Григорова: Мерките на властта няма да намалят натиска върху домакинствата

Чака ни тежка есен, предупреди икономистът от КТ "Подкрепа"
4 юни 2022 09:55, Петя Славова
33
Григорова: Мерките на властта няма да намалят натиска върху домакинствата
Снимка: БГНЕС

Тежка се очертава да е есента, особено с увеличаването на цените на електроенергията и парното. За това предупреди пред Нова тв икономистът от КТ "Подкрепа" Ваня Григорова.

Специалистът изрази мнението си, че мерките на властта няма да намалят натиска върху домакинствата.

Още по темата

"Пакетът от мерки, насочен към домакинствата, е 2 млрд. лв. ¾ от тях са за пенсии. Едва 500 млн. трябва да намалят натиска върху домакинските бюджети. Очевидно е, че това не може да се случи", категорична е тя.  

На този фон Григорова посочи, че има значителен риск от продоволствена криза. Тя припомни молбата на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш към президента Владимир Путин Русия да отпусне зърнените запаси.

"Основният проблем, който се вижда, освен газа и горивата, са и торовете. Производителите в ЕС трябва да заплащат квоти, по примера на въглищната индустрия. Именно поради това голяма част от мощностите в България вече не произвеждат торове и разчитаме на внос", подчерта тя.

Григорова коментира прогноза на БАН за 50% увеличение на цените на плодовете и зеленчуците през есента. "Много по-нагоре могат да стигнат цените. Не знам дали ще се сбъдне прогнозата на БАН, но има сериозен риск от увеличение. През лятото ще има запазване", коментира икономистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
9
 
! Отговори
да да преди 1 година
да но правителството е мноо стабилно:)
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво Ви пука за домакинствата, важното е, че на всеки литър гориво има 25 стинки намаление, за да може всички дето ги мързи да ходят пеш да живеят на гърба на данъкоплатеца.
6
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Ами продължавайте да изпълнявате квоти, имащи цел да отслабят държава и да я направят зависима, да си играят с нея
5
1
 
25
 
! Отговори
Червонец преди 1 година
Григорова, българските домакинства прекрасно разбират, че популистките мерки на предателската и престъпна власт, няма да намалят натиска и тежестта вурху народа. Популистките мерки защитават единствено натресената ни власт от народния гняв.
4
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам Киро какво е спрял към Русия, ама сметките ми в Лидл за редовните неща, които се купуват, от 30-35 лева вече се въртят около 70-75. Ако вървят така нагоре и тоалетна хартия нЕма да трябва.
3
1
 
19
 
! Отговори
Честита демораДСия! преди 1 година
Скачахте и разбихте старата държава. Сега искате помощ от държавата. Помощ получава само нашите хора. И да скачате пак, мандалото лопна!
2
4
 
9
 
! Отговори
Важното е че преди 1 година
писаха в Москва нямало Тоалетна Хартия! Премиерът спря Огромни Парични Потоци към Русия и Икономиката им Замина!! ПП и Кирил Петков и 2050 още ще Управляват...
1
1
 
18
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Гледал съм на живо Ваня Григорова и яко ме кефи, има невероятен изказ и дар слово...