Автоинструктори готвят протест заради изпитите

Спор около таблетите и маршрутите
30 авг 2023 10:12, Росен Стойчев
17
Автоинструктори готвят протест заради изпитите
Снимка: БГНЕС

Автоинструктори влязоха спор за новите правила при шофьорските изпити. Таблет, а не изпитващ, ще определя на случаен принцип маршрута на бъдещите водачи.

„Таблетът се ръководи от човек и информацията е продиктувана от някой, който е дал задание.

Още по темата
Това е държавен рекет.  За да бъде проведен изпитът по начина, по който в момента се регламентира от „Автомобилна администрация”, той трябва да е в учебната документация”, заяви Йонко Иванов от Съюза на преподаватели по авто-мото подготовка пред Нова телевизия и заплаши, че, ако наистина изпитите се провеждат по този начин, на 22 септември ще блокират магистрали у нас.

„Само елементарни хора могат да отрекат световния технически процес. Ние си милеем за изпитващия. Затова кандидат-шофьорите се опитват да му се харесат преди изпита”, смята Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: протестшофьори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
1
 
! Отговори
Ф преди 8 месеца
Трябва да има изпитваш, който да променя зададения начален маршрут и да усложнява изпита, да стресира келллеша зад волана, да го скъса и да се явява отново на изпит, когато е подготвен. Да се върне полигона, минимум 50 часа полигон, докато започнат да сънуват маневрите и да ги изпълняват автоматично. Селско и градско шофиране по всякакви улици, физически наказания за непознаване и неспазване на елементарни правила
12
3
 
5
 
! Отговори
нщо ново преди 8 месеца
когато нещо се опита да се промени към по-добро,винаги има протести и така всичко си върви от пам ти века,българина не е мръднал от пещерното си мислене
11
3
 
8
 
! Отговори
Зд преди 8 месеца
Надушвам корупция.Някой от вас виждал ли е тъмно-зелен в учебна кола?
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Изпитващият не знае правилата за движение по пътищата.Редовно си измислят закони в движение Когато се позовеш на правилникът изпадат в истерия.
9
0
 
8
 
! Отговори
Ц ц ц преди 8 месеца
Що бе що ще протестирате ЩОТО Ви секва лапаницата и Ви задължава да подготвяте истински водачи на МПС? А на въпроса как се взима книжка без да може да карат на задна предавка ще кажете ли, защото аз познавам най-малко 10 човека които ги учат други хора след като вече за взели Талончето след определена сума пари!
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Изпитващият е корумпиран и прави клопки и капани на изпита. Вземат им рекетирането на изпитвания. Капаните и клопките ги хранят тези гадове.
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А после защо по улиците е пълно с некадъници. Я да върнат изпитите от едно време с полигон и като го изкараш него, чак тогава те допускат на градско. Истиана е че за теди 3-40ч не се научаваш да караш, защоото и не те учат. Пускат те по разни маршрути само, не се ообясвят елементарни неща (дори и правилника), но пък е важното да се закачат мадамите..
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тия трябва да ги съдят наравно с убийците по пътищата, които лицензират, продавайки им книжки.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Еееее, а при Тиквата какви изпити имаше....
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В малките населени места в България не се продават книжни,това става в големите градове и само чрез доверени хора.Ако си мислиш че отиваш при инструктора и казваш дай дам 500 лв на изпитващия да взема книжка дълбоко се лъжеш .
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Некадърно написана статия на читателя не му става ясно какво иска да каже автора.Протестират защото крайната дестинация се задава от изпитващия или защото ще се задава крайна дестинация през таблет и не от човек ?
2
1
 
13
 
! Отговори
Я ги виж преди 8 месеца
Ще блокирали били. Друго си е да дават книжки на неграмотници срещу някой лев. После ни трупат по пътищата
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Скоро очаквайте и протест на учителите против матурите, както и на политиците срещу изборите. Какви сте вие бре, да оценявате качеството на работа на хората.