Много млади не работят, заради нереалистични очаквания за доход

Ново проучване
13 авг 2023 08:12, Росен Стойчев
518
Много млади не работят, заради нереалистични очаквания за доход
Снимка: БГНЕС

У нас предизвикателствата пред младите хода са свързани главно в интеграцията им на пазара на труда.

Още по темата
Според Агенцията по заетостта, безработните млади хора представляват „значим резерв от работна сила“.

По данни на националната статистика само за първото тримесечие на тази година безработните млади хора до 24 години са 9,4%.

Експертите отчитат, че младежите срещат редица затруднения поради липса на предишен опит и трудови навици. Нереалистични очаквания за естеството на работата и възнаграждението, както и слаба мотивация, са сред останалите предизвикателства пред тяхната реализация на пазара на труда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


518
Още по темата: младидоход
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
449
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не са марзеливи младите! Просто обществото 33 години мина през пустинята и робите измряха или са с пенсии 500 лв. Е младия човек трябва да е самостоятелен, да създаде семейство, да го храни, да го изучи и да му предостави достоен живот. Е това драги кумунистически лелки и чичковци не става съз заплата от 1200 лв!
448
1
 
2
 
! Отговори
Безработен Ерген преди 8 месеца
До466:Мама и Тати мене са ме създали за да живея, тоест да се наслаждавам на живота.
447
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 462 - Ти, докато следваше, как оцеляваше? Ако не си бил студент, попитай познати младежи, които следват висше образование.
446
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Аз нямам деца да ми дърпат крачолите,нямам и жена да ми иска кинти.Аз едно парче хляб ще си намеря и на работа ще отида, когато шефовете изпълнят моите изисквания." ------ ------ -------- ------- Колко героично. И комично.
445
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тези млади хора трябва да взимат пример от работохолици, като Принц Хари и Парис Хилтън, а не да бичат айляк.
444
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Етническите българчета на възраст 19-23 г., ако не искат да работят се записват да следват нещо." - И как точно оцеляват, ако не е тайна?
443
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 459 - Не знам братлче .. псоледния, дето се правеше на разбирач, му издрънчаха 2 години затвор и ... иск от 1.8 млн. лева.
442
3
 
22
 
! Отговори
Шарлатанин преди 8 месеца
Грешите, очакванията им са съвсем реалистични!Друг е въпросът, че мутро-комунистическо-ченгеджийския картел не е излязъл от комунизма и си е втълпил, че хората НЕ ТРЯБВА да имат икономическа свобода....... ей така, да не мислят за глупости, да знаят "кой кара влака" и да имат "респект"!
441
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 454 : някога бях "счети". Няма хляб там - конкурираш се с легион бабишкери дето работят на кухненската маса и подбират цените жестоко. Сега съм tech lead И изкарвам доста по добре. Като счетоводител ако проявиш.... Реактивност може да влезеш в затвора. Като програмист нямам такъв проблем.
440
11
 
8
 
! Отговори
Безработен Ерген преди 8 месеца
Аз нямам деца да ми дърпат крачолите,нямам и жена да ми иска кинти.Аз едно парче хляб ще си намеря и на работа ще отида, когато шефовете изпълнят моите изисквания.
439
0
 
15
 
! Отговори
Проста аритметика преди 8 месеца
Тези български граждани, които са на възраст 19-23 г. и не учат, имат причина да не започват работа. При тяхната липса на образование и квалификация могат да вземат заплати, които са по-ниски от общия сбор на помощите, които получават като трайно безработни и социално слаби, но вече многодетни.
438
1
 
12
 
! Отговори
Много сте наивни преди 8 месеца
Етническите българчета на възраст 19-23 г., ако не искат да работят се записват да следват нещо. Изключенията са много малко. Безработните на възраст 19-24 г. са от един друг контингент и са предимно мъже, защото жените от същия контингент на тази възраст са вечно бременни или с деца кърмачета. И всички те не живеят на гърба на родителите си, а на гърба на данъкоплатците.
437
6
 
17
 
! Отговори
Observer преди 8 месеца
Не мога да разбера как родени в БГ говорещи български и предполагам сносен някакъв западен език МлЯдежи, не могат да се оправят и не знаят какво искат. То е ясно, искат лесни кинти ама и те лесно не се правят. Аз отидох с семейството ми в чужбина преди 15 г. почти без никакви езици с две деца, и се оправихме и къща имаме, и колежи завършихме и езици научихме и децата изучихме. Та незнам явно има нещо сбъркано в матрЯла сигурно. Или пък ги е срам да бачкат? Странна работа
436
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 454 Колега, посмали малко за нас програмистите. Голямата част от нашите са си същите *** като масата, дето не искат да работят сериозно. Има и наистина успешни колеги наистина, които вършат чудеса в работата. Иначе взимаме добре, защото генерираме доход. За месец може добър от нас да направи продукт, който ще се продаде на 1000 човека по 100лв и ето ти 100 000 приход. Що да не ни плащат 5 или 10000? Иначе лекари, някои счетита, дребни фирмаджии може да те шашнат с 10 х нашето.
435
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 440,само че монтьора ми взима доста над 50лв. на ден!
434
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Те половината млади неудачници не могат името си да напишат правилно, но искат 200лв. на ден ахахахаха
433
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В две съседни тоалетни кабини в парламента, между партийните заседания седнали двама на тоалетни чинии с рeзaни пищoви - Сергей и Доган. Сергей пита: - Догане, това което правим в момента е ръчен или интелигентен труд? - Знаеш ли Сергей... май, че е умствена работа? - Защо мислиш така? - Ако сpанeто беше физическа работа щяхме да наемем хора извън партийните си задължения.....
432
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Шега кажа реалистично ще ми дава 1000 лева, аз му казах да си ги *** в ***.
431
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
С образованието е като в селското стопанство. Всички засели лавандула тази година и цената се срива. Рев, о-лв-ле. Така и с вишУтУ. Всички записали право а после о-ли-лийй.Същото ще стане ако вече не е станало с програмистчетата. Пак ще има п-ли-лийй.
430
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен "Кой ще ви работи за 50лв днес минимум 200лв са необходими за един млад човек .То балъците са на свършване вече."За бело и к..ви в чалготеката ли са ти тези 200лв на ден?Изкарвам бая над тези пари и харча като съдран съответно. Някак си до 4000лв сметки, храна и подобни не мога да докарам месечно, макар че примерно съм минал на 100% месо- по 3-4 стека на ден да ям.За какво харчите толкова младите?