
 
! Отговори
Мисирки Булю-Булю преди 2 години
Мисиркаталъже-маже и си мисли, че никой нема да си напраи труда да провери информацията в приложението за самальоти FlightRadar24
115
6
 
3
 
! Отговори
Възраждане на СССР преди 2 години
Тия Испанци така и няма да разберат кой ги е свалил!!! Русия разполага с воена техника изпрварваща западната с десетилетия!!
114
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нелиииии,Научи го този пълен член кога се слага, най сетне! В рамките на 5 минути, в 2 статии една и съща грешка:"... че ще направят всичко възможно да бъде използван максимално ресурсЪТ на нашите МиГ-ове, ..."
113
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АТАКИСТ Ти си видял "опознавателното облитане на зоната". Писаха го. Тук иде реч вече за истинска задача.
112
2
 
4
 
! Отговори
Доклад Граф Гугълов преди 2 години
В 3:30 на 17.02.2022 излита НЛО пътнически самолет 737 от летище Сикорски, Киев, Юкрейн, започва да пердаши на юг, навлизайки във въздушното пространство на Румейния, североизточно ЧМ. В 04:17 пресича ВП на Румейния, която вдига 2 самальота в 04:24. В 4:29 самолета пресича българското въздушно пространство и си минава като в разграден двор, не са вдигнати самолети. нло лети до Занзибар/Найроби, Африка, където му се губят следите някуде към тренаесе и триасе днес, преди 4 часа и пальовина.
111
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Dev И руснаците като включат РЕБ-а аповете ще писнат но кънекшън. Може и спътниче да чукнат с СС500. И тогава говедарите ще се спънат.
110
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 153 . Какви хиляди километри бе? От Шабла до Крим по въздух няма и 250км. От граф игнатиево до Шабла е повече.
109
1
 
1
 
! Отговори
Не могли преди 2 години
Да ги идентифицира?Да ни са си забравили биволите случайно?Наземните радари и ауаксите нулата ли следят?А може би са се скрили зад ръба на земята по плоскоземните теоретици?
108
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много добре, че пускате подобни смешки. Ние сме в западната част на Черно море, от другата страна, някъде около РУСКИЯ Крим, руски самолет си лети на хиляди километри от бъмxapcката граница.
107
2
 
1
 
! Отговори
Dev преди 2 години
Не самият GPS, той си е просто GPS. Алгоритмите в аповете за комуникация между обектите в системата са няколко обиколки напред.
106
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доживяхме и това испанци да ни защитават,нерде Ямбол нерде Стамбул,по слаби не сме били никога.На гол тумбак чифте пищови,само че без пищови.
105
0
 
2
 
! Отговори
WADA преди 2 години
Разрешава само халюциногени западно производство. Местните дилъри да се съобразяват.
104
0
 
4
 
! Отговори
На кого са преди 2 години
Нарушили границата в източно Черно море?GPS системите на нато са светлинни години напред??? От туристическия компас ли?
103
1
 
10
 
! Отговори
Точките преди 2 години
Пазим се от руски самолети ремонтираме си останалите два-три мига които са руски с руски части с руски специалисти и така нататък трагедия. Разбирам че трябва да си дрънкал оръжие и да се правим че защитаваме нещо ама и на децата им стана ясно безмислено е