Вдигнаха двата испански изтребителя заради нарушители над Черно море

Чуждите самолети са били засечени в източната зона над Черно море
17 фев 2022 15:38, Нели Христова
207
Вдигнаха двата испански изтребителя заради нарушители над Черно море
Снимка: БГНЕС

Два испански изтребителя са били вдигнати тази сутрин по тревога от авиобаза Граф Игнатиево срещу нарушители на въздушното ни пространство. Новината съобщиха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и испанският командир Хесус Саласар.

Чуждите самолети са били засечени в източната зона над Черно море. Испанците не са успели да ги идентифицират, тъй като са се оттеглили бързо, пишат от "24 часа".

От днес съвместно испанските и българските ВВС охраняват въздушното ни пространство.

Два изтребителя Юрофайтер и два МиГ-29 бяха сертифицирани на церемония в авиобазата край Пловдив. Те ще изпълняват задачи по охраната на въздушните ни граници до 31 март. След това се очаква да пристигнат бойни самолети от Нидерландия.

Командващият ВВС ген. Димитър Петров заяви, че ще направят всичко възможно да бъде използван максимално ресурсът на нашите МиГ-ове, докато дойдат закупените от САЩ F-16. "Необходимо е да бъдат осигурени средства за резервни части на нашите изтребители, за да могат да изпълняват своите задачи", обясни ген. Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
6
 
5
 
! Отговори
Dev преди 2 години
През 2014-а участвах в екип по разработката на GPS навигационен протокол за навигация между наземни, морски и въздушни единици на НАТО. Тези хора водят света с няколко обиколки.
101
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците пробата бойната готовност на нашите от НАТО. Така освен руснаците и китайците имат информация . Нали са в един съюз.
100
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умрел някой да ни напада, че и самолети сигнали. Мухахаха Българи о, Българи о, жива трагедия си. ЕЙ ЗА ТОВА ИМА ЕДНА ПРИКАЗКА-КОЙТО НЕ ПОМНИ МИНАЛОТО СИ, Е ОБРЕЧЕН ДА ГО ПОВТОРИ.
99
5
 
6
 
! Отговори
Анонимент преди 2 години
Много лъжите е ***. Не са вдигнати 2-та испански самолети. В 6:20 е вдигнат ф-16 от Константа и не е летял над Черно море, а над Браила, гони едно НЛО, може да се види на Flight Radar 24. Кого лъжите вие бе?
98
7
 
11
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 години
Руските комунисти са сами срещу целия цивилизован Свят:)
97
5
 
11
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 години
Руските комунисти са саки срещу целия цивилизован Свят:)
96
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжат. Типична пропаганда. Имало нарушители, ама ги нямало, пък и радарите не работели, щото тока бил скъп.
95
5
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Благодарности на съюзниците ни от Кралство Испания.
94
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми кво може да се чака от Русия освен провокации. Румънците добре си знаят и затова увеличават броя на НАТОвските войници. А ние блеем по заповед на Радев.
93
18
 
16
 
! Отговори
байГаня преди 2 години
Ха не са били индентифицирани, как ще ги разпознаят, те руснаците вкараха самолет до Киев без да го видят, наште сополанковци ще ги засекат...га цъфнат налъмите.
92
15
 
11
 
! Отговори
Фейк нюз преди 2 години
от натовските "достоверни" пропагандотори. Затова - а, дано им е уроки! и броят на излитанията на испанските натрапници да е с един повече от броя на кацанията!
91
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самолетите не може да са руски, щото ако бяха руски веднага щяха да стъпят в бой с натовските Юрофайтъри и испанците щяха да побягнят, а то е станало обратното. Питайте някой русофил, да видите че и той ще ви каже същото.
90
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Асан...НИЕ,ние плащаме..
89
1
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
"Нарушителите" са летяли "В източната зона над Черно море"...?!...Що е то?..
88
13
 
14
 
! Отговори
Евала преди 2 години
Ходете си в хубавата мизерна Рашъ . Стига сте ни продавали на казаците! Навремето един такъв предател - ген. Радко Димитриев през 1912г. е предал България, спирайки устрема на войските , уж за почивка, за да не превземат Цариград. Защото Константинопол е бил руски мерак. За благодарност предателят , който избягал в Русия е бил назначен за командващ дивизия срещу АвстроУнгария. Ос.рал се. Накрая болшевиките го разстреляли. За предателите - позорна смърт!
87
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сериозно, и двата ли ги вдигнаха?!? Ами то, ний сега и без тях останахме!
86
11
 
8
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 2 години
Испанските ни приятели имат опит ритането на болшевишкиЗадници още от времето на гражданската война в Испания. Още с излитането на Юрофайтърите руските мишки изчезнаха от радарите и се покриха в Севастопол. Черно море за наша радост се превърна във вътрешно море на НАТО. Дерзай!!
85
5
 
8
 
! Отговори
мисирка куха лейка преди 2 години
ако са ни нарушили въздушното пространство къде е реакцията на външно министерство? няма я защото статията е фейк, ако някой лети по средата на черно море това не е "нарушение на въздушното ни пространство"
84
7
 
7
 
! Отговори
?!?! преди 2 години
Уж русофили , а децата им или самите те на Запад бягат. У оттук и оттам все изменници.
83
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вуйчо Ваньо върти кушии на шпаньолците...