Варненци поставиха на кръстовище... домашно огледало

Новият крайпътен знак е от старо портманто
16 яну 2024 13:12, Петър Бойчев
10
Варненци поставиха на кръстовище... домашно огледало
Снимка Фейсбук

По принципа на неволята загрижени варненци поставиха гигантско домашно огледало във вилната зона над квартал "Възраждане", съобщава Фокус.

За новия крайпътен знак е използвано огледало от старо портманто. Местните са го поставили на много натоварено кръстовище из лозята, за се намали до минимум вероятността от пътно-транспортно произшествие.

По принцип огледалата по възлови кръстовища не са от вчера. Използват за цялостно наблюдение, както на фабрики и складове, така и на кръстовища и паркинги. Целта на всеки един от тях е да увеличи видимостта в скрити зони и да гарантира по този начин безопасността, припомнят новаторите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Гърция огледалата са масово по кръстовищата особено в малките населени места. Предотвратяват до 75% от произшествията на пътишата. В България вместо да се грижим да оправим пътищата, да сложим табели където има опасен завой, да предупредим за неравности по пътя итн нашите КАТ и Пътна Инфраструктура знаят само 1 нещо - камери и контрол на скоростта. Мен какво ме топли, че оня дето ме блъска напречно се движи с 40 вместо с 60км/ч като бронята на джипа е между 2 и 4-ти прешлен на ВРАТА МИ?
9
1
 
7
 
! Отговори
Къде са огледалата? преди 3 месеца
Преди 1989 на много места по пътищата имаше поставени огледала, но след 1989 година,те изчезнаха, а са си необходими. Къде са огледалата и защо ги махнаха?
8
1
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Върши работа.
7
9
 
2
 
! Отговори
тъй.....тъй преди 3 месеца
А сега да ги глобят за самоуправство!
6
0
 
6
 
! Отговори
Те това е преди 3 месеца
Има изисквония Пътните кръгли огледала да бъдат монтирани на височина минимум 2,0 м от нивото на настилката. Те се използват на опасни кръстовища, в тунели, паркинги с ограничена видимост и в други точки, считани за опасни.Пътните огледала разширяват зрителното поле, което позволява наблюдение на труднодостъпни места. Монтирането на пътни огледала е просто и евтино решение.
5
3
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
Поставят се пътни Сферични огледала, а не като това недоразумение.
4
2
 
6
 
! Отговори
Това е пълна глупост преди 3 месеца
Това огледало може да заслепи водач на МПС при слънчево време и да предизвика пътно транспортно произшествие! Огледалата, които се постават от органите за пътна сигнализация не са проски, а извити, така че разширяват ъгъла на видимост и помагат да се види и оцени правилно ситуацията предварително. А това просто огледало от портманто по-скоро ще навреди и този, който го е поставил трябва да го глобят за произола!
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ми ако на общината не й харесва, че е домашно огледало, да го смени със специално предназначено за пътища. Какъв е проблемът?
2
0
 
12
 
! Отговори
Лоли преди 3 месеца
Драги варненци,вземете знаци,огледала и многото корупция от Узунджово. Там всичко е по много.Може и от бившия, Портата,има за няколко млн. огледала!
1
1
 
15
 
! Отговори
Пешо тъпoто преди 3 месеца
Огледалото НЕ Е пътен знак! Личи си кой няма СУМПС!