Доматите и краставиците вероятно ще са четири лева

Очаквания на производители
Обновена: 8 мар 2023 11:56 | 8 мар 2023 11:49, Росен Стойчев
33
Доматите и краставиците вероятно ще са четири лева
Снимка: БГНЕС

Българското оранжерийно производство е на минимума си. Много от земеделците се отказват от оранжериите си, заради нарасналите разходи, високите цени на енергията и конкурентния внос

Още по темата
. В същото време масовият внос на оранжерийни домати и краставици от Турция се свива, тъй като министерство на земеделието в южната ни съседка реши да ограничи износа. За седмица 12% ръст бележат доматите, а 6% краставиците, съобщи Нова.

 В семейната си оранжерия в град Мартен Росен Петракиев отглежда различни видове домати. "Имаме над 15 вида разсад. Продаваме директно на клиенти. Растенията искат специфични условия при посяване и поникване, температурата, влажността и състава на почвата са важни. Затова е нужен денонощен мониторинг. Използваме отопление, а цените растат. Доматите и краставиците вероятно ще са с 4 лева стартова цена", прогнозира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: очакванерешениедомати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
5
 
! Отговори
Чичо Митко преди 1 година
Кой месец сме бе мушмороци недорасли ,че градински домати искате ? А ти Фифо ли си Мифо ли си какви домати сега береш ,а през лятото без пръскане и колтучене береш хубави домати ?!? Тия ги разправяй на някой не виждал бахча на живо , или тежко обременен от сомпютърна зависимост пубер!
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя па се фука с 4хиляди лв.заплата. Я кажи колко наем плащаш!
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
40лв. че лесно се смята.
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом народа продължава да купува на такива цени, значи спокойно цената може да се вдигне и на 10 лв. Щом има търсене, ще има и по-восоки цени. Щом народа е глупав, значи ще си остане глупав!
22
6
 
7
 
! Отговори
Испанеца преди 1 година
Сеги като се замисля в Испания домата и краставицата от хубавите винаги са били над 2 евро.Краставицата беше малко по ефтина.Ама аз като взимам 2 хиляди евра заплата кво ми пука че съм дал 2евра за домати?
21
2
 
7
 
! Отговори
Шопо преди 1 година
Яжте си ги и дано се задавите с тях.
20
11
 
1
 
! Отговори
Слава Украine преди 1 година
Дреме ми, ако ще и 10 лв да ги направят, ще ям картон, не това е важното. Важното нещо е че ще свалят паметника на съветската армия от центъра на София, българският народ това го интересува. Слава Украine! Героим Слава!
19
2
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
В Китай за 1$ можеш да купиш 10 кг зеленчуци. По...добре е да дойдат китайците да ни...управляват,защото те...знаят кое как се прави.
18
1
 
5
 
! Отговори
Четете внимателно преди 1 година
4 лв. стартова цена, т.е. от производител, а не крайна. В магазина може да е двойна. А на днесаджиите, както обикновено, заглавието и съдържанието на публикацията им се разминават.
17
2
 
3
 
! Отговори
до батьо преди 1 година
Е, па всеки си има вкус, но пак повтарям, - заешкото е сухо и не е вкусно. нито пекано на шиш, нито у фурна, а яхнийкатата се получава със специфичен" вкус. Виж, "екологично вредното" свинско или телешко - туй си е класика! -))) Заека само хрупа, прави барабонки и кекс! - ))) А, като тъ погледне с тези голеееми черни или червени очи и върви го бъстисай ако можиш, аз - Не!
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пластмасовите домати и краставици по 4 лв можете да си ги държите по щандовете по половин година. Както си държите сплутия лук по 2, 80 лв от миналата зима.
15
2
 
0
 
! Отговори
Батьо преди 1 година
Не е тъй ве, брат, заешкото месо не е сухо! Нещо бъркаш в приготовлението. Слушай сега батьо си! Ще си намериш някоя кака, която ще те научи как се приготвя заешко месо!
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да разбера за какво ревете!Нали плодовете и зеленчуците от Турция ви тровеха.Сега когато турците спряха износа на домати и краставици ще ядете чисти. Е вярно веднъж в месеца като "деликатес" но пък за сметка на това няма да са "отровни".
13
1
 
1
 
! Отговори
до Фифо преди 1 година
Като приказка звучи твоят разказ, признавам! Само че в бетонната джунгла в квартала между блоковете това не става. Гадост... Радвам се, че вие сте успели да го докарате. Ако успея - и аз така ще го докарам. Къщичка, малко земя около нея и така...
12
2
 
4
 
! Отговори
до Фифо преди 1 година
Зайци??? Голяма грешка!!! Не можеш им смогна!!! Полза - 0, а месото сухо... абе не са вкусни!
11
3
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
при това потребление на дребно инфлацията няма да отстъпи една баба пред менс 5 турски домати в количката значи пазара може да поеме 5 или 6 лева домати икраставици
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доматите и краставиците вероятно ще са четири лева========================================================Heka, нека.. даже е малко. Щом народът мълчи и кyпува - няма пpoблем. 10 .. 15 лв. да станат! Pycoфобската война трябва да се спонсорира.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
яжте си ги - ще минем с вноса на 2 лева от Турция,Украйна и Полша
8
3
 
3
 
! Отговори
до 3 преди 1 година
До Фифо нищо ново не казваш,аз от кога казвам,че българина храна не купува и не разбирам за какво е целия този рев,май важното е да се хленчи,само ще те допълня-брашното,олиото и захарта ти ги дават от рентите на земите,а от рентите за горите ти дават дърва и всико останало си го имаш-плодове и зеленчуци,яйца,месо,мляко и млечни родукти си правиш и това е,какво купуване,какви 5 лв.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Досега давахте шест лева за пластмасови зимата,сега четири за истински се стискат!?