Разходите за първия учебен ден надхвърлят 500 лева

Раница, дрехи, учебници, тетрадки...
4 сеп 2023 11:39, Росен Стойчев
16
Разходите за първия учебен ден надхвърлят 500 лева
Снимка: БГНЕС

С наближаването на първия учебен ден всяко второ семейство ще трябва да тегли чертата и да прецени какви средства от семейния бюджет да отдели, за да може да подготви детето или децата за първи учебен ден в градината, а и в училище, съобщи Bulgaria ON AIR.

Тези, които подготвят рожбата си за първи учебен ден в училище, вероятно ще изхарчат над 500 лв. - толкова излиза покупката на нова раница, зимни дрехи и обувки, пижами, пантофи, учебници, учебни помагала, тетрадки и консумативи и др.

Още по темата
Някои училища изискват покупката и на задължителна училищна униформа, която също оскъпява първия учебен ден.

Снежина обясни, че тази година 6-годишната ѝ дъщеря ще бъде в предучилищна група.

"Ние сме предучилищна, това ще е първа година предучилищна, и няма да сме първи клас. За момента не сме се замисляли какви средства ще отделим, но със сигурност ще отделим. Замисляме се да отделим стаята - да вземем бюро, за да има къде да си пише домашните. Конкретна сума ми е трудно да кажа", каза тя, цитирана от БГНЕС.

Крайната сума, която ще бъде отделена от семейния бюджет, вероятно ще стане ясна едва след 15 септември, защото ще излязат и непредвидени разходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: училищеочаква
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
Асен Василев преди 8 месеца
Да го д*xaт бедните.
14
0
 
1
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Нямам нищо против 5 Трудно, но тази идея си пробива път :) Облекченията за деца под 18 г. са точно това. И вече са добра сума. Могат също да се отпускат ваучери за курсове.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 12 Ми защото на пъървата седмица в такива магазини за втора употреба цената на килото е най-висока и можеш да намериш оригинални супер запазени дрехи и обувки от скандианвието, направо като нови, а не да си купиш турски или български чисто нови дрехи и качеството да им е не стига по-слабо, а и цената им по-висока от на тези дрехи втора употреба.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аз явно съм много назад с нещата, не знаех, че вече се ползват пижами и пантофи в училище.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 10 Защо пък да си обличаме децата от магазини за вещи втора употреба?
10
1
 
1
 
! Отговори
до 9 преди 8 месеца
Вярно ли сега си купуват учебниците??? Ще ревете за бай Тошо, кравариии!
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Раница запазена в дрехи втора употреба 15 лева. Зимни дрехи и обувки в дрехи втора употреба запазени 100 лева. Тетрадки 15 лева. Учебни помагала 30 лева. А учебниците да си ги наврат знаят къде. 200 лева без учебниците. А те Трябва да са безпатни както беше едно време.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Тези, които подготвят рожбата си за първи учебен ден в училище, вероятно ще изхарчат над 500 лв. - толкова излиза покупката на нова раница, зимни дрехи и обувки, пижами, пантофи, учебници, учебни помагала, тетрадки и консумативи и др." Пижами и пантофи? Те да не са в детската градина тия деца??? А при бай Тошо всички учебници бяха безплатни до 12-ти клас, кравари у форума. На ви краварска демокрация!
7
1
 
2
 
! Отговори
Rеее преди 8 месеца
1-5 кл. - тетрадки, раници, телефон от 1к нагоре, 6-12 кл. - нов нос, устни, силикон, телефон от 3к нагоре
6
1
 
3
 
! Отговори
сигурно преди 8 месеца
550 - чанта , цигари , черна тениска , учебници , тетрадки , химикалки , Нови маратонки . Така се става ученик . Цял живот учене . Мир и щастие .
5
0
 
10
 
! Отговори
До Нямам нищо против преди 8 месеца
Напълно съм съгласен с теб и те подкрепям. Защото сега нашите данъци отиват за издръжка и помощи на онези от махалите - любимците на политиците и кошмара на българския гражданин.
4
3
 
13
 
! Отговори
Нямам нищо против преди 8 месеца
държавата да поема разноските за подготовката на всеки ученик от 1-и до 12-и клас, но да не дава тези пари в началото на учебната година, а да ги възстановява на родителите чак след последния учебен ден на конкретната учебна година и то само ако ученикът редовно е посещавал училище и е учил пълноценно. Последното ще личи от оценките му. Пиша това в качеството си на данъкоплатец. Децата са бъдещето и нямам нищо против част от парите от моите данъци да се харчат за онези, които учат и се развиват.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Все повтаряме и потретяме, че държавата трябва да насочи парите, отделяни за помощи, към децата на градивните граждани, а не към онези, които са избрали професията "трайно безработен на помощи" и си допълват доходите от соц.помощи с детските надбавки за безбройните си деца. От такива файда няма.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В българия от 30 години цените са като за кажи речи за Швейцария а заплатите български .... Всички живеем в симулация ама българската е специална симулационна програма
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
въпроса е, че цените са минимум по 2, а заплатите са като преди повишаването на цените