До 15 нови места за къмпингуване се откриват годишно у нас

В момента има над 170 района за кемпери, каравани, палатки
15 апр 2024 10:12, Анисия Иванова
2
До 15 нови места за къмпингуване се откриват годишно у нас
Снимка: БГНЕС

За година в България се откриват между 10 и 15 нови места за къмпингуване. В  момента се предлагат над 170 района за настаняване за кемпери, каравани и палатки, заяви Веселин Вълев, организатор на тематично изложение в столицата.

Преобладаващо, къмпингите у нас отговарят на европейските стандарти и добрите примери и практики са все повече, каза Веселин Вълев. Той посочи, че новите СПА-къмпинги се изграждат по най-високите европейски стандарти: "Това, което е нужно да се направи, е да се облекчи режимът за строителните правила и екологичните оценки може би, тъй, че при този най-екологичен вид почивка като къмпинг-туризма, инвеститорите да могат по-лесно да влязат на пазара и да направят един обекти, с които България да се гордее пред Европа".

Над 100 на година са новите кемпери, регистрирани в КАТ, докато при тези, които са втора ръка, няма точни данни, защото голямата част от тях се регистрират като бусове и ванове, уточни Вълев, цитиран от БНР.

По думите му България е привлекателна за къмпинг-туризъм за чуждестранните туристи, като основно това са туристи от Германия, Румъния и Холандия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от Страната
Втори сме по ръст на цени на жилищата в ЕС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Министерството на туризма им пречат караваните ,а хотели които са направо на пясъка не го виждат,миналата година БЕХ на синя перла ,държат го маргините ,хотела е на пясъка и много други са така ,явно министерството на туризма се правят на слепи ,на гръция няма така ,има закони и се изпълняват
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В залива до Черноморец се влива радиоактивна река, а *** си пазят място до морето.