Протест на руснаци в Бургас, искат политическо убежище

Те се събраха пред паметника на Альоша в морския град
19 мар 2023 19:43, Красимир Ангелов
112
Протест на руснаци в Бургас, искат политическо убежище
Снимка: БГНЕС

В Бургас се проведе протест на руски граждани, които искат да получат политическо убежище у нас. Те се събраха пред паметника на Альоша в морския град, предаде БГНЕС.

На протеста присъстваха режисьорката Оксана Грускова и актрисата Елена Санина.

"Искаме убежище от режима на Путин. Аз съм режисьорска, моята приятелка е актриса. Преподавателка съм по актьорско майсторство и не искам да съм инструмент на неговата пропаганда. В Русия не можем да упражняваме професиите си свободно", заяви за БГНЕС Оксана.

Двете с Елена в България работят и с руснаци, и с украинци, които са избягали от войната.

Съдът в Бургас им е отказал политическо убежище защото няма доказателства, че върху тях е упражнявана репресия, заради политическите им убеждения. Те ще обжалват решението пред Върховния съд.

Протестът беше подкрепен от украински бежанки, които са намерили убежище в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
2
 
! Отговори
Петър. Петров преди 1 година
Незабавно. Да им. Предоставят. Убежище. На. Руснаците. Желаещи. Да Работят. И. Живеят. В. България
81
4
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
да заминават за полша и съседните държави защо точно пък в българия нарочнода си разваляме отношенията с русия този от ес пък иска военните ни заводи даработят на 5 смени и да бълват продукция и някоя ракета да се спре погрешка принас това ще ни докарат затова избори до дупка докато изчистим военнолюбцитекоито не искат да ходят на фронта а да се бият с русия от стола в нс
80
5
 
1
 
! Отговори
@@@@ преди 1 година
Това са украинци изгонени от хотелите хахахаха
79
1
 
3
 
! Отговори
а бе,русофил преди 1 година
До Цирк До като не напълним един товарен влак с вас и да заминете за Биробиджан,България няма да се оправи!Пък там слугувайте на съветската номенклатура колкото си искате!Текезесари!
78
1
 
5
 
! Отговори
МРАЗИМ РУСНАЦИ преди 1 година
ОТИВАЙТЕ В СЪРБИЯ!
77
1
 
4
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Тия май са потенциални членове на ,,Вагнер,, присъда,камион, Пригожин и Украйна.
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление ниският подут диктатор с къртича физиономия направи така ,че нормалните руски граждани да не бъдат желани никъде по света
75
0
 
9
 
! Отговори
svetlina преди 1 година
Хората могат да живеят в мир , ако няма политици и тяхната администрация, които се бъркат във вътрешната политика на страните, които арогантно и безотговорно тласкат хората към войни.
74
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господ си знае работата ! Настъпва Ерата на Водолея ! Страхът, Тиранията и Хаосът ще бъдат победени ! ЛЮБОВ и СЪЗИДАНИЕ ще управляват !
73
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е възможност да заменим качествени хора за серсеми - русофили .
72
1
 
2
 
! Отговори
До милост преди 1 година
Точно в най-не тоталитарната страна без цензура и свобода на словото са избрали да искат убежище)))).
71
7
 
4
 
! Отговори
Цирк преди 1 година
Група душевно не здрави клоуни.
70
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаци или украинци, да уточним? Как ги разпознавате кои кои са? И ако са руснаци какво са им направили в Русия та искат политически убежища и защо протест? Въпроси, въпроси.... Да, и защо точно у нас?
69
8
 
9
 
! Отговори
Станимир преди 1 година
Какви още доказателства искат от съдът в Бургас. Ако се върнат тези хора в Русия след снимката пред Альоша ще бъдат съдени за дискредитиране на руската армия (не е ясно дали червената или тази на Вагнер но то разлика няма) а за снимката на *** следва директен разстрел...
68
11
 
14
 
! Отговори
Петя преди 1 година
Е ние ли ще ви спасяваме от Путин?! Я искайте размяна- вие тука а копейкин и копейковци в Русия.Така взаимно ще се спасиме
67
1
 
8
 
! Отговори
=>>>>> преди 1 година
до 75Като Ви е срам от българския произход и минало, не Ви ли е срам и от българския език, че си правите труда да го ползвате тук? Я си направете услуга и вземете да го забравите по-бързичко, че да подобрите акцента и статуса си на истински канадец.
66
5
 
18
 
! Отговори
Абе тия преди 1 година
Приемаш ги дружелюбно в държавата си, след време стават повече на брой, започват да се месят в управлението, и да искат да отцепват някакви "изконни" според тях територии, а ако им се противопоставиш - викат Русия да ги "спасява от нацистите" ! Е ха решавайте !
65
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 71 И аз не одобрявам този паметник, но не е редно да се иска от руснаци да го взривяват. За тях тази война е била Отечествена, защитили са страната си от завоевател.
64
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега, да посъветвам братята руснаци - ако ги е срам от Путин и политиката му да се отрекат от руското си гражданство и да приемат друго. Аз така направих - срам ме е от българското си минало, след 8 години прекарани в Канада взех канадски паспорт и си предадох българския като се отказах от българското си гражданство. Смених си името и вече никой не ме пита откъде съм въпреки силно изразения източноевропейски акцент. Живея в нормална държава със закони и държавност и най вече спокойствие.
63
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакво специално отношение не им се полага, да се оправят като всеки друг. Достатъчно ни е че са дошли тук. Ако не им харесва да заминават на друго място. Всеки идва тук да иска нещо от нас, аре у лево.